Valkeakosken lastensuojelu sijoitti lapsen lastenkotiin huoltajuuskiistan ajaksi

19.09.2022

guy-gf62416bad_1280.jpg

Kuva ei liity tapaukseen. Kuvituskuva

Rajat ovat rakkautta” lause on useimmalle tuttu, mutta mitä se käytännössä tarkoittaa ja saako rajoittamalla rakastaa lastaan? Meillä Suomessa on hyvä lastensuojelulaki, mutta noudatetaanko sitä lapsen edun mukaisesti vai sovelletaanko sitä mielivaltaisesti? Useat huostaanotettujen lasten vanhemmat kertovat kauhutarinoita tapauksistaan.” Sossuja” jopa julkisesti syytetään lapsikaappauksista.

Juhani on 10-vuotiaan pojan isä ja lähivanhempi.

Kun lastensuojeluvyyhti lähti käyntiin lapsi oli tuolloin 9-vuotias.

Lapsen kertomat tarinat ja niihin liittyvät lastensuojeluilmoitukset kärjistyivät Valkeakoskella siihen, että lapsi sijoitettiin lastenkotiin kesällä 2022, odottamaan vanhempiensa huoltajuuskiistan ratkaisua.

Lapsen isän nimi on muutettu. Hän esiintyy Juhani nimellä lähiomaistensa suojelemiseksi. Oikea henkilöllisyys on toimituksen tiedossa.

Lapsen lähivanhempi Juhani on järkyttynyt eikä ymmärrä lastensuojelun toimintaa.

Lapsen eronneet vanhemmat ovat aiemmin yhteisymmärryksessä sopineet lapsen vuoroviikkoasumisesta, viettäneet jopa yhteistä aikaa kavereina, muun muassa lenkkeilemällä, kunnes asiat alkoivat muuttua.

Lapsen äiti katkaisi kaverisuhteen yllättäen, eikä halunnut enää tavata Juhania. Välit muuttuivat Juhanin mielestä myös ikävään suuntaan.

Kun lapsen äidin kanssa välit viilenivät, Juhani huomasi muutoksen myös lapsessaan.

- Huomasin että myös lapsen suhtautuminen muuttui minuun, jotenkin hän oli varautunut äidiltään tulon jälkeen, mutta se meni sitten hetken päästä ohi ja yhteinen arki pojan kanssa meni hyvin, Juhani kertoo.

Lapsi alkoi myös sepitellä omia tarinoitaan.

Juhani kertoo muutaman tapauksen, jotka eivät pitäneet paikkaansa, osa sovittiin keskenään ja osa poiki lastensuojeluilmoitukset sekä lopulta lapsen sijoittamisen lastenkotiin.

- Poikani oli kertonut äidilleen, että minun, sen hetkisen, seurustelukumppanin lapsi nukkuu hänen sängyssään ja hän joutuu nukkumaan lattialla. Tämä ei tietenkään pitänyt paikkaansa. Poikani nukkui sohvalla ja puolisoni lapsi omasta halustaan lattialla patjalla. Lapseni antoi toisen lapsen valita missä hän haluaa nukkua, Juhani kertoo.

Asia saatiin selvitettyä, ja elämä jatkui eteen päin.

Juhanin seurustelusuhde muuttui uusperheeksi. Perheeseen tuli lisää myös puolison lapsi.

- Jossakin vaiheessa lapsen äiti heitti että minä jatkan elämääni vaikka hän ei voi, pidin tätä jonkinlaisena mustasukkaisuutena, Juhani muistelee.

Marraskuussa 2021 isän ja lapsen välillä tapahtui yhteenotto, liittyen rahojen ottamiseen ilman isän lupaa. Lapsi lupasi palauttaa rahat, mutta asia unohtui kummaltakin sen päivän aikana. Myöhemmin kun asiaan palattiin, lapsi kertoi että oli hukannut rahat, eikä niitä enää löytynyt.

- Olen myöntänyt viranomaisille ja myönnän nyt, että suutuin ja olin hänelle vihainen, Juhani kertoo.

