Opel on julkistanut kuvat uudesta konseptiautostaan

23.08.2018

Opel on julkistanut uuden konseptiautonsa, Opel GT X Experimentalin, joka antaa vihjeitä tulevista Opel-malleista.Muun muassa keulan visiirimäinen "Opel Vizor" kuuluu olennaisesti merkin uuteen ilmeeseen. Täydellisesti Opelin arvoja German, approachable ja exciting heijastava GT X Experimental on täyssähköauto, ja se edustaa kaikkien Opel-mallien sähköistämistä vuoteen 2024 mennessä.

Opel tarjoaa kurkistuksen merkin tulevaisuuteen uudella brändikonseptillaan. Opel GT X Experimental on 4,06 metrin pituinen, 5-ovinen, täyssähköinen kompakti kaupunkimaasturi ja täynnä innovatiivisia ideoita. GT X Experimental tiivistää Opelin arvot ja vision ja antaa vihjeitä Opel-mallien tulevaisuudesta.Yhtiö kertoi terävöittävänsä profiiliaan PACE!-strategiasuunnitelman julkistuksessa viime vuoden marraskuussa. GT X Experimental on tämän prosessin ensimmäinen näkyvä tulos.

- PACE!-suunnitelmamme mukaisesti meillä on hyvin selkeä näkemys, miten Opelin tulevaisuudesta tehdään menestyksellinen. Arvojemme - German, approachable, exciting - määrittämän vahvan identiteetin painottaminen on kiinteä osa palatessamme kestävän menestyksen polulle. Konseptimallimme näyttää, miten nämä arvot heräävät eloon tulevissa tuotteissamme. Suunnittelijamme ja muotoilijamme ovat toteuttaneet tämän uudessa Opel GT X Experimentalissa hienosti.Se tarjoaa selkeän käsityksen siitä, mikä on Opelin näkemys liikkumisen tulevaisuudesta, sanoi Opelin pääjohtaja Michael Lohscheller.
 
Teknisiä innovaatioita kaikille
Opelin kantavana voimana on jatkuva sitoutuminen uusimpien innovaatioiden tuomiseen kaikkien saataville.Tulevaisuudessa brändi haluaa säilyttää saksalaiset juurensa modernilla ja positiivisella tavalla: Opelin”Uusi saksalaisuus”nojaa parhaisiin perinteisiin saksalaisiin arvoihin - huippuluokan insinöörityö, aito kiinnostus hyvin rakennettuihin koneisiin, vahva keskittyminen toiminnallisuuteen, laatuun ja luotettavuuteen.Näitä arvoja halutaan rikastuttaa lämmöllä ja avoimuudella.
 

Opel tiivisti visionsa tulevaisuuden autoistaan vain 4 063 mm pituiseen kaupunkimaasturiin (akseliväli 2 625 mm; leveys 1 830 mm; korkeus sisältäen antennin 1 528 mm): kaupunkimaasturit ovat tällä hetkellä suosituimpia automalleja ja Opel haluaa tehdä niistä entistäkin kiinnostavampia suurelle yleisölle.Edellytyksenä on kuitenkin,että ne ovat taloudellisempia kuin koskaan aiemmin. Siksi Opel GT X Experimental on rakennettu kevyelle arkkitehtuurille, sen ulkomitat ovat kompaktit ja se kulkee kokoaan suuremmilta näyttävillä 17” pyörillä, jotka viimeistelevät mukavuuden lisäksi myös ulkonäön. Noudattaen PACE!-suunnitelman lupausta kaikkien Opel-mallien sähköistetyistä versioista vuoteen 2024 mennessä GT X Experimental on täyssähköauto, jonka teho tulee kompaktista 50 kWh:n seuraavan sukupolven litiumioniakusta, joka ladataan induktiivisesti. GT X Experimental ei teeskentele tarjoavansa täysin autonomista ajamista.Se kuitenkin sisältää 3. tason itsenäisen ajamisen toiminnot ja pystyy selviytymään kaikista ajamisen toiminnoista, mutta kuljettajan on pystyttävä vastaamaan sen pyyntöön ottaa ohjaus.

