Tallinn Music Weekin esiintyjät ja tapahtumat 2021 julki

16.06.2021

51246151821_3f18f8718c_c.jpg

Kuvassa PH. Kuva: Lauri Kivelä

29.9. – 3.10.2021 järjestettävän kansainvälisen kaupunki- ja musiikkifestivaalin Tallinn Music Weekin, TMW ohjelmisto on julkaistu. Festivaali esittelee 155 artistia 16:sta eri maasta, joista 100 on Virosta.

Muun muassa A Place To Bury Strangers ja DVS1 Yhdysvalloista, islantilainen Hatari-yhtye yhdessä palestiinalaisen artistin, Bashir Muradin, kanssa, sekä suomalainen harmonikka-artisti Antti Paalanen edustavat monipuolisia kansainvälisiä nimiä.

Avajaisiltana koetaan kaksi ensiesitystä: virolaisen säveltäjän Liisa Hõbepappelin uusin teos, ja kansainvälisen yhteistyön tuloksena syntynyt ”Themes For Great Cities: Tallinn”.

TMW:n uusia ohjelmistokumppaneita ovat latvialainen Skaņu Mežs -festivaali, liettualainen What’s Next In Music? -festivaali, suomalainen Blow Up -festivaali, virolainen Võnge, ja kansainvälinen itsenäisten musiikkiagenttien yhdistys Association of Global Independent Music Agents AGIMA.

Yksittäislippujen myynti on nyt avautunut Piletilevissä. Kesäkuun loppuun saakka festivaalipasseja saa erikoishintaan Piletilevistä ja tapahtuman verkkokaupasta.

TMW 2021:n pääyhteistyökumppani on Telia. Musiikillinen ohjelmisto on toteutettu yhteistyössä Damn.Loud Agencyn kanssa.

Festivaalien monipuolinen ohjelmisto

TMW 2021 -avajaisilta järjestetään torstaina 30. syyskuuta Mustapäiden talossa, jossa kuullaan kaksi maailmanensi-iltaa kahdelta eri säveltäjältä. Nuori virolainen säveltäjä Liisa Hõbepappel esittää festivaalille varta vasten säveltämänsä teoksen, yhdessä Trio ’95:n kanssa. Avajaisissa kuullaan myös ensi kertaa virolaisten muusikkojen Jonas Kaarnametsin ja Erki Pärnojan, sekä tanskalaisen artistin Jonas Bjerren (Mew) ja yhdysvaltalaisen musikologi Alex Maiolon yhteistyönä toteuttama ”Themes For Great Cities: Tallinn”. Novellimainen konsepti rakentuu ambientti- ja industrial-äänimaailmasta, jonka juuret ovat juuri siinä kaupungissa, jossa se esitetään.

1300-luvulta peräisin olevassa Mustapäiden talossa kuullaan myös muita esityksiä, kun kamarikuoro Encore ja Duo Telluur esittävät virolaisten säveltäjien Karl TippinPärt Uusbergin ja Karin Kuulpakin töitä. Samalla tapahtumapaikalla nähdään myös virolaisen monitieteisen Üle Heli -festivaalin ja latvialaisen, rajoja haastavan musiikki- ja taidefestivaalin Skaņu Mežsin TMW-debyytti. Yhdessä festivaalit esittelevät italialaisen eksperimentalistin L’impero della Lucen, virolaisen future popin edelläkävijän Mart Avin ja latvialaisen äänisyntesisoijan +K+M+B:n.

Station Narva -illassa Tallinn Creative Hubissa esiintyy tunnettuja kansainvälisiä bändejä, kuten yhdysvaltalainen noisenik-yhtye A Place To Bury Strangers ja islantilainen techno-punk-kokoonpano Hatari, jota on feattaamassa palestiinalainen muusikko ja ihmisoikeusaktivisti Bashar Murad.

Liettualainen talenttifestivaali ja -konferenssi What’s Next In Music? esittelee muun muassa latvialaisen eksperimentalistin Evija Veberen, liettualaisen indie-yhtyeen Garbanotasin ja virolaisen elektrovelhon Centre El Muusan valokuvataiteen keskuksessa Fotografiska Tallinnissa.

Suomalainen Blow Up -festivaali esittäytyy myös ensimmäistä kertaa TMW:ssä, suositussa ja alternatiivisessa Sveta Barissa. Mukana ovat kulttinimet PH ja Kaukolampi, sekä Deathsomnia – virolaisen Kadri Sammelin (Bedless Bones), sekä brittiläisen Richard Powleyn (Telepathy) ja Bruno Russon uusi kollektiivi.

