Tallinn Music Weekin esiintyjät ja tapahtumat 2021 julki

16.06.2021

51246151821_3f18f8718c_c.jpg

Kuvassa PH. Kuva: Lauri Kivelä

29.9. – 3.10.2021 järjestettävän kansainvälisen kaupunki- ja musiikkifestivaalin Tallinn Music Weekin, TMW ohjelmisto on julkaistu. Festivaali esittelee 155 artistia 16:sta eri maasta, joista 100 on Virosta.

Muun muassa A Place To Bury Strangers ja DVS1 Yhdysvalloista, islantilainen Hatari-yhtye yhdessä palestiinalaisen artistin, Bashir Muradin, kanssa, sekä suomalainen harmonikka-artisti Antti Paalanen edustavat monipuolisia kansainvälisiä nimiä.

Avajaisiltana koetaan kaksi ensiesitystä: virolaisen säveltäjän Liisa Hõbepappelin uusin teos, ja kansainvälisen yhteistyön tuloksena syntynyt ”Themes For Great Cities: Tallinn”.

TMW:n uusia ohjelmistokumppaneita ovat latvialainen Skaņu Mežs -festivaali, liettualainen What’s Next In Music? -festivaali, suomalainen Blow Up -festivaali, virolainen Võnge, ja kansainvälinen itsenäisten musiikkiagenttien yhdistys Association of Global Independent Music Agents AGIMA.

Yksittäislippujen myynti on nyt avautunut Piletilevissä. Kesäkuun loppuun saakka festivaalipasseja saa erikoishintaan Piletilevistä ja tapahtuman verkkokaupasta.

TMW 2021:n pääyhteistyökumppani on Telia. Musiikillinen ohjelmisto on toteutettu yhteistyössä Damn.Loud Agencyn kanssa.

Festivaalien monipuolinen ohjelmisto

TMW 2021 -avajaisilta järjestetään torstaina 30. syyskuuta Mustapäiden talossa, jossa kuullaan kaksi maailmanensi-iltaa kahdelta eri säveltäjältä. Nuori virolainen säveltäjä Liisa Hõbepappel esittää festivaalille varta vasten säveltämänsä teoksen, yhdessä Trio ’95:n kanssa. Avajaisissa kuullaan myös ensi kertaa virolaisten muusikkojen Jonas Kaarnametsin ja Erki Pärnojan, sekä tanskalaisen artistin Jonas Bjerren (Mew) ja yhdysvaltalaisen musikologi Alex Maiolon yhteistyönä toteuttama ”Themes For Great Cities: Tallinn”. Novellimainen konsepti rakentuu ambientti- ja industrial-äänimaailmasta, jonka juuret ovat juuri siinä kaupungissa, jossa se esitetään.

1300-luvulta peräisin olevassa Mustapäiden talossa kuullaan myös muita esityksiä, kun kamarikuoro Encore ja Duo Telluur esittävät virolaisten säveltäjien Karl TippinPärt Uusbergin ja Karin Kuulpakin töitä. Samalla tapahtumapaikalla nähdään myös virolaisen monitieteisen Üle Heli -festivaalin ja latvialaisen, rajoja haastavan musiikki- ja taidefestivaalin Skaņu Mežsin TMW-debyytti. Yhdessä festivaalit esittelevät italialaisen eksperimentalistin L’impero della Lucen, virolaisen future popin edelläkävijän Mart Avin ja latvialaisen äänisyntesisoijan +K+M+B:n.

Station Narva -illassa Tallinn Creative Hubissa esiintyy tunnettuja kansainvälisiä bändejä, kuten yhdysvaltalainen noisenik-yhtye A Place To Bury Strangers ja islantilainen techno-punk-kokoonpano Hatari, jota on feattaamassa palestiinalainen muusikko ja ihmisoikeusaktivisti Bashar Murad.