Opelin muotoilun tulevaisuus

GT X Experimental esittelee innovatiivista teknologiaa hienostuneen yksinkertaisesti. Opelin muotoilujohtaja Mark Adams tiimeineen on kehittänyt kokonaisen filosofian Opelin saksalaiselle muotoilulle.GT X Experimentalissa jokainen toiminto ja jokainen osa on kyseenalaistettu ja tarpeettomat muotoiluelementit on poistettu.Muotoilutiimi kutsuu tätä filosofiaa ”visuaaliseksi puhdistamiseksi”.


 

Opel GT X Experimentalin vahvaa siluettia korostaa ylä- ja alaosan erottava voimakas grafiikka. Alaosa on maalattu kirkkaan vaaleanharmaalla ja koko yläosa konepeltiä,lasia ja kattoa myöten ovat yönsiniset,lähes mustat.Näiden välillä kulkee vahva Opelin keltainen raita, joka virtaa koko auton mitan vahvistaen muotoa ja dynaamisuutta.Tämä väritys toistaa Opelin perinteistä harmaa/musta/keltainen-värimaailmaa.

GT X Experimental toivottaa matkustajat tervetulleiksi tilavalla,esteettömällä pääsyllä takareunasta saranoiduilla ovillaan.Kaikki ovet avautuvat 90 astetta. Kaartuva panoraamatuulilasi/katto ulottuu takaistuimille asti ja lisää valoisuutta ja avoimen tilan tuntua auton sisällä.

Opelin muotoilijat ovat myös halunneet vähentää perinteisiä korin saumalinjoja, jotka ovat välttämättömiä oville ja luukuille.Kaikkien ovien ylempi sauma piiloutuu keltaiseen korostusraitaan ja takaovien yksi sauma on myös takaluukun aukon reuna.Perinteisten elementtien kuten ulkopuolella olevien ovenkahvojen ja taustapeilien pois jättäminen on tehnyt korista puhtaan taustan yllättäville yksityiskohdille kuten peilit korvaaville, keltaiseen raitaan konepellin viereen upotetuille kameroille.


 

Tämän visuaalisen puhdistuksen vastapainoksi GT X Experimentalin olemusta piristävät muutamat harkitut graafiset yksityiskohdat.Kuljettajan puolen takaoven kynnykseen on kaiverrettu rajattuja kolmioita: yksi niistä sisältää pienen kuusikulmaisen LED-näytön, joka näyttää akun varaustilan. 17-tuumaiset pyörät näyttävät paljon suuremmilta vankkojen,vanteet peittävien kumisten kapselien ansiosta,jotka suurentavat visuaalisesti tummansinisiä renkaita.Vanteen keltainen raita toistaa korin korostusraitaa ja ympäröi sähköistä Opel-logoa, joka pysyy paikallaan pyörän pyöriessä. Kaupunkimaasturin luonnetta korostava suojaverhoilu korin alaosassa antaa GT X Experimentalin vankalle olemukselle karskin ulkonäön.

Opel Compass ja Opel Vizor antavat uuden visuaalisen ilmeen tuleville Opel-malleille

GT X Experimental paljastaa myös uuden teeman tulevien Opel-mallien etu- ja takaosalle ensi kertaa.

Auton keulassa ”Opel Compass” järjestää muotoiluelementit Opel-logon leikkaavien akselien mukaan.Legendaarinen logo on nyt keskiössä enemmän kuin koskaan aikaisemmin.Konepellin terävä keskitaite edustaa pystyakselia,joka jatkuu Opel-logon alapuolelle.Vaaka-akselin päissä ovat Opelin tutut siivenmuotoiset huomiovalot, jotka säilyvät Opelin kaikissa tulevissa malleissa.Takaosa noudattaa etuosan linjaa ja näyttää puhtaan tulkinnan Opel Compassista,Opel-logon ankkuroidessa vaakalinjan siiven muotoisten takavalojen väliin ja pystysuoran linjan jatkuessa kattoantennista puskurin taitteeseen.

