Liitteiden lähettäminen OmaKelassa uudistuu

14.09.2021

Kela

Kela uudistaa syyskuussa toiminnon, jolla asiakas voi lähettää verkkohakemuksen liitteet OmaKelassa. Uusi versio Lähetä liite -sivusta aukeaa nykyisen rinnalle. Uudella sivulla verkkohakemuksen liitteiden lähettäminen on aiempaa helpompaa, ja se onnistuu paremmin myös mobiililaitteilla.

Liitteiden lähettäminen OmaKelassa uudistuu syyskuussa. Uusi Lähetä liite -sivu avataan nykyisen rinnalle lauantaina 25.9.2021. Aluksi uusi ja vanha sivu ovat asiakkaiden käytössä samaan aikaan. Tavoitteena on, että uusi sivu korvaa vanhan sivun tämän vuoden aikana, kun uuden sivun toimivuus on varmistettu. 

Uudella sivulla verkkohakemuksen liitteiden lähettäminen on aiempaa helpompaa, ja se onnistuu paremmin myös mobiililaitteilla. Kyseessä on merkittävä parannus, sillä vuodessa Kelaan lähetetään 16,9 milj. liitettä.

Yhä useampi tekee hakemuksen verkossa ja lähettää myös liitteet siellä. Vuonna 2020 hakemuksista 73 prosenttia tehtiin verkossa. Liitteistä 72 prosenttia lähetettiin verkossa. Lisäksi yhä useampi käyttää Kelan verkkopalveluja mobiililaitteella. Esimerkiksi vuonna 2020 kela.fi-sivujen käyttäjistä 61 prosenttia vieraili sivuilla mobiililaitteella ja 35 prosenttia tietokoneella.

Useita parannuksia liitteiden lähettämiseen

Uusi Lähetä liite -sivu on kehitetty etenkin mobiilikäytön suosion kasvun takia. Uudella sivulla liitteiden lähettäminen onnistuu helpommin älypuhelimella tai tabletilla, sillä uusi sivu mukautuu mobiililaitteen ruudulle. Se on myös saavutettava, eli sitä voi käyttää erilaisilla apuvälineillä.

Uudelta sivulta asiakas näkee heti, mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan ja onko tarvittavat liitteet jo lähetetty. Liitteet lähetetään samalla sivulla.

Liitteet voi lähettää PDF-tiedostoina tai kuvina. Uudistuksen myötä liitteet on helpompaa lähettää valokuvina. Jos käyttäjän laite sallii, liitteet voi kuvata mobiililaitteella samalla, kun on lähettämässä niitä. Liitteitä voi myös esikatsella ja poistaa turhat ennen lähettämistä.

Lisäksi uudella sivulla on monen toivoma parannus: asiakas saa liitteen onnistuneesta lähetyksestä vahvistuksen. Aloitusnäkymästä pääsee helposti myös tarkistamaan aiemmin lähetetyt hakemukset ja liitteet.

Ota uusi sivu käyttöön ja anna palautetta

Uusi Lähetä liite -sivu on kehitetty käytettävyystestien, asiakaspalautteiden ja Kelan työntekijöiden huomioiden perusteella. Kela toivoo, että mahdollisimman moni asiakas käyttää uutta sivua ja lähettää siitä tarvittaessa palautetta Kelaan.

Live24magazine

28.10.2021Saamelaisten totuus - ja sovintokomissio aloittaa työnsä Suomessa
28.10.2021Koronarokotteista on aiheutunut vakavia haittoja, jotka voivat oikeuttaa korvaukseen lääkevahinkovakuutuksesta
28.10.2021Tulli paljasti laajoja nuuskan salakuljetuskokonaisuuksia pääkaupunkiseudulla
27.10.2021Kiinteistöhoitoyritys löysi jatkajan omalta kylältä
26.10.2021Rikolliset urkkivat pankkitunnuksia Omakannan nimissä lähetetyillä sähköposteilla - älä klikkaa viestissä olevaa linkkiä!
26.10.2021Tamperelainen VisionLaw- lakitoimisto rikkoo myyttejä palveluillaan - Uusin Lakipakki mullistaa PK-yritysten lakipalvelut
26.10.2021Saamelaismatkailuhanke tähtää vastuullisen ja eettisesti kestävän saamelaismatkailun yhteistyöverkoston rakentamiseen
22.10.2021Koronataudin sairastanut ei yleensä tarvitse toista rokoteannosta suojakseen - toinen annos voidaan antaa esimerkiksi matkustussyistä
22.10.2021Pandoran paperit: Euroopan parlamentti vaatii tutkimuksia, toimia ja lakimuutoksia
21.10.2021Perustoimeentulotuen päätökset ja kirjeet uudistuvat

Siirry arkistoon »