Coca-Cola lahjoittaa 75 000 eurolla ravintolalahjakortteja vähävaraisille perheille

16.07.2020

Faro Ravintola Ruoholahdessa ja Bites Burgers ovat mukana ohjelmassa, jossa Suomen Coca-Cola lahjoittaa 3000 ravintolalahjakorttia Apuna Ry:n kautta vähävaraisille perheille. Kuva: Coca-Cola Suomi.

Coca-Cola lahjoittaa 75 000 euroa hyväntekeväisyysohjelmaan, jolla Sinebrychoff ostaa 28:lta koronakriisin kurittamalta ravintolalta 3000 ravintolalahjakorttia. Hyväntekeväisyysjärjestö Apuna Ry antaa lahjakortit edelleen ruoka-apua tarvitseville perheille, joilla ei ole mahdollisuutta syödä usein ravintolassa. Ohjelmalla halutaan sekä tukea ravintoloiden tervehtymistä koronakriisistä että tarjota ruoka-apua tarvitseville perheille harvinainen kesäelämys. Lahjoitus on jatkoa Coca-Colan maaliskuussa antamalle 200 000 dollarin lahjoitukselle, jonka Suomen Punainen Risti suuntasi inhimilliseen kriisiapuun Suomessa.

Koronakriisi on kasvattanut suomalaisten ruoka-avun tarvetta, ja samaan aikaan ravintola-ala tarvitsee yhä tukea selvitäkseen koronakriisistä. Suomen Coca-Cola käynnistää yhdessä Sinebrychoffin kanssa ohjelman, jolla autetaan sekä vähävaraisia perheitä että kriisistä toipuvia ravintoloita.

Suomen Coca-Cola lahjoittaa 75 000 euroa ohjelmaan, jolla Sinebrychoff ostaa 28:lta koronakriisin rasittamalta ravintolalta 3000 ravintolalahjakorttia. Yhtiö lahjoittaa lahjakortit hyväntekeväisyysjärjestö Apuna Ry:n kautta vähävaraisille perheille.

– Kriisi ei ole vielä ohi, mutta tuen painopiste on siirtymässä jälleenrakennukseen. Elämme yhä aikoja, jolloin ihmisten auttamisen tärkeyttä ei voi korostaa liikaa. Ohjelmamme myötä suomalaiset ravintolat saavat kipeästi kaivattuja asiakkaita hiljaisen heinäkuun aikana ja perheet, jotka normaalisti jäävät vaille ravintolaelämyksiä, voivat toteuttaa kesähaaveitaan, Suomen Coca-Colan yhteiskuntasuhteista vastaava Théa Natri toteaa.

Apuna Ry:n kautta kolmelle tuhannelle kesän ravintolaelämys

Coca-Colan lahjoitus Apuna Ry:lle kattaa 3 000 kappaletta 25 euron arvoisia aterialahjakortteja, yhden jokaiselle perheenjäsenelle. Lahjakortteja on ostettu 28 pääkaupunkiseudun ravintolaan, joita ovat muun muassa Suomen ensimmäinen napolilaisten sertifioima pizzeria Via Tribunali, vuonna 1952 perustettu White Lady, Hietalahden rannassa toimiva legendaarinen kalaravintola Merimakasiini, pitkän linjan vietnamilainen ravintola Pho Viet tai Ruoholahden kanavan rannalla sijaitseva ravintola Faro.

– Tämä on uudenlainen mahtava ohjelma, joka auttaa paitsi ravintoloita myös niin monia apua tarvitsevia suomalaisia, sanoo ravintola Via Tribunalin yrittäjä Antti Kuitunen.

– Ravintolamme saa uutta myyntiä ja saamme myös osaltamme olla Coca-Colan kanssa mukana tarjoamassa uusia elämyksiä perheille, joilla ei muutoin välttämättä olisi mahdollisuutta vierailla meillä.

Kesäloma voi tarkoittaa kasvavia ruokakuluja

Apuna Ry on pääkaupunkiseudulla toimiva hyväntekeväisyysjärjestö. Järjestö antaa ruoka- ja vaateapua vähävaraisille perheille. Järjestön toiminta perustuu yksityisten lahjoituksiin.

