Suosittu Ensitreffit alttarilla tulee taas! Yhdeksäs kausi starttaa MTV:llä tiistaina 30.elokuuta uudistuneen asiantuntijakolmikon luotsaamana

01.08.2022

ensitreffit-alttarilla.jpg

Rakkauden, avioliiton ja parisuhteen ytimessä vahvoja tunteita herättävä Ensitreffit alttarilla starttaa MTV:llä tiistaina 30. elokuuta. Sarjan yhdeksännellä kaudella keskeisinä teemoina käsitellään yhteistä elämää ja arkea, sekä läheisyyden ja kipinän merkitystä. 

Rohkeat sinkut astuvat alttarille tuntemattoman kanssa ja heittäytyvät yhteiseen seikkailuun toiveissaan elämänmittainen parisuhde. Rakkauden kuohuissa heitä auttavat tutut asiantuntijat pastori Kari Kanala ja ratkaisukeskeinen terapeutti Hanna Myllymaa, sekä uutena asiantuntijana erityistason seksuaaliterapeutti Tapani Alanen.

Sarjan yhdeksännellä kaudella keskeisinä teemoina käsitellään yhteistä elämää ja arkea, sekä läheisyyden ja kipinän merkitystä. Parit muuttavat yhteen ja kohtaavat yhdessä niin arjen haasteet kuin juhlahetketkin. Kauden aikana pohditaan myös, miten erilaisten elämäntilanteiden yhteentörmäys vaikuttaa parisuhteeseen.

Häämatkoilla parit nauttivat rakkauden huumasta Euroopan romanttisissa kaupungeissa, ja juhannusjuhlilla sovitellaan yhteen kahden ihmisen perinteitä. Tuoreet aviovaimot ja aviomiehet pääsevät myös tapaamaan toisensa ja jakamaan kokemuksiaan avioliiton ensimetreiltä. Luvassa on hyviä neuvoja ja vertaistukea.

Tutustu Ensitreffit alttarilla -asiantuntijoihin:

tapani-alanen.jpg

Tapani Alanenauktorisoitu seksuaalineuvoja (SSS), erityistason seksuaaliterapeutti (NACS), pariterapeutti

Tapani Alanen on asiantuntijatiimin tuore kasvo. Ensimmäistä kertaa ohjelmassa mukana oleva Tapani työskentelee seksuaaliterapeuttina, pariterapeuttina sekä seksuaalineuvojana. Iloinen ja kannustava Tapani haluaa auttaa ihmisiä elämän vaikeissa tilanteissa, sekä etsimään tuoreita näkökulmia ja vaihtoehtoisia toimintatapoja erilaisissa ongelmatilanteissa. Terapeuttina Tapania kiinnostaa ihmismielen moninaisuus ja erilaisuus. Jokainen ihminen, pari ja perhe missä seksuaalisuuden kirjossa tahansa on oma arvokas, uniikki kokonaisuutensa.

Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa Tapania kiehtoo se, kuinka se auttaa ohjelmassa esiintyvien parien lisäksi myös katsojia.

- Tämä on ihana ohjelma, joka kannustaa puhumaan asioista ja ongelmista. Omalla työskentelylläni haluan viestittää sitä, että ongelmat ja pulmat ovat usein ratkaistavissa ja korjattavissa eikä tarvitse olla isoa kynnystä hakea apua parisuhteeseen, Tapani kertoo. 

Tapani näkee roolinsa ohjelmassa selkeänä: parien luotettavana tukipilarina ja auttajana rakkauden ainutlaatuisessa matkassa.

- Olen pareja varten kaikissa tilanteissa ja valmis antamaan kaiken sen osaamisen ja taidon, ilon ja innostuksen mitä minulla on. Älä pelkää tunteita. Ota ne vastaan, ole oma itsesi, heittäydy ja iloitse. Suuri seikkailu odottaa. Uskokaa ihmeeseen, hän suosittelee.