Liettualainen talenttifestivaali ja -konferenssi What’s Next In Music? esittelee muun muassa latvialaisen eksperimentalistin Evija Veberen, liettualaisen indie-yhtyeen Garbanotasin ja virolaisen elektrovelhon Centre El Muusan valokuvataiteen keskuksessa Fotografiska Tallinnissa.

Suomalainen Blow Up -festivaali esittäytyy myös ensimmäistä kertaa TMW:ssä, suositussa ja alternatiivisessa Sveta Barissa. Mukana ovat kulttinimet PH ja Kaukolampi, sekä Deathsomnia – virolaisen Kadri Sammelin (Bedless Bones), sekä brittiläisen Richard Powleyn (Telepathy) ja Bruno Russon uusi kollektiivi.

Virolainen levymerkki Funk Embassy esittelee itseoppineen funk- ja soul-tähden Rita Rayn sekä italialais-brittiläis-marokkolaisen trion Savana Funkin Baltic Station Marketin viereisessä uudessa 3D-tapahtumapaikassa.

TIKS rekordsin ilta 3D:ssä tuo lavalle paikalliset neo soulin ja R’n’B:n osaajat YASMYNin ja Maris Pihlapin.

Warner Music/Smuuv Records-illassa nähdään virolaiset lahjakkuudet räppäri Gameboy Tetris ja multi-instrumentalisti Raul Ojamaa.

Viron Jazzliitto, Eesti Jazzliit ja Jazzkaar-festivaali tuovat Fotografiskaan virolaiset vokaalivirtuoosi Estonian Voicesin sekä käsitteellisen superryhmän The Free Musketeersin. Future folk -kokoonpano OOPUS isännöi folktronica-illan, jossa esiintyvät muun muassa venäläinen etno-futuristi Oligarkh ja saamelaismuusikko Ánnámáret.

Association of Global Independent Music Agentsin, AGIMA kuratoimassa illassa Club of Different Roomsissa (ETK) kuullaan folkin ja etnon variaatioita suomalaisen hurja-harmonikan taiturin, Antti Paalasen, ja virolaisen bluegrass-vaikutteisen folkin tyylittelijän, Curly Stingsin, johdolla.

Virolainen Intsikurmu Festival tuo klubille myös laajan kattauksen esityksiä, Romanian YouTube-sensaatiosta Luciasta aina virolaiseen indietähteen, Taavi-Peeter Liiviin.

F-Hoonessa paikallinen Võnge Festival esittelee monipuolisesti esityksiä ruotsalaisesta pop-timantti Bluephoxista virolaiseen new school -räppäriin KiROTiin, ja Russian Sounds esittelee Soviet Estradan romuttavan Gromykan sekä hypno-rockbändi Lucidvoxin, jonka kansainvälinen ura alkoi TMW:stä vuonna 2018.

Kivi Paber Käärid -tapahtumapaikalla kuullaan tummasävyistä irlantilaista pop-duoa SYLKiä, ja virolaista rock-ilmiötä, Dead Furiesia. KinoMaja tarjoilee vintage-rockia Dramamaman tapaan, ja pop-iltaa paikallisten nousevien kuumien nimien, kuten räppäri-laulaja mannan ja elektro-pop-duo Púr Múddin, tahtiin.

Von Krahl -metallilavalla nähdään ensi kertaa muun muassa Kannabinõid ja suomalainen post-metalli-yhtye Besra.

GROM-festivaalin kattaus Tallinnan vanhimmassa vaihtoehtoisen kulttuurin instituutiossa Von Krahlissa esittelee unenomaisesta kantrista ammentavan Holy Motorsin.

Sveta Barin Void Valley -illassa esiintyy tanskalainen ROXY JULES yhdessä virolais-australiaisen psykedelia-kombon dreamkrusher!:n kanssa, ja BÄM-illassa paikalliset queer rave - ja underground-tähdet Florian Wahlin ja Köster.