Opel Compassin teemaa ja mahdollisimman puhtaan muotoilun tavoitetta noudattaen Opelin muotoilijat loivat myös uudet Opelin kasvot, jotka ilmaisevat yhtiön edelläkävijyyttä.Moottoripyöräilykypärän visiiristä vaikutteita saanut ”Opel Vizor” on yksi, täydellinen moduuli, joka kehystää tumman pleksin alle kaikki high-tech- ja brändielementit kuten LED-valaistun Opel-logon, joka näyttää auton toimintatilan eri väreissä,LED Matrix -ajovalot, siiven muotoiset huomiovalot sekä avustinjärjestelmien ja autonomisen ajamisen kamerat ja tunnistimet.Elegantti moduuli ulottuu rohkeasti koko auton leveydelle ja sijoittuu heti konepellin alla.Uusi, erottuva Opel Vizor tulee olemaan kaikkien Opel-mallien tunnusmerkki myöhemmin 2020-luvulla.

Sisustus Pure Panelin ympärillä

Opel GT X Experimentalin sisustus noudattaa samaa ”puhtauden” periaatetta. Panoraamatuulilasin/katon ja yhtenäisen sivuikkunan ympäröimän matkustamon virtaviivaisuus kätkee sen sisältämät innovaatiot. Sisustuksen näkyvin piirre on mittaristo,joka on sijoitettu Opel Vizoria jäljittelevään moduuliin nimeltään Opel “Pure Panel”.Yksi leveä näyttö toivottaa kuljettajan tervetulleeksi ja näyttää, miten tämän päivän tuotantomallien useat näytöt, painikkeet ja säätimet voivat muuttua tarpeettomiksi. Pure Panelin kautta kuljettajille on käytössään uusin teknologia ja he saavat tarvitsemansa tiedot, ilman visuaalisesti häiritseviä elementtejä.Muotoilun puhtaus näkyy myös tuuletussuulakkeiden nerokkaassa sijoittelussa.Ne on piilotettu ritilöiden taakse, ja jättävät näin pinnat sileäksi. Pure Panel näyttää myös, miten Opel soveltaa teknologiaa asiakkaiden elämän helpottamiseen. Kojelaudan näytön molemmilla puolilla on pienet näytöt, jotka näyttävät ulkopuolen kameroiden kuvaa. Ohjauspyörän muotoilua on yksin­kertaistettu ja sen keskiosa toistaa Opel Vizorin muotoa.Samoin kuin pyörissä, keskiön LED-valaistu Opel Blitz pysyy pystysuorassa ohjauspyörän asennosta riippumatta.


 

Tämä puhdas high-tech-ajatus kattaa koko sisustuksen.Esimerkiksi neljä istuinta näyttävät kelluvan, ja pääntukien alle sijoitetuilla irrotettavilla kaiuttimilla voidaan ottaa ääni mukaan auton ulkopuolelle.Graafiset yksityiskohdat korostavat sisustuksen puhtautta: rajatun kolmion teema toistuu istuimien selkänojissa sekä kaasu- ja jarrupolkimessa. 

Opelin konseptiautot ovat esitelleet Opelin tulevaisuutta yli 50 vuoden ajan

GT X Experimentalin nimi muistuttaa Opelin uraauurtavasta konseptimallista, vuoden 1965 Experimental GT:stä - joka oli myös ensimmäinen eurooppalaisen autonvalmistajan koskaan valmistama konseptimalli. X-kirjain korostaa Opelin suunnitelmaa olla yhä enemmän mukana kaupunkimaasturimarkkinoilla: vuonna 2021 jo 40 prosenttia kaikista myydyistä Opeleista on kaupunkimaastureita.

Vuosikymmenien kuluessa Opel on käyttänyt konseptiautoja tulevaisuutensa muotoilemiseen.Useimpia konseptimalleja ei koskaan tarkoitettu tuotantoon, vaan niiden avulla brändi on asettanut tuleville malleille ohjaavia periaatteita.Tässä suhteessa Opelin kolme viimeisintä konseptimallia ovat johdonmukaisesti ilmaisseet brändin kehitystä.Vuonna 2013 julkistettu Monza-konsepti heijasti Opelin pyrkimystä parempaan taloudellisuuteen (keveys, tilankäyttö, voimalinjat) ja sen ilmaisemiseen sulavassa muotoilussa. Vuoden 2016 GT Concept vei taloudellisuuden seuraavalle tasolle, muotoilun keskittyessä saavutettavuuden,yksin­kertaisuuden ja puhtaiden linjojen ympärille. Tätä on nyt jalostettu edelleen GT X Experimentalissa ja sen brändin arvoihin -German, approachable ja exciting - perustuvassa filosofiassa.