Vantaalla asuva Tapani on pitänyt yhtä kumppaninsa kanssa yli 25 vuotta. Töidensä ohella Tapani opiskelee psykoterapeutiksi ja tykkää käydä vapaa-ajallaan lenkillä ja uimassa.

hanna-myllymaa.jpg

Hanna Myllymaa, ratkaisukeskeinen terapeutti, pariterapeutti, ero-ohjaaja, KM, MSc

Hanna Myllymaa työskentelee ratkaisukeskeisenä terapeuttina ja vetää erilaisia ero- ja parisuhderyhmiä, joiden kautta hän on tukena eroaan purkaville tai parisuhdettaan vahvistamaan pyrkiville pareille. Työssään hän nojaa Fisherin sopeutumiskäyttäytymisteoriaan, jonka pohjalta ryhmien toiminta järjestetään.

Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa Hannaa kiehtoo se seikka, että tuoreet parit saavat tukea parisuhteensa rakentamiseen heti sen alkumetreiltä asti. Hänen mukaansa parisuhteesta voi saada toimivamman ja kummankin osapuolen vahvuudet paremmin huomioivan, kun ammattiapua on käytettävissä jo suhteen alkutaipaleella. Hän myös arvostaa sitä, että ohjelmassa ei keskitytä pelkkään pintaan.

- Ensitreffit alttarilla -konseptissa kiehtoo se, että ihmisen sisälle tutustutaan oikeasti ja meillä on monipuolista dataa käytössä, kun pohdimme minkälaisia matcheja löytyy, Hanna kertoo.

- Ihminen kaipaa aina vierelleen toista ihmistä. Meillä on perustarve kokea olevamme rakastettuja. Se säilyy meillä läpi elämän: tarve kokea olevansa tärkeä, arvokas ja rakastettu. Siihen kulminoituu parisuhteen tarve, ja miksi rinnalle kaipaa toista henkilöä.

Pirkkalassa asuva Hanna Myllymaa on pitänyt yhtä aviomiehensä kanssa 15 vuoden ajan, ja heillä on neljä lasta. Vapaa-ajallaan Hanna pelaa lentopalloa, minkä lisäksi on vahvasti mukana seuratoiminnassa niin aikuisten kuin lastenkin puolella. Itseään Hanna kuvailee määrätietoiseksi ja periksiantamattomaksi joukkuepelaajaksi.

kari-kanala.jpg

Kari Kanala, kirkkoherra, TM

Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa jo viidellä kaudella mukana ollut futispappi ja one-linereistaan tunnettu Kari Kanala on Paavalin seurakunnan kirkkoherra.

Pappina Kari kokee tehtäväkseen lohduttaa ja rohkaista pareja. Hän muistuttaa, että parisuhde vaatii aina työtä, ja kokeekin olevansa mukana ennen kaikkea arjen asiantuntijana. Kanala kysyykin ohjelmaan hakevilta sinkuilta, mihin nämä sitoutuvat sanoessaan ”tahdon”. Sanaan kiteytyy paljon, ja se on loistava lähtökohta suhteelle, sillä sen kautta sitoutuu olemaan samalla puolella ja tekemään töitä suhteen eteen.

Yhteiset arvot ja arki ovat kriteerejä, joihin Kari kiinnittää erityistä huomiota muodostaessaan pareja, sillä ne ovat tärkeitä rakennuspalikoita parisuhteessa. Hän uskoo, että jos arvot ja arki kohtaavat, niin siinä on mahdollisuus aitoon kumppanuuteen. Hän muistuttaakin osallistujille, että avioliitto ei ole pikamatka vaan maraton, joka juostaan yhdessä toinen toistaan tukien.

- Toivotan pareille onnea, sisua ja siunausta. Onnea tarvitaan aina. Sisua tarvitaan duunin tekemiseen. Mutta kaikki ei aina välttämättä ole omissa käsissä ja siunauksellekin on paikkansa. Ajatus, että meitä kannetaan ja meistä pidetään huolta – parhaimmillaan sen löytää rakkaan sylissä, Kari toteaa.

Kari Kanala on naimisissa ja hänellä on lapsi. Vapaa-ajallaan Kari on innokas jalkapallofani ja pelaa itsekin urheilu- ja raittiusseura Zoomissa, sekä tekee jalkapalloaiheisia podcasteja.