Lapsi otti niin sanotut hatkat kotoa, eikä isä löytänyt etsinnöistään huolimatta lastaan. Hän huolestui ja soitti hätänumeroon josta puhelu ohjattiin lastensuojeluun. Selvisi että lapsen äiti tiesi missä lapsi on, mutta ei kertonut lapsen olinpaikkaa huolestuneelle isälle. Juhanille riitti sillä hetkellä tieto, ettei lapsella ollut hätää. Kolme päivää myöhemmin hän sai tietää, että lapsen oli hakenut, lapsen isoisä.

- Olen tietoinen että minusta on kerrottu negatiivisia asioita sukulaisilleni ja se on aiheuttanut vanhemmilleni huolta lapseni elämän suhteen, voin myös kertoa että en ole itse koskaan mustamaalannut lapsen äitiä lapselle tai muille, Juhani sanoo.

Ristiriitaista on myös se, että Juhani toteutti omassa, lapsensa kasvatusmallissaan itse saamaansa kasvatusta.

- Lapsena ollessani kasvatus oli tiukkaa, piti osallistua kotitöihin ja sellaista. Silloin lapsena se tuntui pahalta, mutta nyt aikuisena oikeastaan olen kiitollinen siitä. Vanhemmilleni poikani on erittäin tärkeä mutta häntä kohdellaan saamaani kasvatukseen verrattuna pumpulissa. Mielestäni lapsen tulee oppia ja tehdä myös kotitöitä, kuten siivota muun perheen mukana.

- Haluan, että poikani tulee tulevaisuudessaan pärjäämään, Juhani sanoo.

Lapset ja hänen nykyinen puolisonsa tulevat Juhanin mielestä hyvin toimeen keskenään, ja yhteinen arki ja aika on sujunut ilman sen kummempia ongelmia kotona. Joulun aika vuonna 2021 meni uusperheellä hyvin, mutta tammikuussa 2022 vaikeudet alkoivat toden teolla.

- Koulun kuraatori oli tehnyt lastensuojeluilmoituksen, tästä marraskuun 2021 raha-asiaan liittyvästä suuttumuksestani. Poikani oli kuraattorin mukaan kertonut, että olisin potkinut häntä silloin vihaisena. En ole. Ei pidä paikkaansa, Juhani vakuuttaa.

Lastensuojeluilmoituksen puitteissa Juhani sai kutsun tulla selvittämään asiaa.

- Lastensuojelun tapaamisessa olin jo väsynyt näihin vääriin syytöksiin, että pyysin lastensuojelua tekemään minusta rikosilmoituksen, jotta asian todellisuus saataisiin puolueettomasti selvitettyä, Juhani kertaa tapahtumia, ja jatkaa:

- Minulle sanottiin ja vakuutettiin että heistä kukaan ei usko että olisin potkinut poikaani. Myös lapsen äiti oli kertonut heille, ettei pidä lapsen kertomaa todennäköisenä. Mainitsin myös tapaamisessa rikosilmoitukseen liittyen, että poliisitutkinnan jälkeen tuomari sitten määrää tuomion tai syyttäjä jättää syyttämättä. Tästä seurasi, että lastensuojelu on kirjannut sanomiseni ” Isä pitää todeta syylliseksi ja tuomita” ja että ” harkitsee yksinhuoltajuutta”. Ei mitään muuta ja palaveri kesti yli tunnin. Tämän palaverin olen nauhoittanut.

Poliisitutkintaa asiasta ei tullut.

Samaisessa neuvottelussa sosiaalityöntekijät lupasivat tehdä lapselleni lähetteen Valkeakoken kaupungin psykiatrian lastentiimiin, Juhani kertoo.

Lapsen äidin kanssa oli myös ollut ongelmia yhteydenpidon suhteen. Juhani ei työnsä puolesta ole voinut heti vastata puheluihin, josta syntyi kiistaa.

- Tämä asia ratkaistiin viranomaisten avulla, että yhteydenotto tapahtuu vanhempien keskinäisen sopimuksen mukaan tekstiviestillä ja vastausaika on 24 tunnin sisällä, Juhani sanoo.

- Neuvoteltiin myös muista asioista ja olin todella tyytyväinen tulokseen, että saimme lapseen liittyvät asiat nyt hoidettua yhteisymmärryksessä.

