Kristen Stewart prinsessa Dianan roolissa: Spencer elokuvateattereihin jouluna

12.11.2021

Kristen Stewart elokuvassa Spencer

Joulukuun vaikuttavimpia elokuvatapauksia on odotettu ja maailmalla ylistystä kerännyt prinsessa Dianasta kertova Spencer, jossa Kristen Stewart tekee upean pääroolin. Elokuva saa ensi-iltansa elokuvateattereissa 25. joulukuuta.

Pääosasta valtavasti kiitosta saanut Stewart koki löytävänsä Dianan elämästä yhtymäkohtia omaansa.

- Tietyissä elämänvaiheissa olen kokenut menettäväni kontrollin, ja se on ollut hänen elämässään kantavana teemana. Hänen on täytynyt tietää, että ihmiset tuijottavat häntä koko ajan - minäkin olen saanut siitä osani ja tiedän miltä se tuntuu, Stewart kertoo.

Elokuva on ohjannut chileläinen Pablo Larraín, joka on tehnyt toisenkin elokuvan lähihistorian vaikuttavista naishahmoista, Jacqueline Onassiksesta kertoneen Jackien vuonna 2016.

- Jackie sai minut kiinnostumaan yhä enemmän koko edeltävän vuosisadan kulkua muuttaneiden naisten intiimien persoonallisuuksien kuvaamisesta. Sekä Diana että Jackie rakensivat oman identiteettinsä itse, eivät puolisoidensa kautta, ohjaaja kertoo.

Elokuvan on käsikirjoittanut Peaky Blinders-sarjan luoja Steven Knight. 

- En halunnut kirjoittaa elämäkertaelokuvaa, koska siinä olisi ollut paljon haasteita. Sen sijaan halusin tallentaa välähdyksen hänestä, kuten lukemattomat valokuvaajat tekivät. Halusin vangita muutaman päivän, jotka kuvastavat hänen elämäänsä, Knight kertoo.

Synopsis

Prinsessa Dianan ja prinssi Charlesin avioliitto on jo pitkään ollut vaakalaudalla. Vaikka huhut pettämisestä ja avioerosta kiertävät, kuningattaren Sandringhamin kartanossa vietettävän joulun ajaksi julistetaan välirauha. Ohjelmassa on aterioita ja metsästystä – Diana tuntee kyllä pelin säännöt. Mutta tänä vuonna kaikki tulee olemaan toisin. Spencer on kuvaus siitä, mitä noiden muutamien kohtalokkaiden päivien aikana kenties tapahtui.

Live24magazine

07.12.2021Tutkimus: Jopa 75 prosenttia digiosaajista haluaa vaihtaa työpaikkaa 2-3 vuoden kuluessa - palkan ja työnantajan arvojen merkitys on noussut
07.12.2021Seikkaile Supermarsuna ja pelasta Itämeri ilkeän salaliiton kynsistä
06.12.2021Sadankomitean rauhanpalkinto elokuvaohjaaja Ville Suhoselle
05.12.2021Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikon puhe aluevaalistartissa 4. joulukuuta
03.12.2021Vuoden vapaaehtoiseksi valittu Ilkhom Khalimzoda innovoi uusia tapoja edistää kotoutumista
03.12.2021Väitös: Auktoriteetin rakentuminen uskonnollisissa yhteisöissä
02.12.2021HUSin alueella todettu ensimmäinen omikronvariantin aiheuttama koronavirustartunta
02.12.2021THL: Suomessa todettu omikronvariantin aiheuttama koronatartunta
02.12.2021Lobbauksen avoimuusrekisteri on tarpeen - Finanssiala julkistaa jo nyt päättäjätapaamiset
01.12.2021Vuoden turvallisuusjohtaja 2021 on OTKESin johtaja Veli-Pekka Nurmi: " Kun on asiaa ja perusteet, se täytyy pystyä sanomaan "

Siirry arkistoon »