Tallinn Music Weekin esiintyjät ja tapahtumat 2021 julki

16.06.2021

51246151821_3f18f8718c_c.jpg

Kuvassa PH. Kuva: Lauri Kivelä

29.9. – 3.10.2021 järjestettävän kansainvälisen kaupunki- ja musiikkifestivaalin Tallinn Music Weekin, TMW ohjelmisto on julkaistu. Festivaali esittelee 155 artistia 16:sta eri maasta, joista 100 on Virosta.

Muun muassa A Place To Bury Strangers ja DVS1 Yhdysvalloista, islantilainen Hatari-yhtye yhdessä palestiinalaisen artistin, Bashir Muradin, kanssa, sekä suomalainen harmonikka-artisti Antti Paalanen edustavat monipuolisia kansainvälisiä nimiä.

Avajaisiltana koetaan kaksi ensiesitystä: virolaisen säveltäjän Liisa Hõbepappelin uusin teos, ja kansainvälisen yhteistyön tuloksena syntynyt ”Themes For Great Cities: Tallinn”.

TMW:n uusia ohjelmistokumppaneita ovat latvialainen Skaņu Mežs -festivaali, liettualainen What’s Next In Music? -festivaali, suomalainen Blow Up -festivaali, virolainen Võnge, ja kansainvälinen itsenäisten musiikkiagenttien yhdistys Association of Global Independent Music Agents AGIMA.

Yksittäislippujen myynti on nyt avautunut Piletilevissä. Kesäkuun loppuun saakka festivaalipasseja saa erikoishintaan Piletilevistä ja tapahtuman verkkokaupasta.

TMW 2021:n pääyhteistyökumppani on Telia. Musiikillinen ohjelmisto on toteutettu yhteistyössä Damn.Loud Agencyn kanssa.

Festivaalien monipuolinen ohjelmisto

TMW 2021 -avajaisilta järjestetään torstaina 30. syyskuuta Mustapäiden talossa, jossa kuullaan kaksi maailmanensi-iltaa kahdelta eri säveltäjältä. Nuori virolainen säveltäjä Liisa Hõbepappel esittää festivaalille varta vasten säveltämänsä teoksen, yhdessä Trio ’95:n kanssa. Avajaisissa kuullaan myös ensi kertaa virolaisten muusikkojen Jonas Kaarnametsin ja Erki Pärnojan, sekä tanskalaisen artistin Jonas Bjerren (Mew) ja yhdysvaltalaisen musikologi Alex Maiolon yhteistyönä toteuttama ”Themes For Great Cities: Tallinn”. Novellimainen konsepti rakentuu ambientti- ja industrial-äänimaailmasta, jonka juuret ovat juuri siinä kaupungissa, jossa se esitetään.

1300-luvulta peräisin olevassa Mustapäiden talossa kuullaan myös muita esityksiä, kun kamarikuoro Encore ja Duo Telluur esittävät virolaisten säveltäjien Karl TippinPärt Uusbergin ja Karin Kuulpakin töitä. Samalla tapahtumapaikalla nähdään myös virolaisen monitieteisen Üle Heli -festivaalin ja latvialaisen, rajoja haastavan musiikki- ja taidefestivaalin Skaņu Mežsin TMW-debyytti. Yhdessä festivaalit esittelevät italialaisen eksperimentalistin L’impero della Lucen, virolaisen future popin edelläkävijän Mart Avin ja latvialaisen äänisyntesisoijan +K+M+B:n.

Station Narva -illassa Tallinn Creative Hubissa esiintyy tunnettuja kansainvälisiä bändejä, kuten yhdysvaltalainen noisenik-yhtye A Place To Bury Strangers ja islantilainen techno-punk-kokoonpano Hatari, jota on feattaamassa palestiinalainen muusikko ja ihmisoikeusaktivisti Bashar Murad.