Samoihin aikoihin sovittiin myös perhetyöstä, lähinnä vanhempien keskinäisen kommunikoinnin parantamiseksi ja lapsen yhteisten asioitten hoidon varmistamiseksi. Samalla perhetyöntekijä tapaisi lasta kotona.

Tämän jälkeen oli rauhallinen aika ettei mitään ihmeellistä tapahtunut, asiat sujui, kunnes huhtikuussa 2022 tilanne taas muuttui.

Juhanin kertoman mukaan lapsi ei halunnut osallistua siivoamiseen ja hän kehoitti lapsen menemään ulos. Näin lapsi tekikin, veti kengät jalkaan mutta ei pukenut ulkovaatteita.

- Lapsen äiti soitti vähän ajan päästä ja sanoi pojan kertoneen, että olin heittänyt hänet pihalle ilman ulkovaatteita. Sovimme että kun lapsi tulee sisälle, keskustelemme asiasta yhdessä. Näin myös teimme. Keskustelun aikana poika myönsi että valehteli. Pojan äiti sanoi pojalle ettei saa valehdella, koska se aiheuttaa turhaa riitaa. Asia sovittiin pojan kanssa, Juhani kertoo ja jatkaa:

- Lastensuojelun ja perhetyöntekijän sovittu käynti osui samoihin aikoihin ja kerroin itse rehellisesti mitä oli tapahtunut. Aiemmin sovittu perhetyö alkoi.

Tämän jälkeen vielä yhteenotto tapahtui lapsen ja isän välillä, lapsen puhelimen käytöstä.

- Rajoitin pojan puhelimen käyttöä. Mielestäni tuon ikäisellä lapsella tulee olla muutakin tekemistä kuin päivät pitkät maata sohvalla ja kaksin käsin räplätä puhelinta. Otin puhelimen pois ja lupasin sen palauttaa seuraavana aamuna.

- Puhelimen pois otto tilanteessa, poikani alkoi riehumaan ja estin sen pitämällä häntä kiinni. Pyysin häntä rauhoittumaan ja samoin teki puolisoni. Poikani sanoi että lopettaa, kun saa puhelimensa takaisin, Juhani kertoo.

Juhanin mukaan tämäkin asia päättyi lopulta sovintoon lapsen kanssa, ja lapsi sai puhelimensa sovitusti takaisin.

- Lähdettyään sitten äidilleen, hän tuli muutaman päivän päästä käymään pikaisesti, hakemaan jotain tavaroitaan isoisänsä kyydillä, käynti kesti muutaman minuutin. Tulo oli vihainen, hän potki ovea ja huusi ”ovi auki”. Hän kysyi myös, odottaako häntä oikeasti näppäinpuhelin. Sanoin hänelle puhelimen pois oton yhteydessä, että hankin hänelle näppäinpuhelimen, jos on pakko puhelinta koko ajan näppäillä, Juhani kertoo.

Tämä muutama minuutti oli viimeinen kerta kun Juhani tapasi poikansa.

Viikonloppu meni ja maanantaina lastensuojelu soitti, että perhetyöntekijä oli tehnyt lastensuojeluilmoituksen. Ilmoitus liittyi puhelimen pois ottamiseen.

- Poika oli kertonut että paikallaan pitelemisen sijaan, olisin pitänyt jalkaa hänen päällään siten, että hänellä oli hengitysvaikeuksia.

- Tämä ei pidä paikkaansa, en pitänyt. Lapsella ei myöskään ole ollut mitään jälkiä, joka vahvistaisi tarinan. Se riehuminen ja huutaminen ei olisi onnistunut jos hengitysvaikeuksia olisi ollut. Muistutin myös, että poika on aiemminkin valehdellut minun tehneen väkivaltaa ja jääneen edellisille sosiaalityöntekijöille kiinni valehtelusta, Juhani vakuuttaa.

Tällä kertaa Juhani päätti, että lastensuojelun selvitykseen hän haluaa ottaa avustajan mukaan. Lastensuojelun ehdottama aika seuraavalle päivälle ei myöskään sopinut Juhanille työnsä vuoksi.

- Työaikana on vaikea lähteä palavereihin pikaisesti ja vastailla puheluihin. En olisi ehtinyt niin lyhyellä varoitusajalla hankkia avustajaakaan. Muutaman kerran samana päivänä lastensuojelu yritti vielä soittaa, joihin en vastannut.