Virolainen levymerkki Funk Embassy esittelee itseoppineen funk- ja soul-tähden Rita Rayn sekä italialais-brittiläis-marokkolaisen trion Savana Funkin Baltic Station Marketin viereisessä uudessa 3D-tapahtumapaikassa.

TIKS rekordsin ilta 3D:ssä tuo lavalle paikalliset neo soulin ja R’n’B:n osaajat YASMYNin ja Maris Pihlapin.

Warner Music/Smuuv Records-illassa nähdään virolaiset lahjakkuudet räppäri Gameboy Tetris ja multi-instrumentalisti Raul Ojamaa.

Viron Jazzliitto, Eesti Jazzliit ja Jazzkaar-festivaali tuovat Fotografiskaan virolaiset vokaalivirtuoosi Estonian Voicesin sekä käsitteellisen superryhmän The Free Musketeersin. Future folk -kokoonpano OOPUS isännöi folktronica-illan, jossa esiintyvät muun muassa venäläinen etno-futuristi Oligarkh ja saamelaismuusikko Ánnámáret.

Association of Global Independent Music Agentsin, AGIMA kuratoimassa illassa Club of Different Roomsissa (ETK) kuullaan folkin ja etnon variaatioita suomalaisen hurja-harmonikan taiturin, Antti Paalasen, ja virolaisen bluegrass-vaikutteisen folkin tyylittelijän, Curly Stingsin, johdolla.

Virolainen Intsikurmu Festival tuo klubille myös laajan kattauksen esityksiä, Romanian YouTube-sensaatiosta Luciasta aina virolaiseen indietähteen, Taavi-Peeter Liiviin.

F-Hoonessa paikallinen Võnge Festival esittelee monipuolisesti esityksiä ruotsalaisesta pop-timantti Bluephoxista virolaiseen new school -räppäriin KiROTiin, ja Russian Sounds esittelee Soviet Estradan romuttavan Gromykan sekä hypno-rockbändi Lucidvoxin, jonka kansainvälinen ura alkoi TMW:stä vuonna 2018.

Kivi Paber Käärid -tapahtumapaikalla kuullaan tummasävyistä irlantilaista pop-duoa SYLKiä, ja virolaista rock-ilmiötä, Dead Furiesia. KinoMaja tarjoilee vintage-rockia Dramamaman tapaan, ja pop-iltaa paikallisten nousevien kuumien nimien, kuten räppäri-laulaja mannan ja elektro-pop-duo Púr Múddin, tahtiin.

Von Krahl -metallilavalla nähdään ensi kertaa muun muassa Kannabinõid ja suomalainen post-metalli-yhtye Besra.

GROM-festivaalin kattaus Tallinnan vanhimmassa vaihtoehtoisen kulttuurin instituutiossa Von Krahlissa esittelee unenomaisesta kantrista ammentavan Holy Motorsin.

Sveta Barin Void Valley -illassa esiintyy tanskalainen ROXY JULES yhdessä virolais-australiaisen psykedelia-kombon dreamkrusher!:n kanssa, ja BÄM-illassa paikalliset queer rave - ja underground-tähdet Florian Wahlin ja Köster.

Virolainen levymerkki Heaven’s Trumpet esittelee elektronisen cross-genre-valikoiman Eesti Elektroonilise Seltsi Ansambelista audiovisuaaliseen Vera Vice -duoon.

Basso ja savuiset biitit täyttävät Smoke Break -iltana Kauplus Asian Modern Diseasen ja norjalaisen DJ-tuottajan Charlotte Bendiksin johdolla.

Nobblessnerin HALL-teknoklubilla, jossa järjestetään myös TMW-konferenssin tapahtumia, väsymättömiä reivaajia tanssittavat Artur Lääts ja yksi teknon merkittävistä kansainvälisistä äänistä, DVS1 Yhdysvaltojen Minneapolisista.

Osana kansainvälistä Keychange-liikettä, TMW tavoittelee sekä festivaalin ohjelmistossa että musiikkialan rakenteisiin vaikuttamisessa sukupuolten välistä tasa-arvoa. Keychangea festivaalilla edustavat myös italialainen L’impero della Luce, norjalainen Charlotte Bendiks ja irlantilainen SYLK.

