Miten auttaa ihmistä, jolla on itsetuhoisia ajatuksia?

07.09.2021

Kuvassa ratkaisukeskeisen traumatyön kehittäjä, psykoterapeutti John Henden.

Maailman itsemurhien ehkäisypäivää vietetään perjantaina 10. syyskuuta. Päivän tavoite on lisätä tietoisuutta itsemurhista ja keinoista niiden ennaltaehkäisyyn. Towards Zero Suicide -webinaari antaa ratkaisukeskeisiä keinoja itsetuhoisen ihmisen kohtaamiseen.

Itsemurhakuolleisuus on 2010-luvun aikana vähentynyt 30 prosenttia Suomessa. Silti itsemurhaan menehtyy noin 800 ihmistä vuosittain. Erityisen huolestuttavaa on, että nuorten 15–24-vuotiaiden osuus itsemurhien määrästä on korkea. Kaikista itsemurhista kolmanneksen tekee nuori. Luku on korkeampi kuin missään muussa EU-maassa.

Itsemurhien ehkäisypäivänä 10. syyskuuta järjestetään Towards Zero Suicide -webinaari, jonka tuotto lahjoitetaan Nyyti ry:lle, joka edistää opiskelijoiden mielenterveyttä. Koronapandemian takia Nyytin tekemä työ on noussut entistä tärkeämmäksi.

- Nuoret aikuiset ovat olleet poikkeusaikana erityisen haavoittuva ryhmä. Korona-aika on koetellut rajusti opiskelijoiden jaksamista ja lisännyt mielenterveysoireilua. Nyt on tarve mielenterveyttä edistävälle työlle opiskelijoiden ja opiskeluyhteisöjen keskuudessa. On myös varmistettava, että tarjolla on saavutettavaa tukea, Nyyti ry:n toiminnanjohtaja Minna Savolainen toteaa.

Towards Zero Suicide -webinaarin vetää ratkaisukeskeisen traumatyön kehittäjä, psykoterapeutti John Henden.

Henden valottaa webinaarissa, miten voidaan auttaa ihmistä, jolla on itsetuhoisia ajatuksia.

- Webinaari perustuu kirjaani Preventing Suicide - The Solution Focused Approach. Olen kouluttanut terveydenhuollon ammattilaisia maailmanlaajuisesti jo yli 20 vuotta. Lähestymistapani aiheeseen on hyvin käytännönläheinen, Henden kertoo.

Webinaariin voi osallistua lähettämällä viestin WEBINAARI10 numeroon 16301. Viestin hinta on 10 euroa, ja tuotto lahjoitetaan Nyyti ry:lle. Paluuviestinä saa linkin, jolla pääsee osallistumaan webinaariin. Towards Zero Suicide -webinaari pidetään Zoomissa 10.9. kello 9.15–10. Webinaari on englanninkielinen.

Live24magazine

28.10.2021Koronarokotteista on aiheutunut vakavia haittoja, jotka voivat oikeuttaa korvaukseen lääkevahinkovakuutuksesta
28.10.2021Tulli paljasti laajoja nuuskan salakuljetuskokonaisuuksia pääkaupunkiseudulla
27.10.2021Kiinteistöhoitoyritys löysi jatkajan omalta kylältä
26.10.2021Rikolliset urkkivat pankkitunnuksia Omakannan nimissä lähetetyillä sähköposteilla - älä klikkaa viestissä olevaa linkkiä!
26.10.2021Tamperelainen VisionLaw- lakitoimisto rikkoo myyttejä palveluillaan - Uusin Lakipakki mullistaa PK-yritysten lakipalvelut
26.10.2021Saamelaismatkailuhanke tähtää vastuullisen ja eettisesti kestävän saamelaismatkailun yhteistyöverkoston rakentamiseen
22.10.2021Koronataudin sairastanut ei yleensä tarvitse toista rokoteannosta suojakseen - toinen annos voidaan antaa esimerkiksi matkustussyistä
22.10.2021Pandoran paperit: Euroopan parlamentti vaatii tutkimuksia, toimia ja lakimuutoksia
21.10.2021Perustoimeentulotuen päätökset ja kirjeet uudistuvat
21.10.2021Johanna Vehkoon uutuuskirja kertoo tositarinan kunnianloukkaus oikeudenkäynnistä ja kuinka hänelle kävi

Siirry arkistoon »