Aku Louhimiehen Odotus -elokuva saa maailmanensi - iltansa Tallinnan elokuvajuhlien kilpasarjassa

16.11.2021

Odotus elokuvan rooleissa nähdään Aku Hirviniemi, Inka Kallén, Andrei Alén ja Adeliina Arajuuri. Kuva: Markus Kontiainen

Aku Louhimiehen uusi elokuva Odotus on valittu Tallinnan elokuvajuhlien kilpasarjaan ja saa maailmanensi-iltansa Pimeiden öiden festivaalilla, Tallinn Black Nights Film Festival on marraskuun lopussa.

Odotus on elokuva onnellisuuden kaipuusta, rehellisyydestä ja anteeksiannosta. Tarinan päähenkilö Elli elää puolisonsa kanssa saaristossa. Ellin rauhallinen arki sekoittuu, kun pariskunnan nuoruudenystävä saapuu vierailulle. Sisäinen pakko ajaa Ellin kyseenalaistamaan elämänsä valintoja ja etsimään rohkeutta olla itselleen rehellinen. Seksuaalisuus on Ellille vapauttava henkinen voima valintojen äärellä.

Elokuvan ovat käsikirjoittaneet Aku Louhimies ja Inka Kallén, joka myös näyttelee elokuvan pääroolin.

Muissa keskeisissä rooleissa nähdään Andrei AlénAku Hirviniemi sekä Adeliina ArajuuriOdotuksessa kuullaan maailmanlaajuisesti menestyneen kapellimestarin ja säveltäjän Esa-Pekka Salosen musiikkia.

Odotus kuvattiin Turun saaristossa kesällä 2020. 

Odotus on ensimmäinen suomalainen hiilinegatiivinen elokuvatuotanto

Tuotannon hiilijalanjäljen laskemisessa ja kompensoimisessa yhteistyökumppanina toimi suomalainen voittoa tavoittelematon säätiö Compensate. Tallinnan elokuvajuhlien tämän vuoden keskeinen teema on kestävä kehitys elokuva-alalla.

Odotuksen tekijät ja Compensate kertovat elokuvan työskentelytavoista festivaalin yhteydessä järjestettävässä vastuullisiin elokuvatuotantoihin keskittyvässä Green Production -tilaisuudessa. 

- On hienoa, että Odotus -elokuvan tekijöillä on aito pyrkimys hiilinegatiiviseen tuotantoon, ja että elokuva on yhteistyössä Compensaten kanssa tässä edelläkävijänä, sanoo Matti Fouchault-Airasmaa, Chief Commercial Officer Compensatelta.

Tallinnan kansainvälinen elokuvafestivaali PÖFF järjestetään 12.–28. marraskuuta. 
Odotus on ainoa suomalainen elokuva festivaalin pääkilpasarjassa.

Vuonna 2006 Samuli Edelmann voitti PÖFF:in parhaan miesnäyttelijän palkinnon roolistaan Louhimiehen elokuvassa Riisuttu mies

Odotus saa ensi-iltansa Suomessa alkuvuonna 2022 

Odotuksen Suomen teatterilevityksestä vastaa Aurora Studios ja kansainvälisenä myyntiagenttina toimii WIDE. Elokuvan levitysoikeudet on jo myyty muun muassa Saksaan, Japaniin ja Etelä-Koreaan.

Elokuvan on tuottanut Backmann & Hoderoff. Cmore/MTV on yksi elokuvan päärahoittajista. Elokuvaa tukevat Suomen elokuvasäätiö, Nordisk Film & TV Fund sekä Länsi-Suomen elokuvakomissio, joka toimii osana Turku Business Regionia.

Elokuvan pääyhteistyökumppanit ovat Kotkamills, Silja Line ja Visit Turku
Yhteistyökumppanit: Audi, Relove ja Volkswagen Hyötyautot
Tuote- ja palvelukumppanit: Kyrö Distillery, Maaseudun Tulevaisuus, Nokian Panimo, Partioaitta, Post Control, Sarokas, Supregatta, Pihlgren ja Ritola, Turun Yliopisto, Urtekram, Viinitie, Visit Seili ja m/s Östern.

Live24magazine

19.01.2022Bensiinikäyttöisen auton voi muuttaa kaasu- tai etanolikäyttöiseksi - muuttamiseen voi hakea tukea Traficomilta
19.01.2022LPY: Lainsäädäntöön ei pidä kirjata ylioptimistisia toiveita
18.01.2022THL: Voimakkaiden rajoitustoimien tarkoituksenmukaisuus kyseenalaista, koronastrategiassa tulisi painottaa rokotuksia ja oireisten kotieristystä
18.01.2022Neuvottelutulos syntynyt Kemianteollisuuden ja Teollisuusliiton työehtosopimuksista
18.01.2022Kuka ilmiantoi Anne Frankin? - Uutta tutkimustietoa ratkaisemattomaan tapaukseen
18.01.2022Björn Natthiko Lindeblad on kuollut
18.01.2022DHL kiihdytti Microsoftin ohi kyberkonnien suosikkisyöttinä - "On aivan liian helppoa olla huomaamatta epäilyttäviä yksityiskohtia"
18.01.2022VATT: Seitsemän päivän hoitotakuuesityksessä useita puutteita
18.01.2022Aluevaaleissa 2022 yhteensä 10 584 ehdokasta
18.01.2022Suun terveydenhuollon palveluista päätetään hyvinvointialueilla

Siirry arkistoon »