Tapahtumatakuun haku käynnissä - Valtiokonttori kannustaa laittamaan takuuhakemuksen hyvissä ajoin

19.06.2021

Tapahtumajärjestäjien kiinnostus tapahtumatakuuta kohtaan on näkynyt hakemusmäärän kasvussa sähköisen haun avautumisen jälkeen.  Takuuta on tähän mennessä myönnetty yhteensä noin 13 miljoonaa euroa. Eniten takuuhakemuksia on haettu musiikkifestivaaleille, konserteille ja näyttelyille. 

- Haluamme kannustaa tapahtumajärjestäjiä laittamaan takuuhakemuksensa nyt hyvissä ajoin. Asiakaspalvelussamme ei ole ruuhkaa, ja takuupäätöksen saa tällä hetkellä nopeasti, toteaa Valtiokonttorin palvelujohtaja Mari Selviranta 

Tapahtumatakuun sähköinen haku avautui 15. kesäkuuta. Tapahtumatakuuta koskeva laki tuli voimaan ja haku avautui 1. kesäkuuta. Ensimmäisen kahden viikon aikana hakemuksia otettiin vastaan pdf-lomakkeella.  

Tapahtumatakuuta voi hakea ammattimainen tapahtumajärjestäjä 

Tapahtumatakuu on tarkoitettu vähintään 200 hengen tapahtumille, jotka ovat avoimia yleisölle ja järjestetään 1.6.-7.12.2021. Tapahtumatakuuta voi hakea vakiintunut ja ammattimainen tapahtumajärjestäjä, jolla on suomalainen y-tunnus. Tapahtumatakuuta hakevan yrityksen on työllistettävä  vähintään yksi henkilötyövuosi tapahtumatoiminnassa, ja sillä on oltava arvonlisäverollista liikevaihtoa yli 150 000 euroa vuodelta 2019. Takuuta ei voi myöntää, jos nämä ehdot eivät täyty. 

Tapahtumatakuuta ei voida myöntää jo perutuille tapahtumille. 

Tapahtumatakuun tarkoitus on vähentää taloudellista riskiä 

Tapahtumatakuun tarkoitus ei ole korvata menetettyjä kuluja, vaan vähentää tulevien kesän ja syksyn tapahtumien järjestämisen taloudellista riskiä. Takuu on maksusitoumus, joka annetaan tapahtumajärjestäjälle tämän ilmoittamia tapahtuman suunnittelusta ja järjestämisestä aiheutuvia kustannuksia vastaan.  

Jos tapahtuma perutaan tai sen laajuutta joudutaan rajoittamaan lain tai viranomaispäätöksen vuoksi, voivat tapahtuman pääjärjestäjä ja sen ennakkoon ilmoittamat alihankkijat hakea korvausta takuuilmoituksen mukaisista, toteutuneista kustannuksista. 

Kattavat tilastot Valtiokonttorin sivuilla 

Valtiokonttorin sivuilta valtiokonttori.fi/tapahtumatakuu löytyy kattavat raportit takuuhakemuksien hakijamääristä, takuun saajista sekä heidän ilmoittamistaan alihankkijoista, jotka kuuluvat myös takuun piiriin, jos tapahtuma joudutaan perumaan lain tai viranomaismääräyksen takia.

Valtiokonttorin sivuilta löytyy myös linkki sähköiseen hakemukseen, webinaaritallenne sekä vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.  

Tapahtumatakuuta haetaan kahdessa osassa. Takuuta voi hakea 31.8. kello 16:15 asti, ja korvausten haku alkaa 15.9.2021.  

Myös yritysten kustannustuen kolmas hakukierros on vielä käynnissä 23.6. kello 16:15 asti. Kustannustuen neljännen kierroksen lakiesitys on tällä hetkellä eduskunnan käsittelyssä, ja lain on tarkoitus tulla voimaan loppukesän aikana. 

Live24magazine 

 

26.07.2021THL jatkaa apulaisoikeusasiamiehen ratkaisun arviointia ja ryhtyy tarvittaviin korjaaviin toimiin
14.07.2021Aluehallintovirasto määrää Hoivakymppi Oy:n korjaamaan Hannun Linnan toiminnan epäkohdat viipymättä
14.07.2021AVI: Liljanne-Koti Oy:n Mertokarin yksikön toiminta on saatava kuntoon välittömästi
29.06.2021Maksuhäiriömerkintöjen säilytysaikaa lyhennetään
28.06.2021Karhu valjastaa tölkkinsä puolustamaan transoikeuksia yhdessä Helsinki Priden kanssa
28.06.2021Vastaanottokeskusten jalkapalloharrastuksen tukemiseen 50 000 euroa - turvapaikanhakijoiden valmentajina toimivat huippupelaajat
28.06.2021EU:n arvonlisäverouudistus voimaan kolmen päivän kuluttua - mikä kaikki muuttuu 1. heinäkuuta?
24.06.2021Vedonlyöntikertoimet: Riikka Purra on Perussuomalaisten seuraava puheenjohtaja
24.06.2021Traumaperäisen stressihäiriön hoito epätasa-arvoista
19.06.2021Tapahtumatakuun haku käynnissä - Valtiokonttori kannustaa laittamaan takuuhakemuksen hyvissä ajoin

Siirry arkistoon »