TMW:n täysi festivaaliohjelmisto ja ilmaiset kaupunkilavatapatumat julkaistaan kokonaisuudessaan kesän aikana

Festivaalin ohjelmassa on lisäksi musiikkialan konferenssi Hotel Forumissa ja HALLissa, julkisia puheita, taideohjelma, lasten musiikkipajoja ja erikoistapahtumia Lasnamäessä.

TMW 2021 -tapahtuman järjestää Shiftworks, yhdessä lukuisten kumppanien kanssa. Musiikillinen ohjelmisto toteutetaan yhteistyössä Damn.Loud Agencyn kanssa.

Festivaalin pääyhteistyökumppani on Telia Estonia.

Festivaalien strateginen kenttää edustava kumppani on Music Estonia, ja päätukijoita ovat Nordic Hotel Forum ja Visit Estonia. Festivaalin partnereita ovat Telliskivi Creative City ja Viru Center, mediapartnereita ovat Postimees Grupp ja Raadio 2.

Festivaalia tukevat myös Viron Kulttuuriministeriö, Tallinnan kaupunki, Tallinnan kaupungin yrityspalvelut ja Kulttuurirahasto.

TMW:n toteuttamia Tallinnan ja Viron matkailu- ja kulttuuritarjontaa kansainvälisille sidosryhmille esitteleviä toimenpiteitä tukee eurooppalainen aluekehitysrahasto The European Regional Development Fund.

