ALUEVAALIT 2022: Vihreät nuoret tuomitsee perussuomalaisten vaarallisen päihdepolitiikan

13.01.2022

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ry

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto tuomitsee perussuomalaisten aluevaaliohjelman vastuuttomat päihdepoliittiset linjaukset muun muassa käyttöhuoneiden vastustamisesta.

- Perussuomalaiset valehtelevat aluevaaliohjelmassaan, että valvottujen käyttöhuoneiden käyttöönotto kärjistäisi huumeongelmia ja loisi turvattomuutta. Tilanne on todellisuudessa täysin päinvastainen. Tutkimusten mukaan käyttöhuoneet vähentävät yliannostuskuolemia, tuovat ongelmakäyttäjät avun piiriin ja vähentävät laittomien päihteiden käytöstä aiheutuvia haittoja asuinalueilla. Perussuomalaisten politiikka siis ylläpitäisi tai jopa lisäisi huumekuolemien määrää, toteaa puheenjohtaja Peppi Seppälä.

- Perussuomalaiset eivät aja päihdehuollon parantamista, vaan laittomia päihteitä käyttävien kriminalisoinnin tiukentamista. Tämä on johtanut päihdehaittojen lisääntymiseen kaikkialla, missä sitä ollaan kokeiltu. Päihdeongelmat eivät parane sakoilla. Tarvittava viranomaiskontakti olisi sosiaali- ja terveydenhuollosta, ei poliisilta. Perussuomalaiset ovat päihdepolitiikassaan täysin hakoteillä, sillä he vastustavat aluevaaliohjelmassaan jyrkästi myös kannabiksen sääntelyä, vaikkei aluevaaleissa tästä edes päätetä, muistuttaa puheenjohtaja Jami Haavisto.

- Perussuomalaisten moraaliposeeraus tällaisessa elämän ja kuoleman kysymyksessä on vastuutonta. Kysymmekin, kuinka monta huumekuolemaa perussuomalaiset ovat omalla politiikallaan valmiita aiheuttamaan? Kumpi teille painaa vaakakupissa enemmän: oman hyveellisyyden signaloiminen vai ihmishenkien pelastaminen?, puheenjohtajat kysyvät.

Live24magazine

19.01.2022Bensiinikäyttöisen auton voi muuttaa kaasu- tai etanolikäyttöiseksi - muuttamiseen voi hakea tukea Traficomilta
19.01.2022LPY: Lainsäädäntöön ei pidä kirjata ylioptimistisia toiveita
18.01.2022THL: Voimakkaiden rajoitustoimien tarkoituksenmukaisuus kyseenalaista, koronastrategiassa tulisi painottaa rokotuksia ja oireisten kotieristystä
18.01.2022Neuvottelutulos syntynyt Kemianteollisuuden ja Teollisuusliiton työehtosopimuksista
18.01.2022Kuka ilmiantoi Anne Frankin? - Uutta tutkimustietoa ratkaisemattomaan tapaukseen
18.01.2022Björn Natthiko Lindeblad on kuollut
18.01.2022DHL kiihdytti Microsoftin ohi kyberkonnien suosikkisyöttinä - "On aivan liian helppoa olla huomaamatta epäilyttäviä yksityiskohtia"
18.01.2022VATT: Seitsemän päivän hoitotakuuesityksessä useita puutteita
18.01.2022Aluevaaleissa 2022 yhteensä 10 584 ehdokasta
18.01.2022Suun terveydenhuollon palveluista päätetään hyvinvointialueilla

Siirry arkistoon »