Päivä Paloasemalla - tapahtumia vietetään 27. marraskuuta noin 200 paloasemalla

24.11.2021

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö

Päivä Paloasemalla -tapahtumaa vietetään lauantaina 27. marraskuuta noin 200 paloasemalla eri puolilla Suomea. Koko perheen iloisissa tapahtumissa viihdytään ja opitaan elämyksellisesti paloturvallisuustaitoja jo neljättätoista kertaa. Tapahtumapaikat löytyvät netistä osoitteesta paloturvallisuusviikko.fi. 

Paloturvallisuusviikkoa vietetään 27. marraskuuta –3. joulukuuta. Paloturvallisuusviikon päätapahtumassa panostetaan elämyksellisyyteen ja terveysturvallisuuteen.

– Paloturvallisuuteen päästään paloasemilla tutustumaan ihan kädestä pitäen. Niin aikuiset kuin lapsetkin voiva harjoitella paloturvallisuustaitoja käytännössä ja kartuttaa paloturvallisuustietojaan, kertoo kampanjakoordinaattori Marjo Rinne Suomen Pelastusalan Keskusjärjestöstä.

Korona-aikana järjestettävässä tapahtumassa korostuu terveysturvallisuus

Koronatilanteen vuoksi kaikki halukkaat paloasemat eivät valitettavasti voi avata oviaan yleisölle. Tapahtumissa terveysturvallisuus huomioidaan erityisen huolellisesti. 

– Tapahtumissa pyritään huomioimaan osallistujien väliset turvavälit, osallistujilla on mahdollisuus desinfioida käsiään ja erilaisia pintoja puhdistetaan tehostetusti. Tapahtumaan saa osallistua vain terveenä, Rinne muistuttaa.

20.11.–3.12. auki oleva virtuaalipaloasema tarjoaa kaikille mahdollisuuden kokea Päivä Paloasemalla virtuaalisesti omalta kotisohvaltaan. 

Paloturvallisuusviikon teemana läheisten paloturvallisuudesta välittäminen

Tänä vuonna Paloturvallisuusviikon teemana on läheisten, ja erityisesti ikäihmisten, paloturvallisuudesta välittäminen. Aihe on esillä myös Päivä Paloasemalla -tapahtumissa.

 –Isovanhempia ei välttämättä voi ottaa mukaan tapahtumaan, mutta tapahtuman jälkeen voi esimerkiksi auttaa mummoa ja tarkistaa hänen puolestaan, että palovaroittimien paristoissa on vielä virtaa, Rinne ehdottaa.  

Virtuaalisella paloasemalla vieraili vuosi sitten 123 000 henkilöä. Tuolloin paloasemat eivät voineet koronatilanteen takia järjestää yleisötapahtumia. 

Paloturvallisuusviikkoa koordinoi Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö. Yhteistyössä ovat mukana Pelastuslaitokset, Pelastusliitot, sisäministeriö, EHYT ry, Kirkkohallituksen Diakonian ja sielunhoito, Suomen Kiinteistöliitto, Suomen Omakotiliitto, Suomen Palopäällystöliitto, Nuohousalan Keskusliitto, Vanhustyön keskusliitto sekä Valli ry. Paloturvallisuusviikon rahoittaa Palosuojelurahasto. 

Virtuaalipaloasemalle pääsee osoitteessa https://paloturvallisuusviikko.fi/paiva-paloasemalla/.

Auki olevat paloasemat löytyvät osoitteesta https://paloturvallisuusviikko.fi/paiva-paloasemalla/.

Live24magazine

26.11.2021Suomalaisille kansalaisjärjestöille rahoitusta köyhyyden ja eriarvoisuuden vähentämiseen
26.11.2021Eläkkeensaajan asumistuessa hyväksyttäviä asumismenoja korotetaan
25.11.2021Number of COVID-19 cases and testing volumes are increasing and need for hospital care remains high
25.11.2021Thursday is the UN`s International Day for the Elimination of Violence Against Women - Merikasarmi to be lit up in orange
24.11.2021Väitös: Suomalaiset poliitikot eivät vielä brändää itseään ammattimaisesti sosiaalisessa mediassa
24.11.2021Päivä Paloasemalla - tapahtumia vietetään 27. marraskuuta noin 200 paloasemalla
24.11.2021Itä-Suomen nuorekkain kunta Kontiolahti kasvaa myös kyliensä ansiosta
24.11.2021Väitös: Suomalaisiin oikeussaleihin tarvitaan kulttuuriasiantuntemusta
24.11.2021Vastavalmistuneiden osaaminen ei vakuuta - LVI-yritykset valmiita oppilaitosyhteistyöhön
23.11.2021EU ehdottaa ihmisten salakuljetukseen tai ihmiskauppaan osallistuvien liikenteenharjoittajien asettamista mustalle listalle

Siirry arkistoon »