Live24magazine

26.07.2021THL jatkaa apulaisoikeusasiamiehen ratkaisun arviointia ja ryhtyy tarvittaviin korjaaviin toimiin
14.07.2021Aluehallintovirasto määrää Hoivakymppi Oy:n korjaamaan Hannun Linnan toiminnan epäkohdat viipymättä
14.07.2021AVI: Liljanne-Koti Oy:n Mertokarin yksikön toiminta on saatava kuntoon välittömästi
29.06.2021Maksuhäiriömerkintöjen säilytysaikaa lyhennetään
28.06.2021Karhu valjastaa tölkkinsä puolustamaan transoikeuksia yhdessä Helsinki Priden kanssa
28.06.2021Vastaanottokeskusten jalkapalloharrastuksen tukemiseen 50 000 euroa - turvapaikanhakijoiden valmentajina toimivat huippupelaajat
28.06.2021EU:n arvonlisäverouudistus voimaan kolmen päivän kuluttua - mikä kaikki muuttuu 1. heinäkuuta?
24.06.2021Vedonlyöntikertoimet: Riikka Purra on Perussuomalaisten seuraava puheenjohtaja
24.06.2021Traumaperäisen stressihäiriön hoito epätasa-arvoista
19.06.2021Tapahtumatakuun haku käynnissä - Valtiokonttori kannustaa laittamaan takuuhakemuksen hyvissä ajoin
17.06.2021AlfaTV sai suunnatun osakeannin päätökseen ja nyt käynnistyy yleisöanti
16.06.2021Tallinn Music Weekin esiintyjät ja tapahtumat 2021 julki
10.06.2021Äänestäminen herättää useimmiten kiinnostusta, puolueet pettymystä
10.06.2021EU:n ulkopuolelta toimitettavat lehdet tullattava heinäkuusta alkaen - muutos koskee myös EU:n alueelta Ahvenanmaalle tuotavia lehtiä
10.06.2021Tapahtumatakuun ensimmäiset takuut myönnetty
09.06.2021Mummon mökin haju kesämökillä kielii kosteusvauriosta ja ilmanvaihdon puutteesta
08.06.2021Suomi elää luovuudesta - kampanjan vetoomus luovutettiin elinkeinoministeri Lintilälle
08.06.2021Kokoomusopiskelijat: Velkakatto olisi myrkkyä nuorille ja vastavalmistuneille
08.06.2021Yhdessä somen epäreiluja kauneusihanteita vastaan - "Vitun ruma" ilmestyy 15. kesäkuuta.
03.06.2021Renny Harlinin Luokkakokous 3 - Sinkkuristeilyn tunnusbiisi Osmo's Cosmoksen Hauskaa julkaistaan tänään
31.05.2021Valtioneuvoston kanslian vastaus julkisuudessa käytyyn keskusteluun pääministerin virka-asunnon palveluista
31.05.2021Työttömyysturvan muutokset jatkuvat 30. syyskuuta asti
31.05.2021Bavaria Laakkonen vahvistaa BMW- liiketoimintaansa Vantaalla
28.05.2021Valtiokonttori: Tapahtumatakuun haku alkaa 1. kesäkuuta
28.05.2021Geeneillä ja uniapnealla merkitystä vakavan koronataudin riskiin
27.05.2021Kyselytutkimuksen mukaan valkoposkihanhet heikentävät maanviljelijöiden taloutta ja hyvinvointia Pohjois-Karjalassa
26.05.2021Suomen Vapaa - ajankalastajat haastaa kuntavaaliehdokkaat vaikuttamaan paremman lähikalastuksen puolesta
24.05.2021Kulttuurin kuntavaalipaneeli suorana verkossa ja radiossa 27.toukokuuta.
24.05.2021SuPerin kuntavaaliteemat: Vanhustenhoito on kriittinen sektori, jonka merkitys on tunnustettava
24.05.2021Prätkällä töihin - päivän 4. kesäkuuta teemana turvallinen ajoasenne - päivän keulakuvina moottoripyöräpoliisit
23.05.2021MM-kisat komeasti käyntiin - Suomen ja USA:n kohtaaminen tavoitti 1,4 miljoonaa suomalaiskatsojaa
22.05.2021Kela-lakiin kirjattiin mahdollisuus toimittaa päätös verkossa
21.05.2021Käteisen rahan saatavuus turvattava
20.05.2021SPJL:n valtuusto: työttömät poliisit on palkattava välittömästi
19.05.2021Rokotustodistukset tulevat kansalaisille näkyviin Omakannassa vaiheittain
19.05.2021Järjestöt kritisoivat 35 miljoonan euron leikkausta kehitysyhteistyöhön: "Hätä on kasvamassa"
18.05.2021Karanteenikäytännöt muuttuvat koronarokotuksen saaneilla ja taudin sairastaneilla
18.05.2021EU:n ulkoministerit keskustelevat videoyhteydellä Israel - Palestiina - konfliktin eskaloitumisesta
18.05.2021UM: EU:s utrikesministrar håller videomöte om den eskalerande konflikten mellan Israel och Palestina
17.05.2021Kymmeniä siviilejä kuoli ja Lääkärit Ilman Rajoja - klinikka vaurioitui Israelin ilmaiskussa Gazaan
17.05.2021Suomen Reserviupseeriliitolle uusi kunniajäsen
17.05.2021Kaikki Suomen puolueet yksissä kansissa
14.05.2021Suomen paras terassi on Helsingissä - katso TOP 10 terassit
14.05.2021Suomen riistakeskus: Älä houkuttele karhuja
12.05.2021Teoston jäsenkokous päätti uudesta koronatuesta ja valitsi uuden hallituksen
12.05.2021Koronavirustilanteen suotuisa kehitys näyttää pysähtyneen
12.05.2021MaRa: Valtioneuvosto toimii tartuntatautilain ja oman esityksensä vastaisesti - elinkeinotoiminnan rajoittamisesta on tullut uusi normaali
12.05.2021Kulttuurialan ammattijärjestöt: Reilu peli myös kulttuurille
