Liitteiden lähettäminen OmaKelassa uudistuu

14.09.2021

Kela

Kela uudistaa syyskuussa toiminnon, jolla asiakas voi lähettää verkkohakemuksen liitteet OmaKelassa. Uusi versio Lähetä liite -sivusta aukeaa nykyisen rinnalle. Uudella sivulla verkkohakemuksen liitteiden lähettäminen on aiempaa helpompaa, ja se onnistuu paremmin myös mobiililaitteilla.

Liitteiden lähettäminen OmaKelassa uudistuu syyskuussa. Uusi Lähetä liite -sivu avataan nykyisen rinnalle lauantaina 25.9.2021. Aluksi uusi ja vanha sivu ovat asiakkaiden käytössä samaan aikaan. Tavoitteena on, että uusi sivu korvaa vanhan sivun tämän vuoden aikana, kun uuden sivun toimivuus on varmistettu. 

Uudella sivulla verkkohakemuksen liitteiden lähettäminen on aiempaa helpompaa, ja se onnistuu paremmin myös mobiililaitteilla. Kyseessä on merkittävä parannus, sillä vuodessa Kelaan lähetetään 16,9 milj. liitettä.

Yhä useampi tekee hakemuksen verkossa ja lähettää myös liitteet siellä. Vuonna 2020 hakemuksista 73 prosenttia tehtiin verkossa. Liitteistä 72 prosenttia lähetettiin verkossa. Lisäksi yhä useampi käyttää Kelan verkkopalveluja mobiililaitteella. Esimerkiksi vuonna 2020 kela.fi-sivujen käyttäjistä 61 prosenttia vieraili sivuilla mobiililaitteella ja 35 prosenttia tietokoneella.

Useita parannuksia liitteiden lähettämiseen

Uusi Lähetä liite -sivu on kehitetty etenkin mobiilikäytön suosion kasvun takia. Uudella sivulla liitteiden lähettäminen onnistuu helpommin älypuhelimella tai tabletilla, sillä uusi sivu mukautuu mobiililaitteen ruudulle. Se on myös saavutettava, eli sitä voi käyttää erilaisilla apuvälineillä.

Uudelta sivulta asiakas näkee heti, mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan ja onko tarvittavat liitteet jo lähetetty. Liitteet lähetetään samalla sivulla.

Liitteet voi lähettää PDF-tiedostoina tai kuvina. Uudistuksen myötä liitteet on helpompaa lähettää valokuvina. Jos käyttäjän laite sallii, liitteet voi kuvata mobiililaitteella samalla, kun on lähettämässä niitä. Liitteitä voi myös esikatsella ja poistaa turhat ennen lähettämistä.

Lisäksi uudella sivulla on monen toivoma parannus: asiakas saa liitteen onnistuneesta lähetyksestä vahvistuksen. Aloitusnäkymästä pääsee helposti myös tarkistamaan aiemmin lähetetyt hakemukset ja liitteet.

Ota uusi sivu käyttöön ja anna palautetta

Uusi Lähetä liite -sivu on kehitetty käytettävyystestien, asiakaspalautteiden ja Kelan työntekijöiden huomioiden perusteella. Kela toivoo, että mahdollisimman moni asiakas käyttää uutta sivua ja lähettää siitä tarvittaessa palautetta Kelaan.

Live24magazine

22.09.2021Katu ei ole koti - kampanja tulee jälleen
22.09.2021Klaus Härö kuvaa uutta elokuvaa Irlannissa - Pääosassa Game of Thronesista ja Braveheartista tunnettu James Cosmo
22.09.2021Mainoskirje vai sittenkin lasku? Kuluttaja-asiamies selvitti Aller Median markkinointia
22.09.2021Kuluttaja-asiamies: Luottosopimuksen osia ei voi naamioida maksullisiksi lisäpalveluiksi
20.09.2021JHL pyytää poliisia tutkimaan, rikkoiko HKL lakia: Työntekijöiltä pimitettiin ratkaisevaan tietoa yhtiöittämisen taustoista
18.09.2021Eila Parviainen haastaa vuokraamaan vaatteita - perustelee ilmastolla
14.09.2021Liitteiden lähettäminen OmaKelassa uudistuu
13.09.2021Olen Antirasisti - kampanja haastaa rakentamaan rasismista vapaata Suomea
13.09.2021Verohallinto oikaisee noin 2 600 asiakkaan verotuksen vuosilta 2018−2020
07.09.2021Miten auttaa ihmistä, jolla on itsetuhoisia ajatuksia?

Siirry arkistoon »