Asuntosijoittaja kohtaa haasteen kun vuokralainen ei maksa vuokraa

13.10.2021

sopimus_640.jpg

Kuvituskuva

Asuntosijoittamisen suosio on kasvanut ja eikä ihme. Asuntosijoittaminen ei ole niin suhdanneherkkää kuin moni muu sijoitusmuoto. Sitä voi tehdä pienimuotoisesti omistamalla yhden sijoitusasunnon tai vaikka ostamalla, remontoimalla ja myymällä eteenpäin. Asunnon vuokraamisessa on riskinsä, joista yksi on se, ettei vuokralainen maksa sovittua vuokraa.

Yksi vuokra-asunnon omistamisen suurimmista haasteista ja riskeistä on löytää hyvä vuokralainen. Hyvä vuokralainen pitää asunnon hyvässä kunnossa, elää sopuisasti naapuristossa sekä maksaa vuokransa ajoissa. Näin vuokranantaja pysyy tyytyväisenä ja hänen työtaakkansa jää pieneksi. Vaikka vuokralainen olisikin valittu huolellisesti, voi hänen elämässä tapahtua jotain sellaista, mikä tekee haasteen vuokranmaksulle. Suomen Vuokranantajien vuokramarkkinakatsaus (kesä 2020) kertoo, lähes joka kymmenes kyselyyn vastannut vuokranantaja oli joutunut tekemään pandemian vuoksi maksusuunnitelmia vuokralaisensa kanssa.

Maksamattomat vuokrat lisäävät välittömästi stressiä vuokranantajan elämään. Se aiheuttaa lisää työtä ja asioiden selvittämistä. Tärkeää on reagoida nopeasti ja tukea vuokralaista maksamaan vuokransa esimerkiksi antamalla lisää maksuaikaa.

Jos vuokralainen ei maksa vuokraa kehoituksista ja lupauksista huolimatta, on yksi hyvistä vaihtoehdoista ottaa prosessiin mukaan ammattilainen. Perintätoimistojen toimenkuvaan kuuluu aina löytää ratkaisu, joka palvelee molempia osapuolia parhaalla mahdollisella tavalla, lakia noudattaen.

Muun muassa Perintä247 on perintätoimisto, joka on perehtynyt vuokranantajien tarpeeseen periä maksamattomia vuokria vuokralaiselta.

- Tärkeää on ymmärtäväinen asiakaspalvelu, joka hoitaa asian ammattimaisesti. Perintä247 voi hoitaa perinnän alusta alkaen mahdolliseen häätöön asti, jolloin vuokranantajalle jää aikaa muuhun toimintaan. Vuokran perinnän aloittamista ei kannata odottaa liian pitkään, koska maksamattomat vuokrat vaikuttavat nopeasti myös vuokranantajan taloudelliseen tilanteeseen, kerrotaan Perintä247sta. 

- Vuokrasaamisten perintä alkaa helposti täyttämällä toimeksiantolomake ja toimittamalla siinä pyydetyt tiedot perintätoimistolle. Toimeksiantolomake ohjaa vuokranantajaa täyttämään tiedot ja näin itse perintäprosessi pääsee alkamaan nopeasti.

Live24magazine

28.10.2021Koronarokotteista on aiheutunut vakavia haittoja, jotka voivat oikeuttaa korvaukseen lääkevahinkovakuutuksesta
28.10.2021Tulli paljasti laajoja nuuskan salakuljetuskokonaisuuksia pääkaupunkiseudulla
27.10.2021Kiinteistöhoitoyritys löysi jatkajan omalta kylältä
26.10.2021Rikolliset urkkivat pankkitunnuksia Omakannan nimissä lähetetyillä sähköposteilla - älä klikkaa viestissä olevaa linkkiä!
26.10.2021Tamperelainen VisionLaw- lakitoimisto rikkoo myyttejä palveluillaan - Uusin Lakipakki mullistaa PK-yritysten lakipalvelut
26.10.2021Saamelaismatkailuhanke tähtää vastuullisen ja eettisesti kestävän saamelaismatkailun yhteistyöverkoston rakentamiseen
22.10.2021Koronataudin sairastanut ei yleensä tarvitse toista rokoteannosta suojakseen - toinen annos voidaan antaa esimerkiksi matkustussyistä
22.10.2021Pandoran paperit: Euroopan parlamentti vaatii tutkimuksia, toimia ja lakimuutoksia
21.10.2021Perustoimeentulotuen päätökset ja kirjeet uudistuvat
21.10.2021Johanna Vehkoon uutuuskirja kertoo tositarinan kunnianloukkaus oikeudenkäynnistä ja kuinka hänelle kävi

Siirry arkistoon »