Virolainen levymerkki Heaven’s Trumpet esittelee elektronisen cross-genre-valikoiman Eesti Elektroonilise Seltsi Ansambelista audiovisuaaliseen Vera Vice -duoon.

Basso ja savuiset biitit täyttävät Smoke Break -iltana Kauplus Asian Modern Diseasen ja norjalaisen DJ-tuottajan Charlotte Bendiksin johdolla.

Nobblessnerin HALL-teknoklubilla, jossa järjestetään myös TMW-konferenssin tapahtumia, väsymättömiä reivaajia tanssittavat Artur Lääts ja yksi teknon merkittävistä kansainvälisistä äänistä, DVS1 Yhdysvaltojen Minneapolisista.

Osana kansainvälistä Keychange-liikettä, TMW tavoittelee sekä festivaalin ohjelmistossa että musiikkialan rakenteisiin vaikuttamisessa sukupuolten välistä tasa-arvoa. Keychangea festivaalilla edustavat myös italialainen L’impero della Luce, norjalainen Charlotte Bendiks ja irlantilainen SYLK.

TMW:n täysi festivaaliohjelmisto ja ilmaiset kaupunkilavatapatumat julkaistaan kokonaisuudessaan kesän aikana

Festivaalin ohjelmassa on lisäksi musiikkialan konferenssi Hotel Forumissa ja HALLissa, julkisia puheita, taideohjelma, lasten musiikkipajoja ja erikoistapahtumia Lasnamäessä.

TMW 2021 -tapahtuman järjestää Shiftworks, yhdessä lukuisten kumppanien kanssa. Musiikillinen ohjelmisto toteutetaan yhteistyössä Damn.Loud Agencyn kanssa.

Festivaalin pääyhteistyökumppani on Telia Estonia.

Festivaalien strateginen kenttää edustava kumppani on Music Estonia, ja päätukijoita ovat Nordic Hotel Forum ja Visit Estonia. Festivaalin partnereita ovat Telliskivi Creative City ja Viru Center, mediapartnereita ovat Postimees Grupp ja Raadio 2.

Festivaalia tukevat myös Viron Kulttuuriministeriö, Tallinnan kaupunki, Tallinnan kaupungin yrityspalvelut ja Kulttuurirahasto.

TMW:n toteuttamia Tallinnan ja Viron matkailu- ja kulttuuritarjontaa kansainvälisille sidosryhmille esitteleviä toimenpiteitä tukee eurooppalainen aluekehitysrahasto The European Regional Development Fund.

