AlfaTV sai suunnatun osakeannin päätökseen ja nyt käynnistyy yleisöanti

17.06.2021

Kuvassa Eero Lahti.Kuva: AlfaTV

Yhtiön uusia omistajia ovat muun muassa Hjallis Harkimo, Joni Nelimarkka, Eero Lehti ja Heikki Salmela.

Valtioneuvoston luvalla Suomessa vuodesta 2011 toiminut kaupallinen televisioyhtiö AlfaTV laajentaa omistuspohjaansa. Suunnattu osakeanti saatiin onnistuneesti päätökseen ja yhtiö käynnistää yleisöannin. Yksi suurimpia syitä omistuspohjan laajentamiseen on AlfaTV:n oman uutistoiminnan kasvattaminen.

Kanava suuntautuu entistä enemmän asiaohjelmien ja suorien lähetysten tuottamiseen. Suunnatun osakeannin myötä mediajärjestö IRR-TV:n omistusosuus pieneni 14 prosenttia. Osapuolet eivät julkista kauppahintoja. Nyt alkavan yleisöannin tavoitteena on laajentaa omistuspohjaa entisestään. 

Yli miljoona katsojaa viikossa tavoittavan AlfaTV:n omistajayhtiö Brilliance Communications Oy:n uudet osakkaat ovat Suomessa tunnettuja sijoittajia ja yrittäjiä. Suunnatun osakeannin myötä yritystensä kautta osakkaina ovat muun muassa Hjallis Harkimo ja Eero Lehti. Yksityishenkilöinä AlfaTV:n omistajiksi tulevat muun muassa Joni Nelimarkka, Toivo Sukari ja Heikki Salmela.

– Toimintamme yhdeksän vuoden aikana AlfaTV on tullut tunnetuksi katsojien ja mainostajien keskuudessa asia- ja kulttuurikanavana. Tätä tunnettuutta tulemme kasvattamaan entisestään. Uutistoiminnan laajentaminen, suorien lähetysten kasvattaminen ja asiaohjelmien tarjonnan lisääminen vaativat pääomaa. Uudet omistajat tuovat pääoman lisäksi mukanaan sekä osaamista että verkostoitumismahdollisuuksia, omistuspohjan laajentamisen syistä kertoo AlfaTV:n operatiivinen johtaja Vesa Halonen.

Suunnatun osakeannin päättymisen myötä AlfaTV:n omistajayhtiö Brilliance Communications Oy:n uuden hallituksen muodostavat Eero Lehti, Leevi Hakola, Joni Nelimarkka, Hannu Haukka ja Andreas Wirth. Hallituksen puheenjohtajana toimii Hannu Haukka.

Yleisöannissa AlfaTV:n osakkaaksi pääsee 500 eurolla

AlfaTV käynnistää nyt yleisöannin, jossa tarjolla olevat osakkeet edustavat 20 prosenttia yhtiön osakekannasta. Yhden osakkeen hinta on 500 euroa ja maksimissaan annin suuruus on 3 miljoonaa euroa. Neljän vuoden kuluttua yhtiön tavoitteena on listautuminen Helsingin pörssiin.

– Haluamme tarjota kansalle mahdollisuuden omistaa televisiokanavaa. Sekä jo päättyneen suunnatun annin että nyt alkavan yleisöannin tuoman pääoman käytämme kanavan toiminnan kehittämiseen ja erityisesti uutistarjonnan kasvattamiseen, Halonen kertoo.

Uutistarjonta ja sen monipuolisuus on yksi sivistysyhteiskunnan mittareista. Sanomalehtien Liiton vuonna 2019 teettämän Yhteisöllistyvä media -tutkimuksen mukaan suomalaisista 88 prosenttia on sitä mieltä, että demokraattinen yhteiskunta tarvitsee monipuolisen median. Jos kotimainen uutistarjonta yksipuolistuu, 77 prosenttia uskoo sen heikentävän yhteiskuntaa. AlfaTV:n tavoitteena on rikastaa kansallista uutisantia. AlfaTV:n uutistoimituksessa tulee työskentelemään aluksi noin 15 vakituisessa työsuhteessa olevaa ammattilaista.

– Suomalaiset ovat uutiskansaa. Valitettavasti sosiaalinen media, valeuutiset ja klikkiotsikot ovat rapauttaneet uutistoiminnan uskottavuutta. Suomessa on vahvaa uutisosaamista ja me haluamme osaltamme olla tuomassa riippumatonta ja journalistin periaattein toteutettua uutistarjontaa katsojille. Pikauutiset eivät ole AlfaTV:n konsepti. Katsojilta saamamme palautteen mukaisesti tulemme tarjoamaan uutistunnin, joka paneutuu uutisaiheisiin pintaa syvemmältä, AlfaTV:n toimitusjohtaja Hannu Haukka paaluttaa.

Yleisöannin osakkeiden kaupankäynti tapahtuu lauantaina 19.6.2021 avautuvan AlfaTV:n verkkosivuston kautta. 

AlfaTV:n sydän on Keravalla

– AlfaTV toimii Keravalla 2200 neliön televisiotalossa. Uusinta tekniikkaa hyödyntävät studiot on suunniteltu niin, että suurin osa tulevista ohjelmista pystytään toteuttamaan omissa tiloissa, AlfaTV:n operatiivinen johtaja Vesa Halonen päättää.

 AlfaTV

- AlfaTV:n omistajayhtiö on vuonna 2011 perustettu Brilliance Communications Oy

- Valtioneuvosto myönsi kanavalle 10 vuoden televisiotoimiluvan vuonna 2017

- kanavapaikka 15

- tavoittaa yli miljoona katsojaa viikossa

- mainosrahalla toimiva kanava

- valtaosaltaan kotimaisia ohjelmia

- perusta rakentuu keskustelu- ja ajankohtaisohjelmiin sekä lifestyle-, musiikki-, luonto- ja urheiluohjelmiin

- kristillisen sisällön osuus ohjelmakartasta noin kolme prosenttia

- kanavan tunnettuja juontajia ja toimittajia ovat muun muassa Sanna Ukkola, Hjallis Harkimo, Tommy Hellsten ja Toni Lindblom

Live24magazine

26.07.2021THL jatkaa apulaisoikeusasiamiehen ratkaisun arviointia ja ryhtyy tarvittaviin korjaaviin toimiin
14.07.2021Aluehallintovirasto määrää Hoivakymppi Oy:n korjaamaan Hannun Linnan toiminnan epäkohdat viipymättä
14.07.2021AVI: Liljanne-Koti Oy:n Mertokarin yksikön toiminta on saatava kuntoon välittömästi
29.06.2021Maksuhäiriömerkintöjen säilytysaikaa lyhennetään
28.06.2021Karhu valjastaa tölkkinsä puolustamaan transoikeuksia yhdessä Helsinki Priden kanssa
28.06.2021Vastaanottokeskusten jalkapalloharrastuksen tukemiseen 50 000 euroa - turvapaikanhakijoiden valmentajina toimivat huippupelaajat
28.06.2021EU:n arvonlisäverouudistus voimaan kolmen päivän kuluttua - mikä kaikki muuttuu 1. heinäkuuta?
24.06.2021Vedonlyöntikertoimet: Riikka Purra on Perussuomalaisten seuraava puheenjohtaja
24.06.2021Traumaperäisen stressihäiriön hoito epätasa-arvoista
19.06.2021Tapahtumatakuun haku käynnissä - Valtiokonttori kannustaa laittamaan takuuhakemuksen hyvissä ajoin

Siirry arkistoon »