- Laitoin ruokatunnilla sosiaalityöntekijälle tekstiviestin, jossa toivoin, että he tekisivät asiasta tutkintapyynnön poliisille, koska ei voi olla niin, että minua aina puolen vuoden välein syytetään lapseni pahoinpitelystä, Juhani jatkaa

- Noin kello 16 maissa yritin soittaa lastensuojelusta tulleisiin puheluihin takaisin. Kello 16:20 tuli soitto, jossa minulle ilmoitettiin että oli tehty päätös lapsen kiireellisestä sijoittamisesta. Kiireellinen sijoitus tapahtui siis kuuden tunnin aikana. Samalla ilmoitettiin etten saa tavata poikaani tällä välin, kun lapsi on äidillään, Juhani toteaa.

- Sain vihdoin itselleni avustajan 11.5.2022 ja aloitin selvittämään mahdollisia neuvotteluaikoja sosiaalitoimen kanssa. Sain itselleni päätöksen kiireellisestä sijoittamisesta ja siinä lukee: ”Isä kertoi, ettei koe tarvetta tulla selvittämään asiaa lastensuojelun kanssa.

Isä XX kertoi, ettei halua keskustella asiasta kanssamme ja hän lopetti puhelun.”

- Kerroin heille, että ymmärrän sijoittamiseen liittyvän asian, mutta en halua keskustella puhelimitse ja ilman avustajaa. Onko oikein, että lastensuojelu muuttaa asiakkaan sanomaa mieleisellään tavalla?, Juhani kysyy.

- Vastaavasti lapselle psykiatrisen avun saaminen muun muassa tarinoiden sepittämisen ongelmaan liittyen, kesti 6 kuukautta, vasta sijoittamisen jälkeen tämä onnistui ja tästäkään ei kerrottu, vaan tieto oli lastenkodin kuukausikoosteessa jonka saan. Perhetyön aloittamiseenkin meni myös useampi kuukausi, Juhani ihmettelee.

Koskien väitteitä lapsensa pahoinpitelyistä, Juhani lausuu:

- Olen saanut Valkeakosken poliisilta tiedon, että tutkintapyyntö oli tehty vasta 19.5.2022 eli yhteensä 27 vuorokautta lastensuojeluilmoituksen tekemisestä. Ensimmäisestä väitetystä pahoinpitelystä ei ole tehty edes tutkintapyyntöä poliisille huolimatta siitä, että itse olen heitä sen pyytänyt tekemään.

- Olen edelleen virallisesti lapsen lähivanhempi, mutta mitään vanhemman oikeuksia ei näyttäisi olevan. On kumminkin hyvä asia, että lapselle on nyt hankittu tarvittavaa hoitoa. Lastensuojelun päätöksissä ja kirjauksissa minun on väitetty myöntäneeni tai sanoneen asioita, joita en ole tehnyt, Juhani sanoo.

Juhani saa tavata lastaan ainoastaan valvottuna, jota hän ei ymmärrä. Lapsen äitiä lapsi saa tavata säännöllisesti ja äiti saa pitää häntä luonaan. Lastensuojelu olisi jopa purkanut sijoituksen, jos Juhani olisi suostunut, että lapsi muuttaa vakituisesti äitinsä luo. Päätösten saamisissa hänellä on myös ollut vaikeuksia.

Kysyttäessä mitä hän itse henkilökohtaisesti odotti lastensuojelulta ja perhetyöltä, Juhani toteaa:

- Sitä että asiat olisi selvitetty miten ne oikeasti menivät, se totuus ja että lapsi olisi saanut apua, ja minä isänä tukea... ennen kaikkea sitä, että olisin oikeasti tullut kuulluksi palavereissa. Näin ei käynyt, vaikka olisin halunnut jopa poliisin tutkivan väitteitä.

Juhanin mukaan lastensuojelu on tärkeä ja hyvä asia, silloin kun vanhemmat eivät oikeasti kykene lastaan kasvattamaan ja kun lastensuojelulakia noudatetaan. 

Tällä hetkellä Juhani kokee että hänen ihmisoikeuttaan ja oikeusturvaa on loukattu törkeästi.