Ensitreffit alttarilla on ainutlaatuinen kurkistus parisuhteen alkumetreille. Pariskunnat tutustuvat toisiinsa ja toistensa tapoihin elää hyvää arkea, sekä pureutuvat parisuhteen ydinkysymyksiin, kuten mistä rakkaus ja kumppanuus syntyvät. Asiantuntijat ovat parien tukena joka askeleella, ja myös katsojat pääsevät tarkastelemaan omia parisuhteitaan ja käyttäytymismallejaan heidän neuvojensa valossa. Ensitreffit alttarilla perustuu tanskalaiseen ohjelmaformaattiin Gift Ved Første Blik.

Ohjelman MTV:lle tuottaa Endemol Shine Finland.

Viime syksyn Ensitreffit alttarilla -kausi tavoitti kaikkiaan 2,5 miljoonaa suomalaista. Keskimäärin kukin jakso tavoitti 900 000 katsojaa ja keskikatsojamäärä oli 700 000 per jakso. Sarja oli erityisen suosittu suoratoistopalveluissa ja esimerkiksi 25-44 -vuotiaissa kolmannes katselusta tuli MTV Katsomon kautta. (Lähde: Finnpanel TotalTV-mittaus)

Lue myös

11.08.2022Lapsikaappauksia tapahtuu sekä Suomesta ulkomaille että ulkomailta Suomeen
11.08.2022Omaiset pääsevät tulevana lauantaina Dragsvikiin seuraamaan sotilasvalaa ja - vakuutusta
11.08.2022Euroopan komissio: Kreikan tehostettu valvonta päättyy 20. elokuuta
10.08.2022Johanna Tukiaisen vastine : En ole menettänyt lapseni huoltajuutta!
10.08.2022Työntekijöiden ylikuormittuminen noussut henkilöstöhallinnon haasteeksi
10.08.2022PAM: Sosiaalisesti kestämätön malli leikkaa pienituloisilta
09.08.2022Mitä Jumalan ikuisuus voi tarkoittaa?
09.08.2022Laulaja Dua Lipa sai Kosovon kunnia suurlähettilään arvon
09.08.2022Missä on pieni Isabell Tahiri ?
08.08.2022POLIISI ETSII! Johanna Tukiainen pakomatkalla- sieppasi lapsensa Ruotsissa
08.08.2022Ukraina hakee uutta IMF-ohjelmaa, toivoo avun saapuvan marras-joulukuulla
08.08.2022Kiinan ulkoministeriö: Sotilaalliset harjoitukset "omilla vesillämme" avoimia ja läpinäkyviä
08.08.2022Kiina jatkaa sotaharjoituksiaan Taiwanin ympärillä
08.08.2022Kutsunnat alkavat elokuussa - katso vinkit valmistautumiseen
08.08.2022Asiakaspalvelun heikko tavoitettavuus pännii suomalaista
07.08.2022Amnesty pahoittelee Ukrainan raportin tuottamaa tuskaa ja vihaa
07.08.2022Euroopan komissio: 231 miljoonaa euroa Ruotsille ja 140 miljoonaa euroa Suomelle
06.08.2022Vaasa Festival keskeytetään turvallisuussyistä
06.08.2022Stratovariukselta ilmestyi Firefly-single 5.elokuuta - Survive- albumi julkaisussa 23.syyskuuta.
06.08.2022Amnestyn pomo erosi - ryhmä syytti Ukrainan asevoimia siviilien vaarantamisesta
06.08.2022Taiwan : Kiinalaiset koneet ja laivat suorittavat hyökkäys simulaatioharjoituksia
06.08.2022Snickersin valmistaja pahoittelee tuotelanseerausta, jonka mukaan Taiwan on maa
04.08.2022Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg : Venäjä - Ukraina konfliktissa NATOlla on kaksi tehtävää
04.08.2022Ukraina etsii tilaisuutta pyytää apua Kiinalta sodan lopettamiseksi
04.08.2022Kolme viljaa kuljettavaa alusta lähtee Ukrainasta perjantaina
04.08.2022Turkki harkitsee lentokoneiden hankkimista Venäjältä metsäpalojen torjuntaan
