Puolustuskiinteistöt kieltäytyy työehtosopimuksesta ‒ kuukauden työtaistelu uhkaa strategisten kohteiden häiriötöntä toimintaa

13.05.2022

Etusivu

Sähköliitto on tänään jättänyt työtaisteluvaroituksen Puolustuskiinteistöille, joka on valtion liikelaitos. Mikäli ratkaisua ei löydy, kuukauden kestävä työtaistelu alkaa 30. toukokuuta. Se koskee suoraan kymmeniä sähköliittolaisia sekä tukitoimien kautta tuhansia sähköliittolaisia.

Ilmoitetun työtaistelun aikana esimerkiksi tietoliikenneasennukset, sähkötyöt ja sähköverkon parannustyöt jäisivät tekemättä puolustushallinnon kiinteistöissä, kuten pääesikunnassa ja varuskunnissa. Historiallisessa tilanteessa, jossa Venäjä on hyökännyt naapuriinsa Ukrainaan ja Suomi hakee puolustusliitto Naton jäsenyyttä, kiinteistöjen häiriötön toiminta ja turvallisuus on aivan ensisijainen asia.

Työtaisteluvaroituksen syynä on se, että työnantajapuoli Puolustuskiinteistöt kieltäytyy solmimasta työehtosopimusta Sähköliiton kanssa. Sähköliittolaisten mukaan työehdot ja edustus ovat vakavassa vaarassa valtion liikelaitoksen halutessa sanella työehdot. 

- Puolustuskiinteistöjen palveluksessa olevat sähköliittolaiset ovat työhönsä sitoutuneita ja maanpuolustushenkisiä, mutta nyt ei ole vaihtoehtoa: ilman työehtosopimuksen antamaa suojaa ja omaa edustajaa työntekijöillä ei ole oikeaa mahdollisuutta vaikuttaa omiin työehtoihinsa, Sähköliitosta todetaan.

Puolustuskiinteistöt on Senaatti-kiinteistöjen tytärliikelaitos, joka tunnettiin ennen viime vuotta nimellä Puolustusvoimien Rakennuslaitos. Osapuolet ovat neuvotelleet sopimuksesta useaan otteeseen, mutta toukokuun alussa työnantajapuoli ilmoitti täysin yllättäen, ettei aio solmia työehtosopimusta Sähköliiton kanssa.

Sähköliitto on 34 000 jäsenen ammattiliitto, joka pitää sähköistys- ja sähköasennusalalla, energia-ICT-verkostoalalla sekä useilla teollisuus- ja erityisaloilla töitä tekevien jäsentensä puolia. 

Lue myös

18.05.2022Mitä Turkki haluaa Ruotsilta ja Suomelta?
17.05.2022MHP:n johtaja vastustaa Suomen ja Ruotsin aikomusta liittyä Natoon
17.05.2022Presidentti Niinistö: Turkin kanssa ratkaisemme tilanteen rakentavien keskustelujen avulla
17.05.2022Venäjä: Nato on jo pitkään ottanut Suomen ja Ruotsin huomioon sotilaallisessa suunnittelussaan
17.05.2022Eduskunta äänesti Nato-hakemuksen jättämisen puolesta
17.05.2022Turkin mukaan Suomi ja Ruotsi pyysi huolenaiheista " listan" Berliinissä
17.05.2022Puolustusvoimain komentaja Brysseliin
16.05.2022Erdoğan: Turkki ei hyväksy Ruotsin ja Suomen liittymistä Natoon
16.05.2022Ruotsin suunnitelmat Nato-jäsenyydestä tyrehtyivät-Turkki kieltäytyi tukemasta
16.05.2022Haku sotilaallisen kriisinhallinnan toimintavalmiuteen sähköistyy

Siirry arkistoon »