– Korona on ajanut monet perheet taloudellisesti vaikeaan tilanteeseen. Normaalistikin Suomessa on jopa 150 000 lasta, jotka kesällä ovat ilman koulun tarjoamaa lämmintä ruokaa. Tämä tarkoittaa vanhemmille kasvavia ruokakuluja. Tuet eivät kesällä nouse, eivätkä perheiden rahat tahdo riittää edes ruokaan, Apuna ry:n hallituksen puheenjohtaja Heidi Jaari kertoo.

Apuna Ry:n listoilla on tuhansia vähävaraisia, jotka koittavat selvitä tiukassa tilanteessaan.

– Yhteydenotto Suomen Coca-Colalta oli mielestämme aivan mieletöntä. Coca-Colan tuella voimme tarjota kolmelle tuhannelle ravintolaelämyksen, joka muuten olisi heille varmasti mahdottomuus. Vähävaraisten perheiden kesään ei normaalisti kuulu erityistä tekemistä ja lisäksi ruuan kanssa ollaan tiukilla. Tämä arvokas lahjoitus ei pelkästään tuo ruokaa vaan on perheille ihana elämys, ja he saavat hienoja muistoja kesältä ja yhdessä vietetyltä ajalta, Jaari jatkaa.

Rakennetaan uutta aikaa avoimin mielin

Ravintoloille annettava tuki käynnistää Coca-Colan kesän kampanjan, joka symboloi uutta aikaa. Kampanjan avulla muistutetaan siitä, että yhteiskuntien ei ole syytä palata takaisin vanhaan normaaliin. Nyt on oikea aika mennä yhdessä eteenpäin ja tehdä maailmasta parempi paikka.

– Koronakriisi on vapauttanut paljon hyvyyttä ja osoittanut, kuinka ihmiset kykenevät auttamaan muita ja tekemään pyyteetöntä työtä toisten hyväksi. Kriisi on myös opettanut meitä arvostamaan sellaisia asioita, joita olemme ehkä pitäneet itsestäänselvyytenä. Siksi kannustamme kaikkia jatkossakin pitämään mielen avoimena – avoimempana kuin koskaan ennen. Avoin mieli on voimakas väline, jonka avulla voimme yhdessä rakentaa paremman tulevaisuuden: tukea toisiamme, suojella ympäristöä sekä auttaa apua tarvitsevia, Coca-Colan Théa Natri kuvailee.

Ohjelmassa mukana olevat ravintolat:

White Lady, Koyo, Bites Burgers, Via Tribunali, Pontus, Corretto Trattoria, Villetta, Dockyard, Ravintolalaiva Verna, Pho Viet, Merimakasiini, Ristorante Bello, Blue Peter, Wanha Mylly, Ravintola Koskenranta, Trattoria Limone, Ravintola Onam, Addis Ethiopian Kitchen, Lopez y Lopez, Herra Hau Pho, Faro, Trattoria Sogno, Woolshed Bar & Kitchen

ESPOO: Il Gambiano, Siipiweikot Iso Omena

VANTAA. Bistro Liekki, Mike’s Diner

Mainonnan sijaan Coca-Cola tuli avuksi kriisin hoitoon

Huhtikuussa Coca-Cola Company ilmoitti luopuvansa Coca-Colan ja muiden juomiensa mainonnasta ja lahjoittavansa 120 miljoonaa dollaria koronaviruksen aiheuttaman kriisin hoitoon maailmanlaajuisesti. Lahjoituksen takana olivat yhtiön lisäksi sen juomien valmistuksesta vastaavat yhteistyökumppanit sekä kansainvälinen Coca-Cola Säätiö eli Coca-Cola Foundation. Suomen Punainen Risti sai Coca-Cola Säätiöltä 200 000 dollarin lahjoituksen koronaviruksen aiheuttaman akuutin inhimillisen kriisin hoitoon.

Lahjoituksella autettiin erityistä apua tarvitsevia ryhmiä Suomessa ja tehtiin mahdolliseksi:

- Satojen uusien vapaaehtoisten koulutus ja varustaminen auttamaan muita.

- Konkreettista apua ja henkistä tukea karanteenissa oleville ikäihmisille.

- Apua ja henkistä tukea nuorille kriisin aikana kasvaneeseen ahdistukseen.

- Kriisin vaatimia hygieniatarvikkeita SPR:n ruokapalvelun asiakkaille.

- Apua yhteensä jopa 20 000 ihmiselle.

Suomen Punaisen Ristin tarvikeavustuksen lisäksi Suomen Coca-Cola ja Sinebrychoff toimittivat huhtikuussa yli 20 000 juomaa 17 suomalaiseen sairaalaan kiitokseksi siellä työskenteleville jaksamisesta poikkeuksellisina aikoina. 

