ALUEVAALIT 2022: Vihreät nuoret tuomitsee perussuomalaisten vaarallisen päihdepolitiikan

13.01.2022

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ry

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto tuomitsee perussuomalaisten aluevaaliohjelman vastuuttomat päihdepoliittiset linjaukset muun muassa käyttöhuoneiden vastustamisesta.

- Perussuomalaiset valehtelevat aluevaaliohjelmassaan, että valvottujen käyttöhuoneiden käyttöönotto kärjistäisi huumeongelmia ja loisi turvattomuutta. Tilanne on todellisuudessa täysin päinvastainen. Tutkimusten mukaan käyttöhuoneet vähentävät yliannostuskuolemia, tuovat ongelmakäyttäjät avun piiriin ja vähentävät laittomien päihteiden käytöstä aiheutuvia haittoja asuinalueilla. Perussuomalaisten politiikka siis ylläpitäisi tai jopa lisäisi huumekuolemien määrää, toteaa puheenjohtaja Peppi Seppälä.

- Perussuomalaiset eivät aja päihdehuollon parantamista, vaan laittomia päihteitä käyttävien kriminalisoinnin tiukentamista. Tämä on johtanut päihdehaittojen lisääntymiseen kaikkialla, missä sitä ollaan kokeiltu. Päihdeongelmat eivät parane sakoilla. Tarvittava viranomaiskontakti olisi sosiaali- ja terveydenhuollosta, ei poliisilta. Perussuomalaiset ovat päihdepolitiikassaan täysin hakoteillä, sillä he vastustavat aluevaaliohjelmassaan jyrkästi myös kannabiksen sääntelyä, vaikkei aluevaaleissa tästä edes päätetä, muistuttaa puheenjohtaja Jami Haavisto.

- Perussuomalaisten moraaliposeeraus tällaisessa elämän ja kuoleman kysymyksessä on vastuutonta. Kysymmekin, kuinka monta huumekuolemaa perussuomalaiset ovat omalla politiikallaan valmiita aiheuttamaan? Kumpi teille painaa vaakakupissa enemmän: oman hyveellisyyden signaloiminen vai ihmishenkien pelastaminen?, puheenjohtajat kysyvät.

Live24magazine

01.12.2022Keskustanuorten puheenjohtaja: Paavo Väyrynen ei voi asettua ehdolle Keskustan ehdokkaana, eikä toimia Keskustan johtopaikoilla
01.12.2022Poliisin etsimä 12-vuotias poika on löytynyt
01.12.20221970- luvulla syntyneet maksoivat eniten tuloveroja
01.12.2022Samu Haber juontaa ja esiintyy Ylen Uuden Musiikin Kilpailussa helmikuussa
01.12.2022Turkin mielestä Suomella ja Ruotsilla ei konkreettista edistystä
30.11.2022Vesa-Matti Loirista julkaistaan MTV:llä poikkeuksellinen dokumentti 17. joulukuuta
29.11.2022Huippusuosittu poliisin joulukonsertti Itä- Uudellamaalla 13. joulukuuta
29.11.2022Omasta kuolemasta puhuminen on joka kolmannelle suomalaiselle vaikeaa - kuolema ei katoa vaikenemalla
29.11.2022Saamelaiskäräjät hyväksyi Suomen hallituksen esityksen saamelaiskäräjälain muuttamisesta
29.11.2022Alex Schulmanin tosipohjaiseen romaaniin perustuva Polta nämä kirjeet- elokuvateattereihin jouluna

Siirry arkistoon »