Syyskuussa maksetaan yli miljardi euroa veronpalautuksia - tässä järjestyksessä suomalaiset saavat palautuksia

01.09.2021

Verohallinto

3. syyskuuta jaetaan tämän vuoden suurin veronpalautuspotti. Syksyn aikana palautuksia maksetaan veroilmoitustaan keväällä täydentäneille.

Verohallinto maksaa 3. syyskuuta veronpalautuksina suomalaisille 1,1 miljardia euroa.

Se on tämän vuoden suurin yksittäisen kuukauden veronpalautuspotti.  

Palautuksia jaetaan syyskuussa 1,1 miljoonalle veronmaksajalle. Elokuussa palautusten saajia oli enemmän, 2 miljoonaa, mutta maksettavien palautusten yhteissumma pienempi. 

- Syyskuussa palautuksia maksetaan pääasiassa palkansaajille, jotka eivät ole huomioineet vähennyksiä verokortilla, vaan täydentäneet ne vasta veroilmoitusvaiheessa. Kun vähennyksiä ei ole huomioitu verokortilla, on maksettavien palautusten määrä suurempi, sanoo ylitarkastaja Juha Villman Verohallinnosta.   

Jäännösverojen eli mätkyjen maksupäivä on 1. syyskuuta 300 000 asiakkaalla.  

Palautusten maksu alkoi kesällä henkilöyrittäjistä, syksyllä palautukset veroilmoituksen täydentäjille 

Henkilöasiakkaiden verotus valmistuu nyt kolmatta vuotta joustavasti, eli eri henkilöillä eri aikaan. Siksi mahdollisten veronpalautusten tai jäännösverojen eli mätkyjen määräpäiviä on tänäkin vuonna useita. Ensimmäiset ovat saaneet veronpalautukset heinäkuussa, ja viimeisimmätkin joulukuussa.  

Heinäkuussa palautuksia maksettiin pääasiassa henkilö- eli esimerkiksi toiminimiyrittäjille. Elokuun palautusten saajien joukossa taas oli paljon henkilöitä, jotka eivät muuttaneet esitäytettyä veroilmoitustaan.   

Syys–joulukuun aikana palautuksia maksetaan pääasiassa asiakkaille, jotka ovat ilmoittaneet muutoksia esitäytettyyn veroilmoitukseen.  

- Se, kuuluuko esimerkiksi syyskuussa vai marraskuussa palautuksia saavien joukkoon, riippuu siitä, kauanko verotusta on ollut tarve tutkia ja missä järjestyksessä asiat on otettu käsiteltäväksi, Villman sanoo.  

Syyskuun jälkeen veronpalautukset on maksettu 95 prosentille palautuksia saavista asiakkaista.  

Kaikkien asiakkaiden lopullinen verotuspäätös valmistuu viimeistään lokakuussa. Mätkyjen tai veronpalautusten maksu on tällöin joulukuussa, tai jos mätkyjä on 170 euroa tai enemmän, maksupäiviä on kaksi, joulu- ja tammikuussa. 

Malttia matkaan – palautuksia maksetaan päivän aikana 

Veronpalautukset eivät välttämättä näy tilillä heti aamulla, vaan ne maksetaan asiakkaille päivän kuluessa.  

- Palautuksia kannattaa odottaa rauhassa. Tilanne kannattaa tarkastaa uudelleen iltapäivällä, jos rahat eivät vielä aamulla ole tulleet tilille, Villman sanoo.  

Jos veronpalautuksia ei iltaan mennessä ole tullut, on mahdollista, että palautusten maksupäivä on siirtynyt eteenpäin tai että Verohallinnolla ei ole tilinumeroasi. 

Live24magazine

22.09.2021Katu ei ole koti - kampanja tulee jälleen
22.09.2021Klaus Härö kuvaa uutta elokuvaa Irlannissa - Pääosassa Game of Thronesista ja Braveheartista tunnettu James Cosmo
22.09.2021Mainoskirje vai sittenkin lasku? Kuluttaja-asiamies selvitti Aller Median markkinointia
22.09.2021Kuluttaja-asiamies: Luottosopimuksen osia ei voi naamioida maksullisiksi lisäpalveluiksi
20.09.2021JHL pyytää poliisia tutkimaan, rikkoiko HKL lakia: Työntekijöiltä pimitettiin ratkaisevaan tietoa yhtiöittämisen taustoista
18.09.2021Eila Parviainen haastaa vuokraamaan vaatteita - perustelee ilmastolla
14.09.2021Liitteiden lähettäminen OmaKelassa uudistuu
13.09.2021Olen Antirasisti - kampanja haastaa rakentamaan rasismista vapaata Suomea
13.09.2021Verohallinto oikaisee noin 2 600 asiakkaan verotuksen vuosilta 2018−2020
07.09.2021Miten auttaa ihmistä, jolla on itsetuhoisia ajatuksia?

Siirry arkistoon »