Mikko Leppilampi tekee uransa ensimmäisen sarjapääroolin 9.12. alkavassa C Moren Hautalehto: Kylmä syli - alkuperäissarjassa

17.11.2021

C Moren alkuperäissarja Hautalehto: Kylmä syli on kotimainen kahdeksanosainen rikossarja, jonka pääosassa Antti Hautalehtona nähdään ensimmäisen sarjapääosansa tekevä Mikko Leppilampi. Kylmä syli kertoo nuorten miesten hukkumistapauksista, jotka saavat rikoskomisario Hautalehdon piinaavan epätietoisuuden valtaan. Sarja perustuu kirjailija Christian Rönnbackan suositun Antti Hautalehto -dekkarisarjan neljänteen osaan. Hautalehto: Kylmä syli -sarja nähdään C More -suoratoistopalvelussa 9. joulukuuta alkaen.

Hautalehto: Kylmä syli -sarjan pääosassa nähdään ensimmäisen sarjapääroolinsa tekevä Mikko Leppilampi. Visuaalisesti ja kerronnallisesti vaikuttavassa kansainvälisen tason rikossarjassa Antti Hautalehto (Mikko Leppilampi) lähtee selvittämään Porvoonjokeen hukkuneiden nuorten miesten tapauksia epätietoisuuden vallassa. Sarjan edetessä ja tiivistyessä luottamus omiin poliisikollegoihin on koetuksella ja salaisuus luo varjon jopa lähimpien ystävien ylle. Sarjan muissa rooleissa nähdään joukko maamme eturivin näyttelijöitä, muun muassa Onni Parviainen, Antti Reini, Oona Airola, Iikka Forss, Teijo Eloranta, Marja Salo, Inka Kallén, Konsta Laakso ja Pihla Maalismaa. Kahdeksanosaisen rikossarjan on käsikirjoittanut Veli-Pekka Hänninen ja ohjannut Jussi-palkittu Petri Kotwica.

- Olen ihan aidosti koko urani haaveillut saavani mahdollisuuden tehdä kantavan roolin nimenomaan johonkin hyvään kirjasarjaan perustuvassa laadukkaassa rikossarjassa. Olen puhunut puolitosissani 'omasta Wallanderista'. Hautalehdon rooli on vilpittömästi unelmieni täyttymys. Erityisesti pidän tarinan, tapahtumapaikkojen ja henkilöhahmojen samaistuttavuudesta ja uskottavuudesta. Pieni paikkakunta ja sen nopeasti tutustuttavat kadut, kujat ja kuppilat, elämänmakuinen poliisilaitosmaailma ja yhden ihmishengen aito arvo takaavat sen, että katsoja pysyy sarjan otteessa aivan kuten lukijatkin kirjan mukana. Itse ajattelen, että vähempi mutta syvempi on enempi. Kylmä syli on juuri sitä, kertoo pääosaa esittävä Mikko Leppilampi.

Hautalehto: Kylmä syli perustuu kirjailija Christian Rönnbackan suosittuun Antti Hautalehto -dekkarisarjan neljänteen osaan.

- On mahtava nähdä kuinka luomani hahmo ja sankari Antti Hautalehto muuttuu sarjassa lihaksi ja vereksi. Dekkareita kirjoittaessani näen tarinat hyvin voimakkaan visuaalisesti mielessäni ja tiesin niiden potentiaalin myös elokuvana tai televisosarjana, sanoo kirjailija Christian Rönnbacka.

Sarjan on tuottanut C Morelle ja MTV:lle tuotantoyhtiö Solar Films tuottajinaan Rimbo Salomaa, Jukka Helle ja Markus Selin

- Sarjassa on Suomen kärkipään näyttelijät ja loistava työryhmä. Mitä syntyy näistä aineksista? Se on nähtävissä piakkoin yllättävine juonenkäänteineen ja lämpöä sisältävine ihmissuhteineen. Olen enemmän kuin tyytyväinen tähän psykologiseen trilleriin, joka on ottanut jo askeleen eteenpäin Nordic Noir -genrestä, toteaa tuottaja Rimbo Salomaa.

