Koomikko Ilari Johansson FalaBros-podcastissa ismien täyttämästä nykymaailmasta: "Kukaan ei edes tiedä, mitä mikäkin termi tarkoittaa, silti käytämme niitä sujuvasti!"

22.06.2022

Teflon Brothers ja Ilari Johansson. FalaBros

Juttu sisältää tuotesijoittelua.

Teflon Brothersin vieraaksi kutsuttu koomikko vakavoituu alun pieruhuumorisekoilun jälkeen nopeasti, kun keskustelu kääntyy huumorin teosta ismeihin, joka on kesän uutuus-podcast-sarjan kantava teema.

FalaBros – ismejä ja ilmiöitä -podcastin kolmannessa jaksossa tavoitetaan standup-koomikko, näyttelijä Ilari Johansson Lapin keikkakiertueelta. Hänen kanssaan pohditaan luonnollisesti humorismia yhtenä isminä, jossa on lopulta paljonkin "lainalaisuuksia".

Kun humorismista laajennetaan ismeihin yleisemmällä tasolla, tekee Johansson terävän huomion siitä, että nykymaailmaa tuntuu vaivaavan kova tarve määritellä asioita koko ajan yhä tarkemmin. Lopulta tämä johtaa siihen, että kukaan ei edes tiedä, mitä mikäkin ilmaisu termiviidakossa tarkoittaa.

– Juuri tuo äskeinen mitä meille tapahtui! Kun joku täräyttää, että mä oon tommonen ovolakto... – mikä se nyt olikaan? Ai jaa okei, sanotaan. Kukaan ei oikeasti tiedä mitä se tarkoittaa, mutta täytyy olla mukana, Johansson täräyttää podcastissa.

Keskusteluun on siis noussut ovolaktovegetarismi yhtenä kasvissyönnin muotona. Mikko "Pyhimys" Kuoppala muistelee, että ovo tarkoittaisi munaa ja lakto maitoa, mutta niiden merkitys vegetarismi-termin etuliitteenä hämmentää.

– Siis vegetaristi ei voi vetää näitä, munaa ja maitoa, mutta ovolaktovegetaristit kai voi. Muuten se ois vaan vegetaristi. En tajuu, miks nää on tehty näin vaikeiks, Pyhimys sadattelee podcastissa.

Ovolaktovegetaristin ruokavalioon ei siis kuulu lihaa ja kalaa, mutta maitotuotteita ja kananmunia kylläkin.

Standup-taiturin pikahuumoria ismeistä

FalaBros – ismejä ja ilmiöitä -podcastin taustalta löytyy Teflon Brothersin huomio siitä, että nykymaailma tuntuu täyttyvän erilaisista ismeistä, koulukunnista, aatteista ja ideologiosta.

– Näihin liittyy usein tiukkaa ehdottomuutta. Asioiden pitäisi olla joko tai. Me ajattelemme mieluummin sekä että. Tämä näkyy myös Tefloneiden suhteessa ruokaan. Vaikka FalaPala-uutuus on vegaaninen härkäpavusta valmistettu välipala, syömme edelleen myös lihaa. Valinnat tehdään aina maku edellä, taustoittaa Teflon Brothers -yhtyeen "kulinarismivastaava" Heikki Kuula.

Teflon Brothersin "Volilla" Jani Tuohimaa on podcast-studiossa mukanaan Wikipediasta löytynyt listaus erilaisista ismeistä. Niitä on reilusti yli 300. Ilari Johansson haastetaan lähetyksessä "ismit huumorinlähteenä" -testiin sekä kehittämään huumoria kymmenessä sekunnissa umpimähkään listalta valitusta ismistä.

Kuuntele 21. kesäkuuta julkaistu podcast Spotifysta tai sivun www.falabros.fi kautta.

Lue myös

30.06.2022AA: Ulkoministeri Haavisto: Suomi aloittaa "pian" yhteistyön Turkin kanssa terroriryhmien suhteen
29.06.2022Turkki: Yhteisymmärryspöytäkirja ei tarkoita, että Suomen ja Ruotsin liittymisprosessi Natoon on valmis.
29.06.2022Yhdysvaltain puolustusministeriö tukee täysin Turkin F-16- modernisointisuunnitelmia.
29.06.2022NATOn julkistama Turkin, Suomen ja Ruotsin allekirjoittama muistio kokonaisuudessaan
29.06.2022Turkin, Suomen ja Ruotsin allekirjoittama muistion sisältö
28.06.2022Suomi ja Ruotsi palaavat Nato-jäsenyyden tielle- Turkki luopuu veto-oikeudesta
28.06.2022Turkki "sai mitä halusi" - Suomi ja Ruotsi eivät tue YPG/PYD:tä ja Turkissa FETÖ:ksi kutsuttua järjestöä.
28.06.2022Turkki, Suomi ja Ruotsi allekirjoittivat muistion, joka tasoittaa tietä Suomen ja Ruotsin Nato- jäsenyyteen
28.06.2022Naton pääsihteeri sanoo, että ilmastonmuutos on Natolle tärkeä
28.06.2022Ruotsin ja Turkin väliset neuvottelut keskiviikkona Ankarassa

Siirry arkistoon »