Odotettu kauhudraama PAHANHAUTOJA saa Suomen ensi-iltansa helmikuussa - elokuva on myyty jo yli 40 maahan

23.11.2021

Ohjaaja Hanna Bergholmin esikoispitkä elokuva, psykologinen kauhudraama Pahanhautoja saa odotetun ensi-iltansa 4.2.2022. Pahanhautoja  (Hatching) on myyty jo 40 maahan, ja sen universaali viesti ottaa voimakkaasti kantaa aikaan, jota elämme. Kuva: Andrejs Strokins

Mitä enemmän asioita haudomme, sen voimakkaammaksi ne kasvavat.

Elokuvassa tämän saa toden teolla kokea onnelliselta vaikuttava perhe, joka elää ruusukuvioisten seinien sisällä idyllisessä ilmapiirissä. Pahanhautoja kertoo kasvutarinan äidin ja tyttären suhteesta sekä rakkaudettomuuden seurauksista. 

Pääosaroolissa Tinja-tyttönä nähdään yli tuhannen hakijan joukosta rooliin valittu turkulainen Siiri Solalinna. Tinjan lifestyle-blogia pitävää vaativaa äitiä näyttelee Sophia Heikkilä, ja perheen isän roolissa nähdään Jussi-palkittu Jani Volanen.

- Pahanhautoja käsittelee nuoren tytön näkökulmasta äidin ja tyttären vaikeaa suhdetta, suorituspaineita ja naisten kiellettyjä tunteita. Syvällisen tarinansa vuoksi elokuva onkin suunnattu genre-faneja laajemmalle yleisöllesanoo ohjaaja Hanna Bergholm.

Pahanhautoja kulkee maailmalla nimellä Hatching. Se on jo myyty jo 40 maahan, muun muassa USA:han, Englantiin, Kanadaan, Ranskaan, Japaniin, Etelä-Koreaan, Australiaan, Meksikoon, Venäjälle, Baltian maihin ja Pohjoismaihin. Elokuvan amerikkalaisen myyntiyhtiön Wild Bunch Internationalin Eva Diederix hehkuttaa elokuvaa ja ohjaaja Hanna Bergholmia:

- Pahanhautoja on yksi niistä pohjoismaisista elokuvista, joka erottui jo alkuvaiheessa. Elokuva on kasvutarina, mutta erilainen kuin yleensä. Ostajat hullaantuivat viime vuonna elokuvaan ja Hanna julistettiin yhdeksi hienoista uusista naisohjaajalupauksista.

Elokuvan työryhmässä mukana on ollut kansainvälisiä huipputekijöitä, kuten muun muassa erikoismaskeeraussuunnittelija Conor O'Sullivan (Saving Private Ryan, The Dark Knight, Game of Thrones) ja Animatronic Designer Gustav Hoegen (Star Wars, Jurassic World).

Psykologinen kauhudraama Pahanhautoja saa Suomessa ensi-iltansa 4.2.2022. Elokuvan on ohjannut Hanna Bergholm ja käsikirjoittanut Ilja Rautsi. Pääosissa nähdään Siiri Solalinna, Sophia Heikkilä, Jani Volanen ja Reino Nordin. Elokuvan tuottaa Silva Mysterium ja sen levittää Nordisk Film.

Live24magazine

07.12.2021Tutkimus: Jopa 75 prosenttia digiosaajista haluaa vaihtaa työpaikkaa 2-3 vuoden kuluessa - palkan ja työnantajan arvojen merkitys on noussut
07.12.2021Seikkaile Supermarsuna ja pelasta Itämeri ilkeän salaliiton kynsistä
06.12.2021Sadankomitean rauhanpalkinto elokuvaohjaaja Ville Suhoselle
05.12.2021Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikon puhe aluevaalistartissa 4. joulukuuta
03.12.2021Vuoden vapaaehtoiseksi valittu Ilkhom Khalimzoda innovoi uusia tapoja edistää kotoutumista
03.12.2021Väitös: Auktoriteetin rakentuminen uskonnollisissa yhteisöissä
02.12.2021HUSin alueella todettu ensimmäinen omikronvariantin aiheuttama koronavirustartunta
02.12.2021THL: Suomessa todettu omikronvariantin aiheuttama koronatartunta
02.12.2021Lobbauksen avoimuusrekisteri on tarpeen - Finanssiala julkistaa jo nyt päättäjätapaamiset
01.12.2021Vuoden turvallisuusjohtaja 2021 on OTKESin johtaja Veli-Pekka Nurmi: " Kun on asiaa ja perusteet, se täytyy pystyä sanomaan "

Siirry arkistoon »