Live24magazine

28.10.2021Koronarokotteista on aiheutunut vakavia haittoja, jotka voivat oikeuttaa korvaukseen lääkevahinkovakuutuksesta
28.10.2021Tulli paljasti laajoja nuuskan salakuljetuskokonaisuuksia pääkaupunkiseudulla
27.10.2021Kiinteistöhoitoyritys löysi jatkajan omalta kylältä
26.10.2021Rikolliset urkkivat pankkitunnuksia Omakannan nimissä lähetetyillä sähköposteilla - älä klikkaa viestissä olevaa linkkiä!
26.10.2021Tamperelainen VisionLaw- lakitoimisto rikkoo myyttejä palveluillaan - Uusin Lakipakki mullistaa PK-yritysten lakipalvelut
26.10.2021Saamelaismatkailuhanke tähtää vastuullisen ja eettisesti kestävän saamelaismatkailun yhteistyöverkoston rakentamiseen
22.10.2021Koronataudin sairastanut ei yleensä tarvitse toista rokoteannosta suojakseen - toinen annos voidaan antaa esimerkiksi matkustussyistä
22.10.2021Pandoran paperit: Euroopan parlamentti vaatii tutkimuksia, toimia ja lakimuutoksia
21.10.2021Perustoimeentulotuen päätökset ja kirjeet uudistuvat
21.10.2021Johanna Vehkoon uutuuskirja kertoo tositarinan kunnianloukkaus oikeudenkäynnistä ja kuinka hänelle kävi
21.10.2021Pohjoismainen vertailu: Suomalaiset kaikkein valmiimpia korjaamaan talousahdinkoaan
20.10.2021MTV EMA 2021: Justin Bieber kahmi eniten ehdokkuuksia - katso koko ehdokaslista
19.10.20212021 MTV EMA -gaala suorana Budapestistä 14. marraskuuta - Esiintymässä maailman suurimpia tähtiä
19.10.2021Demarinuorten avoin kirje kansanedustaja Kiljuselle
19.10.2021Korkeat terveysmenot sekä puutteet terveyspalvelujen saatavuudessa ovat Suomessa verrattain yleisiä
18.10.2021KYS: Pohjois-Savo jatkaa entisin koronasuosituksin- ei tarvetta uusille suosituksille tai rajoituksille
16.10.2021Pohjois-Syyriasta loppuu happi ja koronatestit, eikä rokotteita ole
15.10.2021Koronapassin lukijasovellus nyt saatavissa sovelluskaupoista toiminnanharjoittajien ja tapahtumien järjestäjien käyttöön
15.10.2021Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärän nousu jatkuu - osalla toimialoista työntekijäpulaa
15.10.2021Koronarokotereaktiot eivät kuormita erikoissairaanhoitoa
14.10.2021Turpeesta luopuminen on hallittua, kunhan poltolle saadaan lopetuspäivä
14.10.2021SuPerin kysely: Varhaiskasvatuksen lääkehoidossa on vakavia puutteita - lähihoitajat ja lastenohjaajat huolissaan lasten lääkehoidon turvallisuudesta
13.10.2021KMT: Suomalainen lukee keskimäärin viittä eri aikakauslehteä
13.10.2021Komitea käynnistää sosiaaliturvan vaihtoehtoisten mallien selvitystyön
13.10.2021Veritulpan oireet kannattaa tunnistaa ajoissa
13.10.2021Asuntosijoittaja kohtaa haasteen kun vuokralainen ei maksa vuokraa
12.10.2021Selvitys: Ihmiskaupan uhrien tie hyväksikäytöstä reiluun työelämään on pitkä
12.10.2021Aluevaalit ovat hyvinvointivaalit - Hyvinvointialueiden kannattaa hyödyntää järjestöjen osaaminen
12.10.2021Yli kolmannes yrittäjistä ei halua palkata ketään
12.10.2021Lastenhoitajien joukkopako uhkaa päiväkoteja: JHL vaatii kytevän kriisin pikaista selvittämistä
11.10.2021THL on päivittänyt ohjeensa koronavirustestiin hakeutumisesta
11.10.2021Akava aloittaa Työhyvinvoinnilla työllisyyttä - hankkeen - työhyvinvointi nostettava osaksi talous - ja työllisyystoimia
11.10.2021Andrei Alénin ja Aku Louhimiehen tuotantoyhtiö ja dekkaristi Niko Rantsi yhteistyöhön