Live24magazine

20.10.2020CPT antoi alustavat havaintonsa tarkastuksesta suljettuihin laitoksiin
19.10.2020Pelastakaa Lapset tuore raportti: Vähävaraisten perheiden lapsilla heikommat mahdollisuudet harrastaa, myös kiusaamis- ja stressikokemukset yleisempiä
18.10.2020Lääkärit kantelivat Valvirasta oikeuskanslerille
12.10.2020Eläkeliiton karaokemestaruudet ratkaistiin Lehmirannassa
08.10.2020Sisäministeri Ohisalo poliisin selvityksestä: Avointa keskustelua on syytä jatkaa
06.10.2020THL : Syyslomalla on kiinnitettävä erityistä huomiota hygieniaan, turvaväleihin ja maskien käyttöön
02.10.2020Rukan laskettelukausi avattiin jälleen ennätysaikaisin
02.10.2020Valkoposkihanhet: 197 tilaa saanut luvan karkottaa valkoposkihanhia ampumalla
02.10.2020Helsingin Sanomien uutisessa vakava Apottia koskeva virhe- HUS edellyttää Helsingin Sanomien oikaisevan virheen välittömästi
02.10.2020Pohjois-Savon ELY-keskus:Lämmin sää sai aikaan sinilevien syyskukinnan Pohjois-Savon järvillä
01.10.2020Koronatuesta helpotusta medialle
30.09.2020Kela : Toimeentulotukiuudistus osoitti heikoimmassa asemassa olevien palveluiden tärkeyden
30.09.2020Saku Tuomisen uutuuskirja auttaa löytämään mielenrauhan keskellä elämän epävarmuutta.
28.09.2020Koko Suomi puhaltaa yhteen hiileen kun Katu ei ole koti - kampanja käynnistyy - aika antaa kodittomille nuorille parempi huominen
25.09.2020"Äitiysneuvolakäynnit vähentyneet" - Suomeen tarvitaan vauvatakuu
24.09.2020Suositus kasvomaskien käytöstä on päivitetty - suositukseen on lisätty ohjeita tilanteeseen, jossa epidemia kiihtyy tai leviää
22.09.2020Ministerit Haatainen ja Pekonen: Pimeän työn torjunnassa tarvitaan yritysten, järjestöjen ja viranomaisten aktiivista yhteistyötä
22.09.2020SDP:n Heinäluoma: Kuopion surulliset tapahtumat osoittavat, että aselain kiristäminen oli perusteltu
21.09.2020Työtaistelu jatkuu Suomen Kotidatassa - epäselvää palkkausta ja menetettyjä ylityökorvauksia
21.09.2020Kotidata jo viidennen lakon kourissa - "vetää lähes sanattomaksi"
21.09.2020Talvivaaran rahoittajan rahanpesuepäilyt lisäävät vaaraa jätevuoren kaatumisesta veronmaksajien päälle
21.09.2020Vain joka viides kännykkä päätyy kierrätykseen - Telian kierrätyskontti lähtee liikkeelle ensi viikolla
20.09.2020Asunnottomuutta vähentävien sosiaali- ja terveyspalvelujen kehittäminen alkaa seitsemässä kaupungissa
20.09.2020Uusi verkkosivuhuijaus saapui Suomeen - " Vaarallisempi, koska uskottavampi "
20.09.2020Työsuhdepyörän verovapaus lisää pyöräilyä ja pyöräilyyn liittyvää liiketoimintaa - Miten etu toimii?
18.09.2020Kansanvaltaa pitää laajentaa
18.09.2020Kännissä ajo sähköpotkulaudalla kuriin - Voi ottaa käyttöön uuden reaktiotestin
18.09.2020Koronatilanne ei ole ohi - Itä-Suomen poliisi muistuttaa ohjeiden noudattamisesta
18.09.2020Liikkeellä haittaohjelman sisältävä huijausviesti varatoimitusjohtaja Esko Kivisaaren nimissä
17.09.2020Liikennevalomalli päivitetty uusien linjausten mukaiseksi - tarkista, mistä maista voi matkustaa Suomeen ilman rajoituksia
16.09.2020Koronavilkulla jo yli 2 miljoonaa latausta
15.09.2020Kotimaiset digikirjat saavat oman palkinnon - ehdokkaat julki
10.09.2020Lähtevät ja saapuvat lennot löytyvät nyt Liikennetilanne-palvelusta