04.08.2022Johanna Tukiaisen lapsi huostaanotettiin Ruotsissa oikeuden päätöksellä
04.08.2022Yhdysvaltain senaatti hyväksyi Suomen ja Ruotsin liittymisen Natoon
03.08.2022Italia ratifioi Suomen ja Ruotsin NATO-jäsenyyden
03.08.2022Yhdysvaltain senaatti äänestää tänään Suomen ja Ruotsin Natoon liittymisestä
03.08.2022Yhdysvaltain Pelosi saapui Taiwaniin vannoen Yhdysvaltain sitoutumista; Kiina tuomitsi vierailun
03.08.2022Ranskan parlamentti ratifioi Ruotsin ja Suomen liittymisen Natoon
02.08.2022Italian alahuone tukee Suomen ja Ruotsin Nato- jäsenyyttä
02.08.2022Yhdysvaltain senaattori Josh Hawley : Miksi en äänestä Ruotsin ja Suomen liittämistä Natoon?
02.08.2022Rahtilaiva Razoni saapui Turkkiin tarkastukseen
02.08.2022Itsetuhoisten nuorten ja heidän vanhempiensa on vaikea saada oikeanlaista apua
02.08.2022Kaksi Tanskan ilmavoimien F-16-hävittäjää vierailee Karjalan lennostossa
02.08.2022Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitto ry: Herukoiden satokausi tuo väriä loppukesän marjamarkkinoille
02.08.2022Kuluttajariitalautakunnan suositukset eroavat annetuista tuomioista
01.08.2022Elvis Presleyn korut huutokaupataan
01.08.2022Kaakkois-Suomen rajavartiosto paljasti väärennyksiä rajanylitysliikenteestä
01.08.2022Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg kiittää Turkkia
01.08.2022Kela: Koronavirusriski ei oikeuta erityisäitiys- tai erityisraskausrahaan 1.elokuuta alkaen
01.08.2022Suosittu Ensitreffit alttarilla tulee taas! Yhdeksäs kausi starttaa MTV:llä tiistaina 30.elokuuta uudistuneen asiantuntijakolmikon luotsaamana
01.08.2022Tapsan Tahdit vietetään tällä viikolla Nokialla - Iskelmä-Finlandia jaetaan 20. kerran
01.08.2022Ensimmäinen "viljalaiva" lähti Ukrainasta Libanoniin
30.07.2022Kuopiorockissa 25000 kävijää.
29.07.2022Utin jääkärirykmentin kansainvälinen harjoitustoiminta jatkuu
29.07.2022Unkarin Orban: "Joskus puheeni ymmärretään väärin"
29.07.2022Shakiralle vaaditaan yli kahdeksan vuotta vankeutta veropetoksesta
29.07.2022Portugali aloittaa tutkinnan väitetystä katolisen kirkon seksuaalisesta hyväksikäytöstä
29.07.2022Suomen ja Ruotsin Nato- hakemukset on Turkin ulkoministeriössä
29.07.2022Yhdysvaltain Bidenin lupaus rikkaiden veronkorotuksesta nytkähti eteenpäin
28.07.2022Kanadan hallitus: Paavin anteeksipyyntö alkuperäiskansoilta ei riittävä
28.07.2022Suomi ensimmäisellä sijalla EU:n digivertailussa
27.07.2022Boris Johnsonista uusi Naton pääsihteeri ?
27.07.2022Turkkilainen 9-vuotias poika toipuu draaman jälkeen
27.07.20225 vinkkiä onnellisuuteen
26.07.2022Suhteet: Ensivaikutelmalla on väliä
26.07.2022Turkin Erdogan: Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyydessä ei kompromisseja
25.07.2022Kotoa roskien joukosta löydetty lapsi vietiin valtion suojelukseen Antalyassa
25.07.2022Elon Musk kiistää romanssin Googlen perustajan vaimon kanssa
25.07.2022Toisinnäkemisen Festivaali Viitasaarella 20. elokuuta
24.07.2022Muusikko Bablo superstaroista: "Ollaan eri festareilla"