Live24magazine

19.07.2019Telialta uusi ratkaisu - tekee lopun huijauspuheluista
19.07.2019Myös päihderiippuvaisen läheinen tarvitsee apua
13.07.2019SuomiAreena sähköistää Porin ensi viikolla - hallitus ja oppositio kohtaavat ensi kerran Puheenjohtajatentissä ja yleisöllä uusi tapa osallistua
13.07.2019Varmista ensi kevään väriloisto puutarhassa jo nyt - Vinkit sipulikasvien syysistutukseen
12.07.2019Pienituloisten etuuksiin esitetään korotuksia - hallituksen esitys lausunnolle
12.07.2019Pääministeri Rinne tapasi Al-holin leirillä olevien lähipiirejä
01.07.2019Maalittaminen tulee kriminalisoida - poliisit, lakimiehet, syyttäjät, tuomarit ja voudit tukevat Poliisihallituksen, Valtakunnansyyttäjänviraston ja käräjäoikeuksien laamannien esitystä
26.06.2019Varkaat metsästävät helposti myytäviä pyöriä - "Jopo edelleen suosituin, maastopyörät kelpaavat myös"
17.06.2019Kalastusta valvotaan tehostetusti - kalastonhoitomaksun kuitti mukaan kalaan!
06.06.2019Ensi viikolla vietetään dekkariviikkoa
06.06.2019Toinen mahdollisuus yrittäjille: uudet säännöt yritysten maksukyvyttömyydestä hyväksytty
05.06.2019Kela seuraa työttömyysturva-asiakkaiden tuloja
22.05.2019Kesän Coca-Cola -tölkeissä logo väärinpäin
21.05.2019Neuvosto kieltää kertakäyttömuovit
20.05.2019Piiloasunnottomuus on tyypillistä naisille
20.05.2019Aviador Kustannus : Hannu Mäkelän uutuusteos Varjo - Jeanne d'Arcin lyhyt, toiveikas elämä solmii lumoavasti yhteen tietoa ja tarinaa
15.05.2019Storytel : Marko Kilven Undertaker-dekkarisarja saa jatkoa - lukijana Peter Franzén
14.05.2019Lapinjärven kunta: "Saanko mä ihan oikeasti mennä äänestämään?" - Lapinjärvellä lapset pääsevät mukaan äänestämään europarlamenttivaaleissa
14.05.2019Kuka päihdetyötä kehittäisi kokemusasiantuntijaa paremmin?
08.05.2019Peluuri : Rahapeliongelmat kärjistyvät ulkomaisilla nettikasinoilla pelaavilla
08.05.2019Dekkarikuningatar saapuu Suomeen
07.05.2019Lukeminen on edelleen suosittu ajanviettotapa
03.05.2019Luonnonkosmetiikka - lupaus turvallisuudesta vai ympäristöteko?
03.05.2019Moottoripajanuoret kisaavat Kalajoen "särkillä" kevään auto- ja mopoendurance - tapahtumassa
03.05.2019Myyntimiehen työ vaatii sinnikkyyttä: Toni Veivo sai ensimmäisen palkkansa neljäntenä yrittäjävuotenaan
02.05.2019Aikuistuvat nuoret kaipaavat lisää seksuaalineuvontaa: Järjestöjen yhteinen kampanja Puhutaan panemisesta vastaa tarpeeseen
01.05.2019SAK odottaa tulevalta hallitukselta yhteistyöhalua ja aitoa kolmikantaista sopimista
30.04.2019Lääkäriliitto: Tulevan hallituksen on vahvistettava perusterveydenhuoltoa
30.04.2019Vappuhupi voi koitua kohtaloksi - älä vedä vappupallon heliumia henkeen!
30.04.2019Identiteettivaras voi tehdä ostoksia nimissäsi --10 vinkkiä identiteettivarkauden ehkäisyyn
11.04.2019Lapsiin kohdistuvien seksuaalirikosten rangaistuksia kiristetään
11.04.2019Eduskuntapuolueiden puoluesihteereiden kannanotto vaalihäirinnästä
06.03.2019Likkojen Lenkki avaa Tampereen festarikesän toukokuussa - esiintyjinä Samuli Edelmann, Anssi Kela ja Tampereen Työväen Teatterin Poikabändi-musikaalikomedian ToiBoys