10.10.2021Rouva Haukion saarna herkisti kuulijat
09.10.2021Tampere-talo palkittiin vuoden konserttisalina
08.10.2021OTSON työntekijöiden työ on turvattava
08.10.2021Pelastusalan järjestöjen tahtotila on epäasiallisen käytöksen kitkemisessä
08.10.2021Alaikäisten koronatodistukset Omakannasta ja terveydenhuollosta
07.10.2021" Vammaisen henkilön osallistuminen elokuvanäytökseen ei saa olla erillinen ohjelmanumero " - elokuvateatterien saavutettavuusohje lisää yhdenvertaisuutta
07.10.2021Elinkeinoelämän lobbaus on vesittänyt veronkiertoon kohdistuvia lakihankkeita
07.10.2021Nuorten maksuhäiriöt ovat vähentyneet vuodesta 2013 lähtien
06.10.2021Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Yhteiskunnallinen Yritys - merkin Itä-Suomen yliopiston apteekille
06.10.2021Valvontaviranomaiset selvittävät, miksi kymmenet hoivakodit jättivät henkilöstömitoitustietonsa ilmoittamatta
06.10.2021Kun naisen mitta täyttyy - Eläin on Lisa Taddeon hurja kostoromaani #metoon jälkeiseen aikaan
05.10.2021Valtiosopimus rajat ylittävästä poliisitoiminnasta: kuka kantaa vastuun?
05.10.2021Vakuutusasioissa rehellisyys koituu kaikkien eduksi, epärehellisyydestä maksavat kaikki
04.10.2021NextGenerationEU: Euroopan komissio vahvistaa Suomen 2,1 miljardin euron elpymis- ja palautumissuunnitelman
01.10.2021Kånken Me on Fjällrävenin toivottu uutuus - nyt jokainen voi suunnitella unelmiensa repun
01.10.2021Sorjonen: Muraalimurhat - elokuvan ensi-ilta lähestyy: "Tämä matka ei ole päähenkilöillemme helppo, eikä kukaan ole turvassa"
29.09.2021Vähennä ruokahävikkiä - jätä eväsleivät ja muut kielletyt elintarvikkeet lähtömaahan
29.09.2021Huumeiden käyttö on arkipäivää työpaikoilla
28.09.2021Haitallinen rahapelaaminen ja sosiaalietuudet, kuten toimeentulotuki, kytkeytyvät selvästi toisiinsa
28.09.2021Tasavallan presidentin puolison Jenni Haukion saarna huipentaa lottien juhlavuoden
28.09.2021Uutuuskirja Immu - Vanki numero 1861 on kaunistelematon kuvaus elämästä suomalaisessa vankilassa
28.09.2021Arviolta yli 920 000 henkilön loppuvuoden veroprosentti pielessä - nyt kannattaa toimia!
27.09.2021Valvira: Lastensuojelulaitoksissa laiminlyödään rajoitustoimenpiteitä koskevia päätöksiä ja kirjauksia
24.09.2021Kirjailija Kalle Lähde päihdeterapeutiksi Kantamoon
23.09.2021Maailmankuulun katutaiteilijan valtava 3D-taideteos sitoo hiilidioksidipäästöjä ilmasta Helsingissä
23.09.2021Tulli paljasti laajan verkossa tapahtuneen dopingainekaupan
22.09.2021Kuopion Energia ja Savon Voima toteuttavat yhdessä Korkian kanssa selvityksen vetytalouden mahdollisuuksista ja alueen teollisuuden tarpeista
22.09.2021Lähitaksi on nyt virallinen erityisryhmiin erikoistunut kouluttajaorganisaatio : " Haluamme erityisryhmäkoulutuksen pakolliseksi kaikille taksinkuljettajille "
22.09.2021Katu ei ole koti - kampanja tulee jälleen
22.09.2021Klaus Härö kuvaa uutta elokuvaa Irlannissa - Pääosassa Game of Thronesista ja Braveheartista tunnettu James Cosmo
22.09.2021Mainoskirje vai sittenkin lasku? Kuluttaja-asiamies selvitti Aller Median markkinointia
22.09.2021Kuluttaja-asiamies: Luottosopimuksen osia ei voi naamioida maksullisiksi lisäpalveluiksi
20.09.2021JHL pyytää poliisia tutkimaan, rikkoiko HKL lakia: Työntekijöiltä pimitettiin ratkaisevaan tietoa yhtiöittämisen taustoista