10.09.2020Demarinuoret: Yksikin itsemurhaan kuollut nuori on liikaa
04.09.2020HUS vetoaa: Välttäkää joukkotapaamisia ja pysykää sairaana kotona
01.09.2020MacGyver palaa ruutuun - Tiesitkö, että Ihmemiehen keksinnöillä on suomalaiskytkös?
01.09.2020Koronavilkulla jo miljoona latausta!
24.08.2020Julkilausuma: Esittävän säveltaiteen ahdinkoa helpotettava
21.08.2020Jäsenkysely paljastaa linja-autoalan korona-ahdingon - valtaosalla yrityksistä edelleen vaikeuksia ja tulevaisuus uhattuna
20.08.2020Kannanotto: Ei leikkauksia luonnolle!
19.08.2020SDP:n Eveliina Heinäluoma: Kokoomusvaihtoehto lupaa kylmää kyytiä sadoille tuhansille suomalaisille
19.08.2020Kymi Sinfonietta lakkautusuhan alla- Muusikkojen liitto vetoaa Kouvolan kaupungin päättäjiin
19.08.2020Jere ylitti 100 000 myydyn kirjan maagisen rajan
17.08.2020Pohjoismaissa romaniväestöä syrjitään yhä koulutuksessa
17.08.2020Kukoistavassa kasvomaskibisneksessä voi olla kielteisiä seuraamuksia - Nämä taustat valmistajien, myyjien ja ostajien kannattaa tarkistaa
17.08.2020Turvallisuus- ja kemikaalivirasto: 7 faktaa kansanmaskeista
13.08.2020Teostolta koronatuki musiikin säveltäjille, sanoittajille, sovittajille ja kustantajille
13.08.2020THL suosittaa kasvomaskin käyttöä toisten suojaamiseksi - käsienpesu ja turvavälit ovat tärkeimmät keinot ehkäistä koronatartuntoja
10.08.2020Uutuuskirjassa virheellistä tietoa täydentävien hoitojen järjestäytymisestä
07.08.2020AVI: Kasbono Oy:n lähettämät perintäkirjeet: tietoa kirjeiden saajille
06.08.2020Suojavarusteiden lisähankinnat parantavat sote-alan huoltovarmuutta
06.08.2020Atte Jääskeläinen nimitetty opetus- ja kulttuuriministeriön ylijohtajaksi
06.08.2020Hallitus rajoittaa uudestaan maahantuloa kolmesta maasta
04.08.2020Amnesty: Poliisi on syyllistynyt ihmisoikeusloukkauksiin rasisminvastaisissa mielenosoituksissa Yhdysvalloissa
30.07.2020Tulli ja KRP saivat valmiiksi laajan dopingaineisiin liittyvän esitutkinnan
29.07.2020Siivousyritys SMC Palvelut Oy:n työntekijät puolustavat työnantajaansa: " Meitä kohdellaan tasa-arvoisesti "
27.07.2020EU:n syyttäjänvirasto EPPO: neuvosto nimitti Euroopan syyttäjät
27.07.2020Matkailu epidemia-alueille lisää koronavirustartuntojen riskiä Suomessa
18.07.2020Golfin lyöntipelin suomenmestarit kruunattiin Ruuhikoskella - miehissä ratkaisu venyi uusintaan
17.07.2020Livemusiikkia ja yhteislaulua kesätorstaisin uuden Seurasaari Laulaa & Soi - musiikkitapahtuman myötä
17.07.2020Kenttäennätys Junkkarin nimiin, miehissä Hietala piti komennon
16.07.2020Hietala ja Riihijärvi toisen päivän parhaat SM-kisoissa
16.07.2020Suomi sai merkittävän potin EU-rahoitusta - 58,3 miljoonaa euroa raidehankkeille eri puolille maata
16.07.2020Coca-Cola lahjoittaa 75 000 eurolla ravintolalahjakortteja vähävaraisille perheille
16.07.2020Suomessa löytyi 908 euroseteliväärennöstä alkuvuonna 2020
16.07.2020Helsinkiin uusi musiikkiklubi - Astoria Klubin avajaiset elokuussa
15.07.2020Amatöörit ottivat kärkipaikat haltuun golfin SM - kisoissa
15.07.2020Perheenyhdistämistä koskevaa lainsäädäntöä tarkastellaan lapsen edun toteutumisen edistämiseksi
14.07.2020Konttisuon tuulivoimahankkeen rakennustyöt alkavat
14.07.2020Alkon myynninkasvu jatkui kesäkuussa