Liettualainen talenttifestivaali ja -konferenssi What’s Next In Music? esittelee muun muassa latvialaisen eksperimentalistin Evija Veberen, liettualaisen indie-yhtyeen Garbanotasin ja virolaisen elektrovelhon Centre El Muusan valokuvataiteen keskuksessa Fotografiska Tallinnissa.

Suomalainen Blow Up -festivaali esittäytyy myös ensimmäistä kertaa TMW:ssä, suositussa ja alternatiivisessa Sveta Barissa. Mukana ovat kulttinimet PH ja Kaukolampi, sekä Deathsomnia – virolaisen Kadri Sammelin (Bedless Bones), sekä brittiläisen Richard Powleyn (Telepathy) ja Bruno Russon uusi kollektiivi.

Virolainen levymerkki Funk Embassy esittelee itseoppineen funk- ja soul-tähden Rita Rayn sekä italialais-brittiläis-marokkolaisen trion Savana Funkin Baltic Station Marketin viereisessä uudessa 3D-tapahtumapaikassa.

TIKS rekordsin ilta 3D:ssä tuo lavalle paikalliset neo soulin ja R’n’B:n osaajat YASMYNin ja Maris Pihlapin.

Warner Music/Smuuv Records-illassa nähdään virolaiset lahjakkuudet räppäri Gameboy Tetris ja multi-instrumentalisti Raul Ojamaa.

Viron Jazzliitto, Eesti Jazzliit ja Jazzkaar-festivaali tuovat Fotografiskaan virolaiset vokaalivirtuoosi Estonian Voicesin sekä käsitteellisen superryhmän The Free Musketeersin. Future folk -kokoonpano OOPUS isännöi folktronica-illan, jossa esiintyvät muun muassa venäläinen etno-futuristi Oligarkh ja saamelaismuusikko Ánnámáret.

Association of Global Independent Music Agentsin, AGIMA kuratoimassa illassa Club of Different Roomsissa (ETK) kuullaan folkin ja etnon variaatioita suomalaisen hurja-harmonikan taiturin, Antti Paalasen, ja virolaisen bluegrass-vaikutteisen folkin tyylittelijän, Curly Stingsin, johdolla.

Virolainen Intsikurmu Festival tuo klubille myös laajan kattauksen esityksiä, Romanian YouTube-sensaatiosta Luciasta aina virolaiseen indietähteen, Taavi-Peeter Liiviin.

F-Hoonessa paikallinen Võnge Festival esittelee monipuolisesti esityksiä ruotsalaisesta pop-timantti Bluephoxista virolaiseen new school -räppäriin KiROTiin, ja Russian Sounds esittelee Soviet Estradan romuttavan Gromykan sekä hypno-rockbändi Lucidvoxin, jonka kansainvälinen ura alkoi TMW:stä vuonna 2018.

Kivi Paber Käärid -tapahtumapaikalla kuullaan tummasävyistä irlantilaista pop-duoa SYLKiä, ja virolaista rock-ilmiötä, Dead Furiesia. KinoMaja tarjoilee vintage-rockia Dramamaman tapaan, ja pop-iltaa paikallisten nousevien kuumien nimien, kuten räppäri-laulaja mannan ja elektro-pop-duo Púr Múddin, tahtiin.

Von Krahl -metallilavalla nähdään ensi kertaa muun muassa Kannabinõid ja suomalainen post-metalli-yhtye Besra.

GROM-festivaalin kattaus Tallinnan vanhimmassa vaihtoehtoisen kulttuurin instituutiossa Von Krahlissa esittelee unenomaisesta kantrista ammentavan Holy Motorsin.

Sveta Barin Void Valley -illassa esiintyy tanskalainen ROXY JULES yhdessä virolais-australiaisen psykedelia-kombon dreamkrusher!:n kanssa, ja BÄM-illassa paikalliset queer rave - ja underground-tähdet Florian Wahlin ja Köster.