18.09.2021Eila Parviainen haastaa vuokraamaan vaatteita - perustelee ilmastolla
14.09.2021Liitteiden lähettäminen OmaKelassa uudistuu
13.09.2021Olen Antirasisti - kampanja haastaa rakentamaan rasismista vapaata Suomea
13.09.2021Verohallinto oikaisee noin 2 600 asiakkaan verotuksen vuosilta 2018−2020
07.09.2021Miten auttaa ihmistä, jolla on itsetuhoisia ajatuksia?
07.09.2021Oikeus kuuluu kaikille - Lakimiesliitto vaatii puolueita muistamaan budjettiriihessä oikeudenhoidon tarpeet
07.09.2021Kannanotto : Poliisin toiminta turvattava harvaan asutuilla alueilla
02.09.2021Opetetaanko kieliä vain hyväosaisille?
01.09.2021THL ehdottaa kolmatta koronarokoteannosta rajatuille ryhmille - muun väestön osalta tilannetta arvioidaan syksyn aikana
01.09.2021Kari Väänänen Mielensäpahoittaja Eskorttia etsimässä -elokuvan Tarmon rooliin
01.09.2021Syyskuussa maksetaan yli miljardi euroa veronpalautuksia - tässä järjestyksessä suomalaiset saavat palautuksia
20.08.2021Tasavallan presidentti päätti puolustusvoimien joukon lähettämisestä Kabulin lentokentälle Suomen avustustiimin tueksi
17.08.2021Kela: Ajanvaraus verkossa uudistuu - jatkossa asiakkaan täytyy tunnistautua
13.08.2021Oikeus perhe-elämään ja lapsen etu lähtökohtana perheenyhdistämistä koskevassa lakihankkeessa
11.08.2021Mika Kaurismäen Mielensäpahoittaja Eskorttia etsimässä - elokuvaa kuvataan Suomessa ja Saksassa
06.08.2021Fintraffic: Liikennevalot eivät vaihdu sattumalta - näin ne toimivat oikeasti
06.08.2021Uusi avioliittoaloite lähetetään perustevaliokuntaan
06.08.2021Tullin ja poliisin tutkinnassa laaja huumeiden maahantuonti- ja levitysorganisaatio - amfetamiinia levitettiin yli 27 kiloa
04.08.2021Prinsessa palaa Kellokoskelle - ulkoilmaelokuvanäytös Kellokosken sairaalan pihalla 21.elokuuta
26.07.2021THL jatkaa apulaisoikeusasiamiehen ratkaisun arviointia ja ryhtyy tarvittaviin korjaaviin toimiin
14.07.2021Aluehallintovirasto määrää Hoivakymppi Oy:n korjaamaan Hannun Linnan toiminnan epäkohdat viipymättä
14.07.2021AVI: Liljanne-Koti Oy:n Mertokarin yksikön toiminta on saatava kuntoon välittömästi
29.06.2021Maksuhäiriömerkintöjen säilytysaikaa lyhennetään
28.06.2021Karhu valjastaa tölkkinsä puolustamaan transoikeuksia yhdessä Helsinki Priden kanssa
28.06.2021Vastaanottokeskusten jalkapalloharrastuksen tukemiseen 50 000 euroa - turvapaikanhakijoiden valmentajina toimivat huippupelaajat
28.06.2021EU:n arvonlisäverouudistus voimaan kolmen päivän kuluttua - mikä kaikki muuttuu 1. heinäkuuta?
24.06.2021Vedonlyöntikertoimet: Riikka Purra on Perussuomalaisten seuraava puheenjohtaja
24.06.2021Traumaperäisen stressihäiriön hoito epätasa-arvoista
19.06.2021Tapahtumatakuun haku käynnissä - Valtiokonttori kannustaa laittamaan takuuhakemuksen hyvissä ajoin
17.06.2021AlfaTV sai suunnatun osakeannin päätökseen ja nyt käynnistyy yleisöanti
16.06.2021Tallinn Music Weekin esiintyjät ja tapahtumat 2021 julki
10.06.2021Äänestäminen herättää useimmiten kiinnostusta, puolueet pettymystä
10.06.2021EU:n ulkopuolelta toimitettavat lehdet tullattava heinäkuusta alkaen - muutos koskee myös EU:n alueelta Ahvenanmaalle tuotavia lehtiä
10.06.2021Tapahtumatakuun ensimmäiset takuut myönnetty

Näytä lisää »