Päivä Paloasemalla - tapahtumia vietetään 27. marraskuuta noin 200 paloasemalla

24.11.2021

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö

Päivä Paloasemalla -tapahtumaa vietetään lauantaina 27. marraskuuta noin 200 paloasemalla eri puolilla Suomea. Koko perheen iloisissa tapahtumissa viihdytään ja opitaan elämyksellisesti paloturvallisuustaitoja jo neljättätoista kertaa. Tapahtumapaikat löytyvät netistä osoitteesta paloturvallisuusviikko.fi. 

Paloturvallisuusviikkoa vietetään 27. marraskuuta –3. joulukuuta. Paloturvallisuusviikon päätapahtumassa panostetaan elämyksellisyyteen ja terveysturvallisuuteen.

– Paloturvallisuuteen päästään paloasemilla tutustumaan ihan kädestä pitäen. Niin aikuiset kuin lapsetkin voiva harjoitella paloturvallisuustaitoja käytännössä ja kartuttaa paloturvallisuustietojaan, kertoo kampanjakoordinaattori Marjo Rinne Suomen Pelastusalan Keskusjärjestöstä.

Korona-aikana järjestettävässä tapahtumassa korostuu terveysturvallisuus

Koronatilanteen vuoksi kaikki halukkaat paloasemat eivät valitettavasti voi avata oviaan yleisölle. Tapahtumissa terveysturvallisuus huomioidaan erityisen huolellisesti. 

– Tapahtumissa pyritään huomioimaan osallistujien väliset turvavälit, osallistujilla on mahdollisuus desinfioida käsiään ja erilaisia pintoja puhdistetaan tehostetusti. Tapahtumaan saa osallistua vain terveenä, Rinne muistuttaa.

20.11.–3.12. auki oleva virtuaalipaloasema tarjoaa kaikille mahdollisuuden kokea Päivä Paloasemalla virtuaalisesti omalta kotisohvaltaan. 

Paloturvallisuusviikon teemana läheisten paloturvallisuudesta välittäminen

Tänä vuonna Paloturvallisuusviikon teemana on läheisten, ja erityisesti ikäihmisten, paloturvallisuudesta välittäminen. Aihe on esillä myös Päivä Paloasemalla -tapahtumissa.

 –Isovanhempia ei välttämättä voi ottaa mukaan tapahtumaan, mutta tapahtuman jälkeen voi esimerkiksi auttaa mummoa ja tarkistaa hänen puolestaan, että palovaroittimien paristoissa on vielä virtaa, Rinne ehdottaa.  

Virtuaalisella paloasemalla vieraili vuosi sitten 123 000 henkilöä. Tuolloin paloasemat eivät voineet koronatilanteen takia järjestää yleisötapahtumia. 

Paloturvallisuusviikkoa koordinoi Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö. Yhteistyössä ovat mukana Pelastuslaitokset, Pelastusliitot, sisäministeriö, EHYT ry, Kirkkohallituksen Diakonian ja sielunhoito, Suomen Kiinteistöliitto, Suomen Omakotiliitto, Suomen Palopäällystöliitto, Nuohousalan Keskusliitto, Vanhustyön keskusliitto sekä Valli ry. Paloturvallisuusviikon rahoittaa Palosuojelurahasto. 

Virtuaalipaloasemalle pääsee osoitteessa https://paloturvallisuusviikko.fi/paiva-paloasemalla/.

Auki olevat paloasemat löytyvät osoitteesta https://paloturvallisuusviikko.fi/paiva-paloasemalla/.

Live24magazine

27.01.2022FA:n puheenjohtaja Koponen: Vuoropuhelu tarpeen mielenterveysongelmien vaikutuksista vakuutusten saantiin
27.01.2022Luonto-Liitto poliisille, rajavartiostolle ja sisäministeriölle: Peruuttakaa sudentappoluvat!
27.01.2022Opastusta sosiaali- ja terveydenhuollon sähköisiin palveluihin tarvitaan laajasti, eikä se koske vain ikäihmisiä
27.01.2022Kysy apteekista - älä googlaa
27.01.2022Hammastahna-suuvesi-patentti Covid-19:ää vastaan sai hyväksynnän USA:ssa
26.01.2022Elina Lehtomäki on Carunan sähköverkkojohtaja
26.01.2022Keski - Uudenmaan aluevaalien tulos on vahvistettu
26.01.2022Nuorten lääkärien suosimat koulutuspaikat julki
26.01.2022Lääkäriliiton Max Oker- Blom -palkinto kirurgi Ulla Keräselle
25.01.2022Historian ensimmäinen Vuoden kehittäjäpsykiatri on valittu

Siirry arkistoon »