Asuntosijoittaja kohtaa haasteen kun vuokralainen ei maksa vuokraa

13.10.2021

sopimus_640.jpg

Kuvituskuva

Asuntosijoittamisen suosio on kasvanut ja eikä ihme. Asuntosijoittaminen ei ole niin suhdanneherkkää kuin moni muu sijoitusmuoto. Sitä voi tehdä pienimuotoisesti omistamalla yhden sijoitusasunnon tai vaikka ostamalla, remontoimalla ja myymällä eteenpäin. Asunnon vuokraamisessa on riskinsä, joista yksi on se, ettei vuokralainen maksa sovittua vuokraa.

Yksi vuokra-asunnon omistamisen suurimmista haasteista ja riskeistä on löytää hyvä vuokralainen. Hyvä vuokralainen pitää asunnon hyvässä kunnossa, elää sopuisasti naapuristossa sekä maksaa vuokransa ajoissa. Näin vuokranantaja pysyy tyytyväisenä ja hänen työtaakkansa jää pieneksi. Vaikka vuokralainen olisikin valittu huolellisesti, voi hänen elämässä tapahtua jotain sellaista, mikä tekee haasteen vuokranmaksulle. Suomen Vuokranantajien vuokramarkkinakatsaus (kesä 2020) kertoo, lähes joka kymmenes kyselyyn vastannut vuokranantaja oli joutunut tekemään pandemian vuoksi maksusuunnitelmia vuokralaisensa kanssa.

Maksamattomat vuokrat lisäävät välittömästi stressiä vuokranantajan elämään. Se aiheuttaa lisää työtä ja asioiden selvittämistä. Tärkeää on reagoida nopeasti ja tukea vuokralaista maksamaan vuokransa esimerkiksi antamalla lisää maksuaikaa.

Jos vuokralainen ei maksa vuokraa kehoituksista ja lupauksista huolimatta, on yksi hyvistä vaihtoehdoista ottaa prosessiin mukaan ammattilainen. Perintätoimistojen toimenkuvaan kuuluu aina löytää ratkaisu, joka palvelee molempia osapuolia parhaalla mahdollisella tavalla, lakia noudattaen.

Muun muassa Perintä247 on perintätoimisto, joka on perehtynyt vuokranantajien tarpeeseen periä maksamattomia vuokria vuokralaiselta.

- Tärkeää on ymmärtäväinen asiakaspalvelu, joka hoitaa asian ammattimaisesti. Perintä247 voi hoitaa perinnän alusta alkaen mahdolliseen häätöön asti, jolloin vuokranantajalle jää aikaa muuhun toimintaan. Vuokran perinnän aloittamista ei kannata odottaa liian pitkään, koska maksamattomat vuokrat vaikuttavat nopeasti myös vuokranantajan taloudelliseen tilanteeseen, kerrotaan Perintä247sta. 

- Vuokrasaamisten perintä alkaa helposti täyttämällä toimeksiantolomake ja toimittamalla siinä pyydetyt tiedot perintätoimistolle. Toimeksiantolomake ohjaa vuokranantajaa täyttämään tiedot ja näin itse perintäprosessi pääsee alkamaan nopeasti.

Live24magazine

02.12.2021HUSin alueella todettu ensimmäinen omikronvariantin aiheuttama koronavirustartunta
02.12.2021THL: Suomessa todettu omikronvariantin aiheuttama koronatartunta
02.12.2021Lobbauksen avoimuusrekisteri on tarpeen - Finanssiala julkistaa jo nyt päättäjätapaamiset
01.12.2021Vuoden turvallisuusjohtaja 2021 on OTKESin johtaja Veli-Pekka Nurmi: " Kun on asiaa ja perusteet, se täytyy pystyä sanomaan "
01.12.2021Arkean työehtoriidassa sovinto - Jytyn julistama lakko päättyi
30.11.2021Kansainväliset taiteilijajärjestöt huolissaan DSM-direktiivin implementoinnista Suomessa
30.11.2021Luonto- Liitto: Seis susivainolle! Kannanhoidollista sudenmetsästystä ei pidä sallia
30.11.2021Uutuuskirja Riippuvuus perheessä: riippuvuusongelmat rajoittuvat harvoin nykyhetkeen ja ydinperheeseen
30.11.2021Vuoden 2022 verokortit ilmestyvät ensimmäisille asiakkaille OmaVeroon tänään - odota omaasi rauhassa
30.11.2021" Pelkkä ovien aukaisu ei riitä, tupa pitää myös lämmittää ", totesi Jean-Christophe Dumont Euroopan muuttoliikeverkoston konferenssissa

Siirry arkistoon »