Hän ei ole saanut kaikkia lastensuojelusta vaatimiaan asiakirjoja itselleen, jotta hän voisi tarkistaa, miten asiat sinne on kokonaisuudessaan kirjattu ja pyytää mahdollisiin virheisiin korjausta.

Juhanin mukaan sijoituksen perusteeksi on kerrottu huoltajuuskiista, ja ”vuosia kestäneet riitaiset välit vanhempien kesken”. Tämä ei Juhanin mielestä pidä paikkaansa, vanhemmilla on ollut läheiset välit aiemmin, jonka voi todistaa ulkopuoliset ihmiset.

Asiakirjojen saamatta jäämiseen, Juhanin mukaan on ilmoitettu vain ”on unohtunut”.

Elokuussa 2022 Juhani on tehnyt oikeus-asiamiehelle kantelun lastensuojelun toiminnasta, ja odottaa siihen ratkaisua ja edelleen niitä asiakirjoja Valkeakosken lastensuojelusta.

Lue myös

29.09.2022Venäjä syyttää Natoa Nord Streamsin vuodoista
29.09.2022Kansallisen turvallisuuden katsaus: Venäjän tiedustelun toimintatapa muuttuu
29.09.2022Venäjä liittää virallisesti Ukrainan neljä separatistialuetta
29.09.2022Komissiolta Suomelle muistutuksia puutteista EU:n lainsäädännön noudattamisessa
29.09.2022Virkahuumekoirien SM-kisat Lahdessa
29.09.2022Karhuryhmä 2 - Harri Gustafsbergin tie poliisin erikoisyksilön konkariksi ja ihmismielen intohimoiseksi tutkijaksi
28.09.2022Ukrainan presidentti Zelensky: Miehitetyillä alueilla kansanäänestys on hölynpölyä
28.09.2022Nord Stream AG.n vahva oletus: Putkilinjan fyysiset vauriot johti kaasuvuotoon
28.09.2022Liikuntaneuvoston eduskuntavaalitavoitteet 2023: Ikääntyneille ulkoiluoikeus ja valtakunnallinen Liikkumisohjelma
27.09.2022Venäjä: Kansanäänestykset ovat ohi DPR:n, LPR:n, Hersonin ja Zaporozhyen alueilla.
27.09.2022Ruotsin oikeusministeriön valtuuskunta vierailee Turkissa
27.09.2022JOUTSENLAULU - Musikaali Ollista, Jussista ja Yöstä.
27.09.2022Poliisi valvoo hirvenmetsästyksen aloittamista
27.09.2022Törkeä ryöstö Vantaalla
27.09.2022Venäjä: Kansalaisten liikkumista ei rajoiteta osittaisen mobilisoinnin vuoksi
26.09.2022Venäjän Izevskin kouluammuskelussa 17 kuolonuhria
26.09.2022Velkojen vanhentumisen faktat
26.09.2022Putin myönsi kansalaisuuden Yhdysvaltain kansallisen turvallisuusviraston entiselle työntekijälle
26.09.2022Lapin poliisin lupapalveluissa rajoituksia tällä viikolla
25.09.202290 Day Fiance-tähti Michael pyysi vaimoltaan Angelalta yli 5 000 euroa Instagraminsa poistamisesta
25.09.2022Valtion liikuntaneuvoston kannanotto: Liikuntapaikojen energiakustannusten nousua kompensoitava harrastamisen turvaamiseksi
23.09.2022Ukraina: Väärennettyihin kansanäänestyksiin osallistuneet asetetaan syytteeseen
23.09.2022Lappeenrannan Upseerikerholle murtauduttu - poliisi pyytää asiaan liittyviä havaintoja
23.09.2022Poliisin kykyä kaikkien turvaamiseen olisi vahvistettava
23.09.202290 Day Fiance-sarjan Paul Staehle ja Karine Martinsin menettivät lastensa huoltajuuden
23.09.2022Naton pääsihteeri tapasi Kiinan ulkoministerin New Yorkissa- " Pyysin Kiinaa käyttämään vaikutusvaltaansa Venäjään"
22.09.2022EUobserver: Suomen rajavartijat päästävät pakenevat venäläiset Suomeen