02.03.2019Lääkäripalveluyritykset ry: Soten tavoitteet vaarassa
28.02.2019Lapsiin kohdistuvan netissä tapahtuvan seksuaalirikollisuuden ennaltaehkäisy vaatii laaja-alaista yhteistyötä
28.02.2019Nuoret rauhanlähettiläät kokoontuvat Helsinkiin
28.02.2019Tutkimus: Osuuskunnat ja järjestöt arvioivat soten avaavan mahdollisuuksia laajentumiselle
21.02.2019Ehdollisen vankeuden oheisseuraamuksiin tiukennuksia vuoden 2020 alusta
19.02.2019Suomen hoiva-arviointi Oy tukee kuntia hoivayhtiöiden valvonnassa
16.02.2019SDP:n Anneli Kiljunen : Hallituksen lisäbudjettiele vanhuspalveluille jäi valjuksi - 0,7-lakialoite torpattiin samana päivänä valiokunnassa
15.02.2019Valtiovarainministeri Petteri Orpo: Vanhusten hoivan valvonta paranee, seksirikoksia ehkäistään - lisätalousarviossa 10,5 miljoonalla uusia toimenpiteitä
11.02.2019Ministeri Häkkänen: Puolueet pois tuomarivalinnoista - lautamiesten valinta siirrettävä tuomioistuinvirastolle
11.02.2019Uusi jäätietopalvelu kertoo Itämeren kiintojään tilanteesta
11.02.2019Facebookin vaalimainokset ensi kertaa julkisiksi: Vaalivahti-työkalu paljastaa äänestäjille kuinka heihin vaikutetaan sosiaalisessa mediassa
10.02.2019Tuore väitös vahvistaa: yli 80 prosenttia yrityselämän valmennuksista on hyödyttömiä
04.02.2019Lunta, jäätä, kalusto kovilla ja ongelmat kertautuvat - siksi junat myöhästelevät
04.02.2019Vihapuheen vastainen Against Hate -kampanja käynnistyy
03.02.2019Kannanotto: Ikäihmisten hoito vaatii resursointia ja erityisosaamista
02.02.2019Palveluopastus ja ajanvaraus helpottivat asiointia Kelassa
31.01.2019Riskiarvio kartoittaa Suomen kansalliset riskit ja niiden vaikutukset elintärkeisiin toimintoihin
30.01.2019Apulaisoikeuskansleri arvostelee hovioikeuksia tuomioiden jakelun laiminlyönneistä
26.01.2019Esperi Care myöntää toiminnassaan olleen virheitä ja ryhtyy välittömiin toimiin luottamuksen palauttamiseksi
25.01.2019Oikeusturvan toteutuminen vaatii rahaa
24.01.2019Kysely: Lähes joka kolmas on kokenut turvattomuutta lapsuudessaan - uusi taideteos muistuttaa oikeudesta koskemattomuuteen
23.01.2019Suomen sisäisen turvallisuuden tilasta kattava arvio
22.01.2019Selvitys: Ikääntyvä Suomi turvaa palveluseteliin, mutta palveluntuottajien puute vaivaa haja-asutusalueilla
22.01.2019Asiakastieto Group :Vastuullinen sähköyhtiö analysoi maksuhäiriön vakavuusasteen
22.01.2019Irene Vuorisalo aloittaa Eläkeliitossa vanhusasiamiehenä
22.01.2019Ulkoministeriö tukee laittoman maahantulon tutkintaa
15.01.2019Lindtman tyytyväinen eduskuntaryhmien yksituumaisuuteen lapsiin kohdistuvien seksuaalirikosten ehkäisemisessä
13.01.2019Poliisi: Takaa-ajo Kuopiossa
13.01.2019SDP:n Antti Lindtman: Eduskuntaryhmät koolle sopimaan nopeista lainsäädäntömuutoksista ja toimenpiteistä seksuaalirikosten kitkemiseksi
11.01.2019SDP:n Taavitsainen: Tehdään loppu perintäyhtiöiden laittomuuksista!
11.01.2019Poliisi : Oulussa on ilmennyt uusia alaikäisiin kohdistuneita seksuaalirikosepäilyjä.
04.01.2019Oikeuskansleri Jaakko Jonkan solvaajan tuomio pysyi hovioikeudessa