24.07.2022Tikkurila Festivaalin ennätyshelteessä juhli lähes 30 000 kävijää
24.07.2022Loppuunmyyty Tammerfest keräsi koko Tampereen täyteen juhlakansaa
24.07.2022Countrylaulaja Michael Martin Murphey haastoi Sony Musicin oikeuteen tekijänoikeuksista
24.07.2022Kanne: Meta varasti kappaleita ruotsalaiselta levy-yhtiöltä
23.07.2022Ruotsin tiedustelupalvelu haluaa kieltää PKK:ta ja muita terroristijärjestöjä osallistumasta mielenosoituksiin
23.07.2022Muusikko Bablo on brändi jota ei voi kopioida
21.07.2022Metropolitan police: Kolmea syytetään yleisestä häiriöstä M25- mielenosoituksen jälkeen
21.07.2022Dua Lipa taas oikeuteen koska hän jakoi paparazzi-kuvan itsestään Instagramissaan
21.07.2022Suomen johtama EU-yhteishanke kehittää Maavoimien arktista liikkuvuutta
21.07.2022Turkin, Suomen ja Ruotsin virkamiehet tapaavat elokuussa
21.07.2022Mercosur torjui Ukrainan presidentin puheenvuoron huippukokouksessa
21.07.2022Jättiläispanda An An lopetettiin 35-vuotiaana
21.07.2022Kremlin mukaan Putin voi hyvin ja kiistää terveyshuhut
21.07.2022Turkin ulkoministeri: Turkki ei tarvitse lupaa terrorismin vastaisiin toimiin Syyriassa
21.07.2022Finnish Customs sold its legally forfeited cryptocurrencies
21.07.2022Tulli myi lainvoimaiset virtuaalivaluuttansa
20.07.2022Turkin media: YPG/PKK- terroriryhmän kannattajat pitävät mielenosoituksia Suomessa
20.07.2022Turkki pyytää Irakia olemaan antamatta lausuntoja Duhokin hyökkäyksestä PKK:n terroristiryhmän "vaikutuksen alaisena"
20.07.2022Turkin presidentti: " Skandinavian maat terrorismin jalostuskeskus"
20.07.2022Venäjän Putin: "On tärkeää pyyhkiä pois kaikki terroristiryhmät, erityisesti Deash/ ISIS Syyrian alueelta"
19.07.2022Turkki ja Iran sopivat taistelevansa terrorismia vastaan
19.07.2022Yhdysvaltain F-16 hävittäjien myynti Turkille ehdollista
19.07.2022Justin Bieberin maailmankiertue jatkuu- Helsinkiin 9. elokuuta
19.07.2022Iran isännöi Turkin Erdogania ja Venäjän Putinia
19.07.2022Puola antaa kotitalouksille kertamaksun hiilen hinnannousujen kompensoimiseksi
19.07.2022EU lieventää Venäjän pankkeihin kohdistuvia pakotteita elintarvikekaupan mahdollistamiseksi
19.07.2022Luottamus poliitikkoihin huippulukemissa - aiempaa harvempi toivoo presidentille lisää valtaa
19.07.2022Tammerfest lähes kokonaan ennakkoon loppuunmyyty
18.07.2022Turkki jäädyttää Ruotsin ja Suomen Nato-jäsenyys prosessin"jos ehdot eivät täyty"
18.07.2022Harri Berglund taitaa Javascriptin ja TypeScriptin salat
17.07.2022Rikkomusmenettely: Euroopan komissio huomauttaa Suomea kolmesta lainsäädännöllisestä velvoitteesta
14.07.2022EU:n korkein oikeus: "Feta" on kreikkalaista
14.07.2022Lakiuudistus parantaa Puolustusvoimien joukkojen poikkeusolojen suorituskykyä
14.07.2022Valko-Venäjän presidentti moittii Natoa ja länttä maailman työntämisestä lähemmäksi voittamattoman sodan kuilua
13.07.2022Turkki toivoo, että Yhdysvallat luovuttaa FETÖn johtajan
13.07.2022Unkarilaiset protestoivat toista päivää verouudistusta vastaan

Näytä lisää »