22.09.2022Venäläiset voivat hakea turvapaikkaa EU:sta
22.09.2022Poliisin valmiusyksikkö Karhu harjoittelee Utin jääkärirykmentin kanssa
22.09.2022Poliisi etsii Terno Antero Lindgreniä
22.09.2022Varkaudessa kateissa ollut henkilö löytyi kuolleena
22.09.2022Turkin presidentti Erdogan: Venäjä ja Ukraina vaihtoivat keskiviikkona 200 sotavankia
22.09.2022"Työskentely TE-palveluissa on uuvuttavaa selviytymistä"
22.09.2022Poliisi etsii kadonnutta henkilöä Varkaudessa
22.09.2022Poikkeuksellisen laaja korruptiovyyhti syyteharkintaan
21.09.2022Serbian presidentti ei usko että Putin bluffaa
21.09.2022"P..k.le. mehän päädytän aina tähän samaan lässytyskeskusteluun"
21.09.2022Digitan antenniverkon B- kanavanipun tv-lähetyksissä oli katkos koko maassa
21.09.2022Törkeä ryöstö ja pahoinpitely Turussa
21.09.2022Chorus Iuvenalis on Yleisradion vuoden nuorisokuoro kaudella 2022-2023
21.09.2022Myynnissä pommitettu kaksio Kiovasta ja tuhottu omakotitalo Kabulista
20.09.2022Poliisi epäilee henkirikosta Oulun Kaakkurissa ja pyytää yleisöhavaintoja
20.09.2022MTV Oy panostaa uutistoimintaansa - Uutisaamu laajenee
20.09.2022Ruska 22 -harjoituksessa mukana 50 lentokonetta ja 3 700 sotilasta
20.09.2022Kannabis, lääkkeet ja amfetamiini ovat suomalaisten suosituimmat huumeet pimeässä verkossa
20.09.2022Poliisin blogi: Nuorten käyttäytyminen liikenteessä huolestuttaa poliisia
20.09.2022Väärinkäytöksistä ilmoittaville vahvempaa suojaa
20.09.2022Ulosottolainsäädännön vapaakuukausijärjestelmän uudistus helpottaisi pienituloisimpien ulosottovelallisten asemaa
19.09.2022Valkeakosken lastensuojelu sijoitti lapsen lastenkotiin huoltajuuskiistan ajaksi
19.09.2022Poliisi pyytää edelleen yleisön havaintoja Rasmus Palosaaresta
19.09.2022SuPerin Paavola: Pakkolaki ei poista hoitajapulaa mutta teki päättäjille selväksi miten tärkeää työtä hoitajat tekevät
19.09.2022Poliisin ohjeet anastetun polkupyörän löytäjälle
19.09.2022Venäjä pitää "valheina" joukkohautaraportit Ukrainassa
19.09.2022Naton transformaatioesikunnan komentaja vierailee Suomessa
19.09.2022Poliisi sai valmiiksi laajan petoskokonaisuuden esitutkinnan
18.09.2022KUVAT: Turkkilaiset Jandarma-koirat harjoittelevat
18.09.2022EU ehdottaa leikkaamaan 7,5 miljardia euroa Unkarilta, demokratian vahingoittamisen vuoksi
18.09.2022Kokoontumisajot Lounais-Suomen alueella- poliisi iski tapahtumiin
17.09.2022Kokkolan keskustassa lauantai-iltana ampumavälikohtaus
17.09.2022Poliisi etsii Kuopion alueella 62-vuotiasta naishenkilöä
17.09.2022Venäjä olisi ylimielisempi kuin koskaan, jos se käyttäisi ydinaseita
17.09.2022Izyumin kaupungista löytyi sotilaiden joukkohauta
17.09.2022Seiskan työntekijät: Julkaistut jutut eivät vastaa todellisuutta
17.09.2022Ukrainan presidentti Zelensky syyttää Venäjää sotarikoksista, eikä näe sodan varhaista loppua
17.09.2022Venäjän presidentti Putin: Suunnitelmat pysyvät ennallaan Ukrainan vastahyökkäyksestä huolimatta
16.09.2022Pääministeri Sanna Marin on vuoden muotivaikuttaja ja porilainen Ratsula Suomen paras muotikauppa
