Luonto- Liitto: Seis susivainolle! Kannanhoidollista sudenmetsästystä ei pidä sallia

30.11.2021

Luonto-Liitto tuomitsee Jari Lepän (kesk.) johtaman maa- ja metsätalousministeriön suunnitelman kannanhoidollisen sudenmetsästyksen aloittamisesta ensi talvena. Luonto-Liiton susiryhmä järjestää Seis susivainolle -mielenosoituksen maa- ja metsätalousministeriön edessä torstaina 2. joulukuuta 

- Ministeriön esitys 20 suden tappamisesta rikkoo EU-lainsäädäntöä sekä luontodirektiiviä, jota ministeriön on velvollisuus noudattaa. Kannanhoidollinen metsästys ei ole toimenpide, jolla edistetään suden ja ihmisen välistä rinnakkaiseloa. Suden tappamisen pitää olla aina viimeinen vaihtoehto, jos mitään muuta vaihtoehtoa ei ole olemassa ja kaikkia muita keinoja on yritetty käyttää useampaan kertaan. Keskeisintä mahdollisten petovahinkojen estämisessä on vahinkojen aktiivinen ennaltaehkäisy. Susi on Suomessa EU-lainsäädännön mukaan tiukasti suojeltu ja erittäin uhanalainen laji, todetaan Luonto-Liitosta.

Luontoa ja eläimiä puolustavien ääni on vaiennettu päätöksiä tehtäessä

- Suomen susipolitiikka myötäilee vain metsästäjien, eläintilallisten ja porotalouselinkeinon vaatimuksia, vaikka suurin osa suomalaisista haluaa, että sudella on mahdollisuus elää Suomessa.  Petokeskustelusta puuttuu tasapuolinen neuvottelemisen mahdollisuus ja konsensuksen löytäminen. Petopoliittisia päätöksiä tehtäessä kaikkien osapuolten pitäisi olla voittajia – myös suden.

- Pelkkä lausuntojen lähettäminen ministeriön suuntaan ei ole riittävää. Luontoarvojen kuuleminen on ensiarvoisen tärkeää juuri nyt, kun ilmastonmuutoksen lisäksi meidän on torjuttava maailmaa uhkaava lajikato, sanoo Luonto-Liiton susiryhmän puheenjohtaja Mari Nyyssölä-Kiisla.

Eläineettinen pohdinta puuttuu

- Suden elinmahdollisuuksista päättäessä yhteiskunnallisesta keskustelusta puuttuu eläineettinen eläimen itseisarvoon perustuva pohdinta ja näkökulma. Jokainen eläin on tunteva olento ja tärkeä omana itsenään. Myös sudet tahtovat elää lajille luontaista elämää aivan kuten me muutkin. Sudelle on suotava elämisen mahdollisuus, sanoo Luonto-Liiton suurpetovastaava Francisco Sánchez Molina.

Luonto-Liiton susiryhmä järjestää Seis susivainolle -mielenosoituksen maa- ja metsätalousministeriön edessä torstaina 2. joulukuuta kello 14-15.00. Mielenosoituksessa noudatetaan turvavälejä ja maskisuositusta.

Live24magazine

19.01.2022Bensiinikäyttöisen auton voi muuttaa kaasu- tai etanolikäyttöiseksi - muuttamiseen voi hakea tukea Traficomilta
19.01.2022LPY: Lainsäädäntöön ei pidä kirjata ylioptimistisia toiveita
18.01.2022THL: Voimakkaiden rajoitustoimien tarkoituksenmukaisuus kyseenalaista, koronastrategiassa tulisi painottaa rokotuksia ja oireisten kotieristystä
18.01.2022Neuvottelutulos syntynyt Kemianteollisuuden ja Teollisuusliiton työehtosopimuksista
18.01.2022Kuka ilmiantoi Anne Frankin? - Uutta tutkimustietoa ratkaisemattomaan tapaukseen
18.01.2022Björn Natthiko Lindeblad on kuollut
18.01.2022DHL kiihdytti Microsoftin ohi kyberkonnien suosikkisyöttinä - "On aivan liian helppoa olla huomaamatta epäilyttäviä yksityiskohtia"
18.01.2022VATT: Seitsemän päivän hoitotakuuesityksessä useita puutteita
18.01.2022Aluevaaleissa 2022 yhteensä 10 584 ehdokasta
18.01.2022Suun terveydenhuollon palveluista päätetään hyvinvointialueilla

Siirry arkistoon »