Hautalehto: Kylmä syli -rikossarja C More -suoratoistopalvelussa torstaisin 9. joulukuuta alkaen. Sarjaa julkaistaan kaksi jaksoa ensimmäisellä viikolla ja sen jälkeen jakso viikossa. Jaksoja on yhteensä kahdeksan. Hautalehto: Kylmä syli on C Moren alkuperäissarja. Se nähdään myöhemmin myös MTV:n kanavilla. 

Hautalehto: Kylmä syli -jaksot:

kylmasyli_ep1.jpg
1. Pikkujoulu 
Pikkujouluista kadonnut nuori mies työllistää Porvoon poliisin rikoskomisario Antti Hautalehtoa. Esimiehen alkoholiongelma lisää Hautalehdon työpaineita.

kylmasyli_ep2.jpg
2. Kello käy
Hautalehto tutkii jalkapallojoukkueen outoja hukkumisia. Silminnäkijä pakenee henkensä edestä. Hautalehdon vaimo haluaa avioeron. 

kylmasyli_ep3.jpg
3. Makeaa vettä
Uusi murha saa Hautalehdon panostamaan tutkintaan. Herää epäilys sarjamurhaajasta. Hautalehdon rakkauselämä saa uuden käänteen.

kylmasyli_ep4.jpg
4. Porvoon mitalla
Teoria sarjamurhaajasta saa vahvistuksen tilastoista. Epäilyt murhaajasta sekoittavat tutkinnan. Peitteleekö joku tekijän jälkiä?

kylmasyli_ep5.jpg
5. Tontut liikkeellä
Poliisit saavat uutta tietoa hukuttamisista. Hautalehto saa yllättäviä vieraita joulupöytään ja jouluateria keskeytyy kohtalokkaasti.

kylmasyli_ep6.jpg
6. Liekkejä lumessa
Keskusrikospoliisi ottaa jutun tutkittavaksi. Hautalehto ja koko Porvoon poliisi joutuu epäillyksi omien suojelemisesta.

kylmasyli_ep7.jpg
7. Uusi vuosi
Media painostaa ja korkein poliisijohto vaatii tuloksia murhatapauksista. Hautalehto selvittää salaa toista tutkintalinjaa. Hautalehdon orastava rakkaus kärsii työkiireistä.

kylmasyli_ep8.jpg
8. Pinnan alla
KRP ja Hautalehto yhdistävät voimansa selvittääkseen tapahtumien kulun juurta jaksain. Hautalehto aliarvioi murhaajan mielipuolisen kostonhimon voiman ja saattaa syyttömän hengenvaaraan.

Live24magazine

07.12.2021Tutkimus: Jopa 75 prosenttia digiosaajista haluaa vaihtaa työpaikkaa 2-3 vuoden kuluessa - palkan ja työnantajan arvojen merkitys on noussut
07.12.2021Seikkaile Supermarsuna ja pelasta Itämeri ilkeän salaliiton kynsistä
06.12.2021Sadankomitean rauhanpalkinto elokuvaohjaaja Ville Suhoselle
05.12.2021Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikon puhe aluevaalistartissa 4. joulukuuta
03.12.2021Vuoden vapaaehtoiseksi valittu Ilkhom Khalimzoda innovoi uusia tapoja edistää kotoutumista
03.12.2021Väitös: Auktoriteetin rakentuminen uskonnollisissa yhteisöissä
02.12.2021HUSin alueella todettu ensimmäinen omikronvariantin aiheuttama koronavirustartunta
02.12.2021THL: Suomessa todettu omikronvariantin aiheuttama koronatartunta
02.12.2021Lobbauksen avoimuusrekisteri on tarpeen - Finanssiala julkistaa jo nyt päättäjätapaamiset
01.12.2021Vuoden turvallisuusjohtaja 2021 on OTKESin johtaja Veli-Pekka Nurmi: " Kun on asiaa ja perusteet, se täytyy pystyä sanomaan "

Siirry arkistoon »