Virolainen levymerkki Heaven’s Trumpet esittelee elektronisen cross-genre-valikoiman Eesti Elektroonilise Seltsi Ansambelista audiovisuaaliseen Vera Vice -duoon.

Basso ja savuiset biitit täyttävät Smoke Break -iltana Kauplus Asian Modern Diseasen ja norjalaisen DJ-tuottajan Charlotte Bendiksin johdolla.

Nobblessnerin HALL-teknoklubilla, jossa järjestetään myös TMW-konferenssin tapahtumia, väsymättömiä reivaajia tanssittavat Artur Lääts ja yksi teknon merkittävistä kansainvälisistä äänistä, DVS1 Yhdysvaltojen Minneapolisista.

Osana kansainvälistä Keychange-liikettä, TMW tavoittelee sekä festivaalin ohjelmistossa että musiikkialan rakenteisiin vaikuttamisessa sukupuolten välistä tasa-arvoa. Keychangea festivaalilla edustavat myös italialainen L’impero della Luce, norjalainen Charlotte Bendiks ja irlantilainen SYLK.

TMW:n täysi festivaaliohjelmisto ja ilmaiset kaupunkilavatapatumat julkaistaan kokonaisuudessaan kesän aikana

Festivaalin ohjelmassa on lisäksi musiikkialan konferenssi Hotel Forumissa ja HALLissa, julkisia puheita, taideohjelma, lasten musiikkipajoja ja erikoistapahtumia Lasnamäessä.

TMW 2021 -tapahtuman järjestää Shiftworks, yhdessä lukuisten kumppanien kanssa. Musiikillinen ohjelmisto toteutetaan yhteistyössä Damn.Loud Agencyn kanssa.

Festivaalin pääyhteistyökumppani on Telia Estonia.

Festivaalien strateginen kenttää edustava kumppani on Music Estonia, ja päätukijoita ovat Nordic Hotel Forum ja Visit Estonia. Festivaalin partnereita ovat Telliskivi Creative City ja Viru Center, mediapartnereita ovat Postimees Grupp ja Raadio 2.

Festivaalia tukevat myös Viron Kulttuuriministeriö, Tallinnan kaupunki, Tallinnan kaupungin yrityspalvelut ja Kulttuurirahasto.

TMW:n toteuttamia Tallinnan ja Viron matkailu- ja kulttuuritarjontaa kansainvälisille sidosryhmille esitteleviä toimenpiteitä tukee eurooppalainen aluekehitysrahasto The European Regional Development Fund.

Live24magazine

26.07.2021THL jatkaa apulaisoikeusasiamiehen ratkaisun arviointia ja ryhtyy tarvittaviin korjaaviin toimiin
14.07.2021Aluehallintovirasto määrää Hoivakymppi Oy:n korjaamaan Hannun Linnan toiminnan epäkohdat viipymättä
14.07.2021AVI: Liljanne-Koti Oy:n Mertokarin yksikön toiminta on saatava kuntoon välittömästi
29.06.2021Maksuhäiriömerkintöjen säilytysaikaa lyhennetään
28.06.2021Karhu valjastaa tölkkinsä puolustamaan transoikeuksia yhdessä Helsinki Priden kanssa
28.06.2021Vastaanottokeskusten jalkapalloharrastuksen tukemiseen 50 000 euroa - turvapaikanhakijoiden valmentajina toimivat huippupelaajat
28.06.2021EU:n arvonlisäverouudistus voimaan kolmen päivän kuluttua - mikä kaikki muuttuu 1. heinäkuuta?
24.06.2021Vedonlyöntikertoimet: Riikka Purra on Perussuomalaisten seuraava puheenjohtaja
24.06.2021Traumaperäisen stressihäiriön hoito epätasa-arvoista
19.06.2021Tapahtumatakuun haku käynnissä - Valtiokonttori kannustaa laittamaan takuuhakemuksen hyvissä ajoin

Siirry arkistoon »