Katu ei ole koti - kampanja tulee jälleen

22.09.2021

Sininauhasäätiö sr

Sininauhasäätiön kampanjassa 3.–5. lokakuuta kerätään varoja asunnottomille nuorille. Viime vuoden keräystuotoilla hankittiin asunto, jossa nuoret pääsevät harjoittelemaan asumista.

Kun ihmisellä ei ole kotia, elämästä tulee pelkkää selviytymistä. Mitä pidempään kodittomuus jatkuu, sitä varmemmin toivo paremmasta hiipuu ja huolet valtaavat mielen.

Suomessa on yli 800 nuorta ilman kotia, heistä noin puolet pääkaupunkiseudulla.

Nuorten kohtaamis- ja tukipisteessä  Nuolessa työntekijät kohtaavat päivittäin kodittomia nuoria, joilla ei ole tavoitteita tai unelmia. Nuoli on Sininauhasäätiön ja VVA ry:n yhteishanke, joka ainoana pohjoismaissa toimii läpi yön ja tarjoaa suojaa ja turvaa nuorille, olivatpa he missä kunnossa tai elämäntilanteessa hyvänsä.

- Nuolella on suuri merkitys, että on paikka missä olla, kertoo Nuolessa säännöllisesti asioinut nuori. - Ei tarvitse sen puoleen stressata, että mihin menee yöksi. Sieltä saa kaikki perusjutut, puhtaat vaatteet, voi käydä suihkussa, ja saa ruokaa.

Vuosi sitten joukko vapaaehtoisia ja julkisuuden henkilöitä keräsi varoja kodittomille nuorille ensimmäistä kertaa Katu ei ole koti -kampanjassa. Tänä vuonna kampanjassa tavoitellaan 50 000 euroa. Aikaa päästä tavoitteeseen on 55 tuntia.

Kampanjaan kutsutaan mukaan niin yksittäisiä vapaaehtoisia kuin yrityksiä. Yksityisten lahjoittajien lahjoitukset tuplaavat Vuokraturva, McDonald’s ja Abloy.

- Lähdimme mukaan, koska Vuokraturva näkee työssään sen, ketkä saavat asunnon ja ketkä eivät. Me emme pysty auttamaan niitä, jotka eivät asuntoa saa, mutta Sininauhasäätiön kautta voimme auttaa niitä, jotka eivät vuokramarkkinoiden kautta saa kattoa päänsä päälle, kertoo Vuokraturvan toimitusjohtaja Timo Metsola.

- Tiedämme mihin nuoret pystyvät, mutta tiedämme myös kuinka helposti he ajautuvat väärille poluille, kertoo McDonald’sin yrittäjä Tomi Hurme. - Olemme mukana kampanjassa antamassa nuorille sen, mikä muille on normaalia.

Abloy puolestaan haluaa muistuttaa, että koti ja turvallisuuden tunne kuuluvat jokaiselle meistä.


Kampanjaan 3–5. lokakuuta  voi jokainen osallistua joko tulemalla kampanjahuoneelle soittelemaan lahjoittajapuheluita, pyytämällä omia ystäviään lahjoittamaan, jakamalla kampanjasivua sosiaalisessa mediassa tai laittamalla Facebook-kehykset profiiliinsa. Kampanjassa voi olla hengessä mukana seuraamalla kampanjasivua ja tavoitteeseen pääsyä reaaliajassa.
Katu ei ole koti -kampanjassa kerätyt varat on tarkoitus käyttää muun muassa nuorten selviytymispaketteihin, jotka auttavat kylmän talven yli.

Kun nuori tulee Nuoleen, hänellä ei ole mitään menetettävää. Nuolen ohjaajat kohtaavat nuoren sellaisena kuin hän on, auttavat luomaan polkuja eteenpäin ja työskentelevät kiinnipitävällä työotteella. Monelle asunnottomalle nuorelle tämä on juuri sitä, mitä he tarvitsevat, sillä asunnottomuus helposti vie toiveet ja unelmat.

- En jaksanut miettiä yhtään tulevaisuutta, ennen kuin oli tämä kämppä. Oli niin stressaavaa. Nyt olen alkanut miettinyt koulutusjuttuja, lahjoitusvaroilla hankittuun harjoitteluasuntoon muuttanut nuori kertoo.

- Viime vuonna kampanjaan lahjoittaneet kirjoittivat nuorille viestejä nuorille ja kertoivat, että he välittävät. Tänä vuonna haluamme taas mahdollistaa nuorille haaveet ja toiveet paremmasta tulevaisuudesta, todetaan Sininauhasäätiöstä.

- Ei kenenkään koti ole kadulla, juuri harjoitteluasuntoon muuttanut nuori sanoo. - Pitäisi olla ihmisen perusoikeus, että on asunto ja katto pään päällä.

Kampanjapäivät
3.10.2021 kello 10–20 Clarion Helsinki, Tyynenmerenkatu 2 Helsinki 
4.10.2021 kello 10–20 Clarion hotel Airport, Karhumäenkuja 5 Vantaa 
5.10.2021 kello 9–17 Clarion Airport, Karhumäenkuja 5 Vantaa 

Live24magazine

28.10.2021Tulli paljasti laajoja nuuskan salakuljetuskokonaisuuksia pääkaupunkiseudulla
27.10.2021Kiinteistöhoitoyritys löysi jatkajan omalta kylältä
26.10.2021Rikolliset urkkivat pankkitunnuksia Omakannan nimissä lähetetyillä sähköposteilla - älä klikkaa viestissä olevaa linkkiä!
26.10.2021Tamperelainen VisionLaw- lakitoimisto rikkoo myyttejä palveluillaan - Uusin Lakipakki mullistaa PK-yritysten lakipalvelut
26.10.2021Saamelaismatkailuhanke tähtää vastuullisen ja eettisesti kestävän saamelaismatkailun yhteistyöverkoston rakentamiseen
22.10.2021Koronataudin sairastanut ei yleensä tarvitse toista rokoteannosta suojakseen - toinen annos voidaan antaa esimerkiksi matkustussyistä
22.10.2021Pandoran paperit: Euroopan parlamentti vaatii tutkimuksia, toimia ja lakimuutoksia
21.10.2021Perustoimeentulotuen päätökset ja kirjeet uudistuvat
21.10.2021Johanna Vehkoon uutuuskirja kertoo tositarinan kunnianloukkaus oikeudenkäynnistä ja kuinka hänelle kävi
21.10.2021Pohjoismainen vertailu: Suomalaiset kaikkein valmiimpia korjaamaan talousahdinkoaan

Siirry arkistoon »