Koronarokotteista on aiheutunut vakavia haittoja, jotka voivat oikeuttaa korvaukseen lääkevahinkovakuutuksesta

28.10.2021

injection-g61a5cb80b_640.jpg

Fimean mukaan koronarokotteisiin liittyvistä vakavista haitoista on tehty yhteensä 3308 ilmoitusta ja kaikista haitoista yhteensä 4816 ilmoitusta. Suomen Keskinäisen Lääkevahinkovakuutusyhtiön mukaan koronarokotteisiin liittyviä vahinkoilmoituksia on tehty yhteensä 771, joista on annettu 146 myönteistä päätöstä ja 152 kielteistä päätöstä. 473 tapausta on käsittelyssä. Kuva: Kuvituskuva

Haittailmoitus Fimeaan ei johda korvausten saamiseen rokotteen aiheuttamasta haitasta, vaan vahingonkärsijän tulee tehdä vahinkoilmoitus Suomen Keskinäiselle Lääkevahinkovakuutusyhtiölle. Epäiltyjä lääkevahinkoja ilmoitetaan vakuutusyhtiölle huomattavasti vähemmän, kuin mitä vahinkoja tosiasiallisesti ilmenee. Tämän voi päätellä myös edellä mainituista Fimealle tehdyistä vakavaa haittaa koskevista ilmoituksista suhteessa Lääkevahinkovakuutusyhtiölle tehtyihin vahinkoilmoituksiin.

Syynä vahinkoilmoituksen tekemättä jättämiseen on usein tiedon puute oikeudesta vahingonkorvaukseen lääkevahinkovakuutuksesta.

Jos epäilet rokotteen aiheuttamaa lääkevahinkoa, tee vahinkoilmoitus Suomen Keskinäiselle Lääkevahinkovakuutusyhtiölle. Lisätietoja ja ohjeet vahinkoilmoituksen tekemiseen löydät osoitteesta laakevahinko.fi

Lakiasiaintoimisto Suomen Potilasvahinkoapu Oy hoitaa tällä hetkellä joitakin toimeksiantoja koronarokotteen aiheuttamiin vakaviin haittoihin liittyen.

- Toimistollamme on runsaasti kokemusta  lääkevahinkoasioiden hoitamisesta. Jos olet saanut huonon päätöksen lääkevahinkovakuutusyhtiöstä, arvioimme maksutta etenemismahdollisuutesi asiassa. 

Suomen Potilasvahinkoapu on kokenein potilasvahinkoasioihin keskittynyt lakiasiaintoimisto.

- Autamme vankalla kokemuksella myös liikennevahingoissa, lääkevahingoissa, tapaturma-asioissa sekä muissa vakuutusyhtiöitä vastaan ajettavissa asioissa. Toimistollamme on lakimiesten lisäksi kaksi asiantuntijalääkäriä.

- Vuodesta 2007 lukien olemme auttaneet jo yli 2.500 asiakasta valtakunnallisesti. Kaikista potilasvahinkolautakunnassa lakimiesten avulla ajetuista jutuista suurin osa on toimistomme hoitamia, kerrotaan Suomen Potilasvahinkoapu Oystä.

- Toimistomme avulla suuri osa Potilasvakuutuskeskuksen korvauspäätöksistä on saatu muuttumaan asiakkaillemme myönteisemmiksi. Toimistomme seuraa aktiivisesti erikoisalaamme liittyvää kehitystä ja yhteiskunnallista keskustelua, ja ottaa julkisuudessa kantaa kysymyksiin erityisesti vahingon kärsineiden ihmisten näkökulmasta.

Varatuomari Joni Siikavirta,  Suomen Potilasvahinkoapu Oysta toimi vuonna 2018 lakiasiantuntijana  Alfa TV:n Tuntematon Potilas -ohjelmasarjassa, joka käsitteli vakavia potilasvahinkotapauksia. 

Live24magazine

 

26.11.2021Suomalaisille kansalaisjärjestöille rahoitusta köyhyyden ja eriarvoisuuden vähentämiseen
26.11.2021Eläkkeensaajan asumistuessa hyväksyttäviä asumismenoja korotetaan
25.11.2021Number of COVID-19 cases and testing volumes are increasing and need for hospital care remains high
25.11.2021Thursday is the UN`s International Day for the Elimination of Violence Against Women - Merikasarmi to be lit up in orange
24.11.2021Väitös: Suomalaiset poliitikot eivät vielä brändää itseään ammattimaisesti sosiaalisessa mediassa
24.11.2021Päivä Paloasemalla - tapahtumia vietetään 27. marraskuuta noin 200 paloasemalla
24.11.2021Itä-Suomen nuorekkain kunta Kontiolahti kasvaa myös kyliensä ansiosta
24.11.2021Väitös: Suomalaisiin oikeussaleihin tarvitaan kulttuuriasiantuntemusta
24.11.2021Vastavalmistuneiden osaaminen ei vakuuta - LVI-yritykset valmiita oppilaitosyhteistyöhön
23.11.2021EU ehdottaa ihmisten salakuljetukseen tai ihmiskauppaan osallistuvien liikenteenharjoittajien asettamista mustalle listalle

Siirry arkistoon »