02.01.2019Vaasan sähkö Oy: Sähköverkon viankorjaukset jatkuvat - osa talouksista ilman sähköä jopa vuorokausia
02.01.2019Aapeli-myrsky riepottelee Suomea - rajut tuulet kaatavat puita ja aiheuttavat vahinkoja rakennuksille
02.01.2019Traficom: Ajoneuvojen ensirekisteröintien määrä kasvoi 1,7 prosenttia vuonna 2018
30.12.2018Poliisi : Lauantain nelostien liikenneonnettomuudessa kuoli kolme ihmistä
30.12.2018Sydän : Lääkekustannusten omavastuu pienenee
30.12.2018Autoliike perii naisasiakkaaltaan 200 euron osamaksuerää rajuin ottein
27.12.2018Sadat lapset kertovat poliisin väkivallasta EU:n rajoilla
20.12.2018Ulkoministeriö: Riippumaton selvitys häirintätapausten selvittämisestä käynnistyy
19.12.2018Avioliiton tuhoaja vai lohtu yksinäisyyteen - Seksirobotti herättää tunteita
17.12.2018Ensilumi Helsinkiin - ensilumikisa ratkesi tänään
17.12.2018Lapsiasiavaltuutetun toimisto: "Ei väärinkäytöksiä"
14.12.2018Lääkäriliitto vaatii uskomushoitolakia sekä tasapuolista mahdollisuutta saattohoitoon
12.12.2018Uusi chatbot-palvelu ulkomaalaistaustaisille yrityksen perustajille
12.12.2018Sisäministeri Kai Mykkänen mukana Joulupuu-keräyksen avauksessa Kauppakeskus Forumissa 13. joulukuuta
12.12.2018Coca-Cola Joulurekka kohtasi Joulupukin Napapiirillä
11.12.2018Suomen autoala uudisti ilmastostrategiansa
11.12.2018Poliisi : Oulun poliisin etsimä mies on otettu kiinni ulkomailla
11.12.2018Suomen Kansa Ensin merkitty puoluerekisteriin
11.12.2018Oulun poliisi julkaisee kuvan etsittävästä henkilöstä ja pyytää vihjeitä
07.12.2018KRP tavoittelee etsintäkuulutettuja yhteispohjoismaalaisella kampanjalla
05.12.2018Turvapaikanhakijoiden uusintahakemusten käsittelyyn esitetään muutoksia
05.12.2018Pääministeri Juha Sipilän lausunto Oulun tapahtumista
05.12.2018Vakaviin rikoksiin syyllistynyt voisi jatkossa menettää Suomen kansalaisuuden
04.12.2018Kankaapään uusi koirapuisto toteutettiin yhteistyössä kaupungin ja koiraharrastajien kesken
04.12.2018Kela lausunnossaan: Yksityisen terveydenhuollon hoitokorvaukset pitäisi säilyttää, kunnes sote-uudistuksen vaikutukset tiedetään
30.11.2018Huikeimmat kuvat revontulista mykistävät katsojan
28.11.2018Lapsiasiavaltuutettu: - Turvakotipaikkoja lisättävä nopeasti, poliisin aamuyön hälytystehtäviin lisää voimia
27.11.2018Laaja-alainen työryhmä pohtimaan vihapuheen ja nettikiusaamisen vastaisia toimia
26.11.2018Työnimi-kampanja saa jatkoa - Meeri Koutaniemi kuvasi neljä suomalaisvaikuttajaa romaniasuissa
26.11.2018Kansanliike Liike Nyt eduskuntavaaleihin
20.11.2018Reserviläisliitto : Naisten kutsuntoja harkittava
17.11.2018Jouni Holopainen jatkaa Kuopion Kokoomuksen puheenjohtajana - Pekka Kantaselle Kansallisen Kokoomuksen kultainen ansiomerkki
11.11.2018Isänpäivän liputus virallistetaan asetuksella - Sisäministeriö toivottaa lämpimästi hyvää isänpäivää kaikille!
08.11.2018Lain tulkintaa terveydenhuollon tietojen luovuttamisessa poliisille tarkennetaan ohjeistuksella
08.11.2018Poliisi voisi jatkossa puuttuja dronejen lennättämiseen tietyissä tilanteissa

Näytä lisää »