11.05.2021Sosiaali- ja terveysministeriö: Lastensuojelun asiakkaana olevat nuoret pääsevät kertomaan ajatuksiaan lastensuojelulain valmistelussa - sähköinen kysely on auki 23. toukokuuta asti
11.05.2021Valtteri Bottas myy Mercedeksensä Tori Autot -palvelussa
11.05.2021Syksyn Sävel palaa kahdeksan vuoden tauon jälkeen - alkava kilpailu on kaikille avoin sävellyskilpailu
10.05.2021Tampereen Ratikan koeliikenne käynnistyi innostuneissa tunnelmissa
10.05.2021Kulttuurille rahaa vai märkää rättiä?
09.05.2021Ennätyskausi varmisti Rukan aseman suosituimpana hiihtokeskuksena
08.05.2021European Council : The Porto declaration
08.05.2021Eurooppa-neuvosto: Porton julistus
08.05.2021Omfattande statistik om kostnadsstödet hittas på Statskontorets webbplats
08.05.2021Kattavat tilastot kustannustuesta Valtiokonttorin sivuilla
07.05.2021Lidl myy ensimmäisenä Suomessa koronakotitestejä - myynnissä kaikissa myymälöissä 14. toukokuuta
07.05.2021Kuljetusaloilla on tarve tiivistää yhteistyötä -Työantajapuoli haluaa muuttaa yksipuolisesti työehtoja kuljetusalojen työpaikoilla
07.05.2021Ratkaisevat viimeiset metrit
07.05.2021Apua perhe- ja parisuhdesolmujen avaamiseen
07.05.2021Suomi elää luovuudesta - kampanja alkaa tänään
07.05.2021Två år sedan Sverige hämtade hem barn från Al Hol - sedan dess har ingenting hänt
06.05.2021Oulu Pride ry: Petrus Schroderus vastuuseen vihapuheesta sosiaalisessa mediassa - rikosilmoitus ja kantelu
06.05.2021Vihreät nuoret: Turvallisempaa seksiä nuorille!
06.05.2021Seitsemän eduskuntapuoluetta yhdeksästä huomioi kuntavaaliohjelmassaan vammaiset
06.05.2021Hanhipeltokokeilu käynnistyy Pohjois-Karjalassa
05.05.2021Sukulan Pop Up - ravintola huikea menestys - Yli tuhat varausta muutamassa tunnissa
05.05.2021Vaccinationstäckningen bland yrkesutbildade personer inom hälso- och sjukvården varierar enligt yrkesgrupp och region
05.05.2021Terveydenhuollon ammattilaisten rokotuskattavuudessa on vaihtelua ammattiryhmittäin ja alueittain
05.05.2021Ikääntyneiden koronakuolemissa ja sairastuneiden kuolleisuudessa vähentymisen merkkejä viime kuukausina
05.05.2021Yrittäjät: Elpymispaketti pitää hyväksyä, rahan käyttöön tiukka valvonta
04.05.2021Turhautumisesta taidetta - ASDAMA HEL palaa taas
04.05.2021Korona innosti laajentamaan risteilyistä kotimaan junaraiteille
04.05.2021Lapset kuvaavat koronaa sairautena, joka muutti sosiaaliset normit
03.05.2021Monen nuoren kesätyö alkaa toukokuussa - Lidl sai yli 20 000 kesätyöhakemusta
03.05.2021Yhteiskunnan selkärangasta kannattaa pitää huolta
03.05.2021Asiantuntijoiden omistama ohjelmistotalo Luoto kasvoi vuonna 2020 yli 60 prosenttia - yhtiö ravistelee palveluyhtiöiden rakenteita
03.05.2021Nyt etsitään Vuoden maailmanparantajaa - luvassa 1 000 euron palkinto
03.05.2021Tahattomasti lapsettomat kokevat syrjintää työelämässä
01.05.2021Talentia tuomitsee työpaikkaväkivallan lastensuojelussa
30.04.2021Kauneutta ja liikkeen voimaa - Jaguar tukee Minna Tervamäen Taidetauko-projektia
30.04.2021Kehitysjärjestöt puoliväliriihestä: Leikkausten ei tule kohdistua maailman köyhimpiin ihmisiin
29.04.2021SKAL ry:n toimitusjohtajaksi Anssi Kujala
29.04.2021Koiran ja suden risteymien tunnistamiseen on kehitetty uusi menetelmä - osoitti vanhan DNA-analyysimenetelmän puutteen
28.04.2021Valtiokonttori: Yritykset kiinnostuneita kustannustuesta - ensimmäisenä päivänä 45 prosenttia enemmän hakemuksia kuin edellisellä kierroksella
28.04.2021#OmassaKuplassa-kampanja kehottaa viettämään vappua vain lähipiirin kesken
28.04.2021Selvitys: Lainsäädännön jälkiarvioinnit paremmin osaksi lainsäädännön kehittämistä
27.04.2021STM: Koronatodistuksen aikatauluista lisätietoa
27.04.2021Vappu on viemäritukosten sesonkiaikaa - syynä perinteinen vappuherkku
27.04.2021Kun kulkee metsässä; Pienin on usein vaarallisin
27.04.2021Oikeusministeriö: Osaamista viharikosten ja häirinnän vastaiseen työhön
23.04.2021THL on tarkentanut koronarokotusjärjestystä sote - henkilöstön osalta
23.04.2021Vammaispalvelulainsäädännön uudistamista valmistellaan vuoden 2021 aikana - osallistu kyselyyn
22.04.2021Muusikkojen liiton uusi Nyrkki - palkinto jaettiin tänään Aki Haurulle
22.04.2021Lastensuojelulain muutosehdotukset lausunnolla
22.04.2021Useimmat kuntavaaliehdokkaat ovat itse osallistuneet ammatilliseen koulutukseen
21.04.2021Virpi Salmen taidemeemikirja pilkkaa taiteen naiskäsityksiä
21.04.2021Mikael Jungner juontamaan televisio-ohjelmaa AlfaTV:lle

Näytä lisää »