Ennätyskausi varmisti Rukan aseman suosituimpana hiihtokeskuksena

09.05.2021

ruka_playground_2021_simo_vilhunen.jpg

Kuva: Rukakeskus Oy

Ruka päätti tänään 220 päivän laskettelukautensa ja säilytti asemansa Suomen suosituimpana hiihtokeskuksena. Hiihtopäivien määrää Rukalla kasvoi 12 prosenttia edelliseen täyteen kauteen 2018-19 verrattuna. Koronan katkaisemaan kauteen 2019-20 kasvu oli peräti 30 prosenttia.
Myös kotimaisten asiakkaiden yöpymiset olivat vahvassa kasvussa korvaten pääosin kansainvälisten asiakkaiden puuttumisen.
 
 
- Olemme onnellisia siitä, että suomalaiset matkailijat ovat löytäneet Rukalle tänä poikkeuksellisena vuotena. Moni vieraamme palasi tänä vuonna lumilajien pariin vuosien tauon jälkeen ja moni on myös viettänyt talvea alueellamme etätöiden parissa, kertoo Rukakeskus Oy:n toimitusjohtaja Ville Aho 
 
Myös rekisteröityjen yöpymisten määrässä Ruka-Kuusamo oli pohjoisen keskusten selkeä ykkönen. Lokakuusta 2020 maaliskuuhun 2021 Kuusamossa rekisteröitiin 319 000 yöpymistä. Koronan estettyä kansainvälisten asiakkaiden saapumisen laskivat Lapin rekisteröidyt yöpymiset keskimäärin –60 prosenttia. Kuusamossa lasku oli maltillisempi –14 prosenttia suomalaisten yöpymisten kasvaessa 24 prosenttia. Huhtikuun 2021 tilastoja ei ole vielä julkaistu. 

- Rukalla kotimaiset perheet ovat aina olleet tärkein kohderyhmämme, ja asiakkaista noin 70 prosenttia on normaalitalvenakin kotimaisia. Tänä talvena saimme todella paljon uusia Rukan kotimaisia ystäviä, jotka olivat hämmästyneitä kuinka paljon keskukset ovat kehittyneet ja kuinka paljon tekemistä alueella riittää. Tärkeintä kuitenkin olisi, että ensi talvena myös kansainväliset vieraat pääsisivät palaamaan pohjoiseen, Aho jatkaa.  
 
Uuteen kauteen lähdettiin epävarmana tulevasta 
 
Kausi 2019-2020 päättyi ennenaikaisesti, kun pohjoisen hiihtokeskukset sulkivat ovensa omalla päätöksellään maaliskuussa 2020. Uuteen kauteen lähdettiin Rukalla varovaisesti, vailla tarkkaa tietoa tulevasta. 

- Kauteen 2020-2021 lähdettiin hyvin epävarmassa tilanteessa. Kuitenkin heti lokakuussa saimme uskoa tulevaan, kun hiihtopäivät kasvoivat Rukalla huikeat 45 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Olemme todella kiitollisia siitä, että saimme laskettelukauden täysimittaisena päätökseen ja pystyimme tarjoamaan tuhansille perheille kaivatun irtioton korona-arjesta Rukan lumilla. Mittaa kaudelle 2020-2021 tuli yhteensä mahtavat 220 päivää, iloitsee Aho.  

Koronatoimet onnistuivat Rukalla 
 
Rukan hiihtokeskuksen koronatoimet purivat ja päättyneen kauden aikana ei tartuntaketjuja rinteillä syntynyt. Rukalla panostettiin vahvasti asiakkaiden opastamiseen, kasvomaskien ja desinfiointiaineiden saatavuuteen sekä yhteistyöhön alueen muiden yrittäjien kanssa.  
 
- Voimme kiittää onnistuneesta kaudesta toimivaa yhteistyötä asiakkaidemme sekä alueen yritysten kanssa. Tärkein tavoitteemme oli mahdollistaa asiakkaillemme turvallinen lomailu Ruka-Kuusamon alueella ja siinä onnistuimme yhdessä. Sesonkina avasimme hissit jo kello 8 aamulla ja lanseerasimme todella edullisen aamu&iltalipun, jolla vilkkaimpina päivinä lähes 1000 hiihtäjää hiihti hiljaisina tunteina keskipäivän ruuhkan sijaan, kertoo Aho.  
 
Ulkoilmaharrastuksena laskettelu oli turvallista myös korona-aikana, sillä koko maassa ei tiedetä tartuntoja syntyneen rinteessä tai ladulla.  

Kesätoiminta kehittyy ja kasvaa 
 
Kesä-syyskuussa 2020 rekisteröityjen yöpymisten kokonaismäärä kasvoi kotimaisten matkailijoiden voimin peräti 37 prosenttia kesään 2019 verrattuna. Rukalla on panostettu kesätoimintaan viime vuosina ja tulevasta kesästä odotetaankin jälleen ennätysvilkasta alueelle.

- Kuusamo on Taloustutkimuksen tuoreen tutkimuksen mukaan kiinnostavin kesäkohde koko maassa. Odotammekin jälleen vilkasta kesäsesonkia Kuusamoon ja Rukalle, Aho päättää. 

Rukalle valmistuu odotettu Ruka Bike Park, jonka rakentaminen aloitettiin jo kesällä 2020.
Uutuutena tunturiin aukeaa Ruka Zipline -vaijeriliuku, jossa asiakkaiden on mahdollisuus päästä kokemaan Suomen pisin 364 metrinen liuku, huipulta huipulle. Liukua operoi Oululainen Zipline Suomi Oy, jonka ensimmäinen vaijeriliuku toimii Oulun Nallikarissa. 

Live24magazine 

19.06.2021Tapahtumatakuun haku käynnissä - Valtiokonttori kannustaa laittamaan takuuhakemuksen hyvissä ajoin
17.06.2021AlfaTV sai suunnatun osakeannin päätökseen ja nyt käynnistyy yleisöanti
16.06.2021Tallinn Music Weekin esiintyjät ja tapahtumat 2021 julki
10.06.2021Äänestäminen herättää useimmiten kiinnostusta, puolueet pettymystä
10.06.2021EU:n ulkopuolelta toimitettavat lehdet tullattava heinäkuusta alkaen - muutos koskee myös EU:n alueelta Ahvenanmaalle tuotavia lehtiä
10.06.2021Tapahtumatakuun ensimmäiset takuut myönnetty
09.06.2021Mummon mökin haju kesämökillä kielii kosteusvauriosta ja ilmanvaihdon puutteesta
08.06.2021Suomi elää luovuudesta - kampanjan vetoomus luovutettiin elinkeinoministeri Lintilälle
08.06.2021Kokoomusopiskelijat: Velkakatto olisi myrkkyä nuorille ja vastavalmistuneille
08.06.2021Yhdessä somen epäreiluja kauneusihanteita vastaan - "Vitun ruma" ilmestyy 15. kesäkuuta.

Siirry arkistoon »