11.07.2020Varo silmäniskua! Liikkeellä on uusi, nopeasti yleistyvä kiristyshaittaohjelma
09.07.2020Suomi vastaanotti ensimmäiset alaikäisten siirrot Välimeren alueelta keskiviikkoiltapäivänä
08.07.2020Koirien kiusana sinilevä, käärmeet, ötökät ja helteet - Näin ehkäiset ja hoidat lemmikkisi kesähaavereita
07.07.2020Sairaalahoitoa vaativaan koronavirustautiin (COVID-19) sairastuneilla potilailla vakavampi taudinkuva ja pidempi sairaalahoito kuin influenssapotilaalla
07.07.2020Työryhmä: Raiskauksen tunnusmerkiksi vapaaehtoisuuden puute
06.07.2020Kuopioon elokuussa avattava Suomen toiseksi suurin uimahalli tähtää viiden tähden asiakaskokemukseen
06.07.2020Laivoilla useita altistustilanteita - hakeudu matalalla kynnyksellä testiin, jos oireita
06.07.2020SDP:n Matias Mäkynen: Järjestöjen kanneoikeus ehkäisisi väärinkäytöksiä ja suojaisi heikompaa työmarkkinoilla
30.06.2020Diakonissalaitos aloittaa työn radikalisoitumisen ehkäisemiseksi
30.06.2020Nettipuhelujen soittaminen on yleistynyt erittäin voimakkaasti
29.06.2020Tutkimus: Suojamaskien käyttöpakko ei lisännyt liikkumista
28.06.2020Suomen evankelis-luterilaisen kirkon avoin kirje piispa Sani Ibrahim Azarille
28.06.2020HUS: Koronaviruksen oireita - hakeudu testiin, vaikka on kesä!
25.06.2020Jonne Välilä myy suomalaisyritysten tuotteita Amazonin verkkokaupassa - tärkeintä on hylätä sopimattomat tuotteet valikoimasta etukäteen
24.06.2020Pääomasijoituksilla elinvoimaa Itä-Suomen kasvuyrityksille
22.06.2020Tulli paljasti marihuanalähetyksiä yli kolmen miljoonan euron arvosta
22.06.2020Remu kohtaa veljensä surman tunnustaneen Late Johanssonin radiossa: "Koko länsimainen kulttuuri on saatanan vallassa"
20.06.2020Euroopan parlamentti tuomitsee rasismin, vihan ja väkivallan niiden kaikissa muodoissa ja vaatii toimia
18.06.2020Eturivin artistit Teivon raviradalla drive in - festivaalissa heinäkuussa
18.06.2020Tutkijat: EU:n yhteisveropohja söisi Suomen yhteisöverotuottoja
17.06.2020Huono henkilöstöpolitiikka suivaannutti Elisan myyntipisteiden esimiehet - ulosmarssi kestää juhannusaattoon saakka
17.06.2020Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa: Ravintoloiden rajoitusten purkaminen ilouutinen toimialalle ja sen työntekijöille - kysynnän palautumiseksi tarvitaan määräaikainen arvonlisäverojen alentaminen
17.06.2020Windows-käyttäjä, tämä haittaohjelma vaanii pankkitietojasi - Android-laitteiden kiusana käyttäjää jäljittelevät mobiilihaittaohjelmat
17.06.2020Hallitus esittää väliaikaista epidemiakorvausta perustoimeentulotuen asiakkaille
15.06.2020Tuija Pehkonen ja Lorenz Backman palaavat Kesäterassille - suosittu kesäohjelma MTV3-kanavalla arki-iltaisin 13. heinäkuuta alkaen
15.06.2020Veronpalautus huomioidaan toimeentulotuessa tulona
13.06.2020SDP:n Tuula Väätäinen: Seksuaalirikoksia koskevan rikoslain kokonaisuudistus on välttämätön
11.06.2020Teoston kesäkuun tilityksessä 26,3 miljoonaa säveltäjille, sanoittajille, sovittajille ja musiikkikustantajille
08.06.2020Asiaohjelmien taustaäänet estävät ikääntyneiden tiedonsaantia
05.06.2020Suomen Poliisijärjestöjen Liiton koronakysely: joka kolmas kertoo, että työtehtäviä on priorisoitu pandemian aikana

Näytä lisää »