16.09.2022Eurojackpotin potti kohoaa noin 19 miljoonaan euroon
16.09.2022Sosiaali- ja terveysvaliokunnan sd-edustajat: SDP:n ajamana lakiluonnoksesta poistettiin potilasturvallisuuslaista sanktiot
16.09.2022Poliisi on ottanut yhden miehen kiinni epäiltynä poliisin virka-autojen ampumisesta
16.09.2022Ylilääkäri Otto Helve on valittu THL:n terveysturvaajat-osaston uudeksi johtajaksi
16.09.2022Poliisi pyytää havaintoja: poliisin virka-autoja ammuttiin Kuopion poliisiaseman edustalla
16.09.2022Erittäin vaaralliseen uuteen huumeeseen liittyvä rikoskokonaisuus syyteharkintaan
16.09.2022Yle näyttää kuningatar Elisabet II:n hautajaiset ja muistelee hallitsijan pitkää elämää
15.09.2022SuPer ja Tehy eivät aloita käräjäoikeuden kieltämiä lakkoja
15.09.2022KRP kaipaa vihjeitä kadonneesta puhelimesta, joka on päätynyt Mustioon
14.09.2022SuPer ja Tehy tarkentavat: Käräjäoikeus ei peruuttanut lakkoja, hallinnot käsittelevät oikeuden päätökset
14.09.2022Seksitreffit.fi-sivuston kautta sovitut treffit päätyivät ryöstöihin - poliisi pyytää rikoksen uhreja ilmoittautumaan
14.09.2022Poliisi tutkii iäkkään pariskunnan mahdollista laiminlyöntiä
14.09.2022Andriy Yermak: Ukrainan tulevan turvallisuussopimuksen tulee olla oikeudellisesti sitova ja sisältää erityisehdot
13.09.2022Valepoliisit huijaavat ihmisiä Pohjanmaalla
11.09.2022Venäjän ote Ukrainaan romahti
11.09.2022SuPer ja Tehy lakiesityksestä: Tarpeeton, vie työtaisteluoikeuden ja rikkoo räikeästi työelämän tasa-arvoa
10.09.2022Ulosoton kirjauksissa vakavia virheitä - kuka vastaa?
10.09.2022Takaisinveto: Vuohenjuusto saattaa sisältää metallia
09.09.2022Huoneilman korkea kosteus kasvattaa asukkaan lämmityslaskua
09.09.2022Vt. komisario, Sir Steve Housen: Lausunto Hänen majesteettinsa kuningattaren kuoleman jälkeen
08.09.2022Suomen eduskunnan puolesta puhemies Vanhasen osanotot kuningatar Elisabet II:n poismenon johdosta
08.09.2022Poliisi pyytää apua kuvassa näkyvän henkilön tunnistamiseksi
08.09.2022Buckinghamin palatsi: Kuningatar Elizabeth II on kuollut
08.09.2022Nuoren äänen tulee kuulua lastensuojelussa
08.09.2022Sosiaali- ja terveysministeriö: Toimeentulotukilain muutoksilla turvataan asiakkaiden asemaa
08.09.2022Mika Salminen: Suomen huumepolitiikka kaipaa merkittävää uudistamista - huumekuolemien määrä on osoitus yhteiskunnan epäonnistumisesta
08.09.2022Parantumattomasti sairas kansanedustaja Laukkanen avautuu julkisesti
07.09.2022Tanskan 1.husaarien sotilaat harjoittelevat Latviassa Naton alaisuudessa
07.09.2022Järjettömän paska idea- elokuvateattereissa kautta maan tammikuussa 2023
07.09.2022Karjala Lehti Oy:n hallitus päätti hakea lehtiyhtiön konkurssiin
07.09.2022Poliisi varoittaa - poliisijohdon nimissä lähetetty huijausviestejä
07.09.2022Poliisi pyytää havaintoja kesäkuussa kadonneesta Jere Hämäläisestä
07.09.2022Poliisi on keskeyttänyt ulkoministeriön tietovuotoa koskevan tutkinnan
07.09.2022Venäjän presidentti Vladimir Putin haluaa rajoittaa Ukrainan viljan vientiä Eurooppaan

Näytä lisää »