Ratkaisevat viimeiset metrit

07.05.2021

Kuvassa Matti Matinheikki. Kuva: Editori Helsinki Oy 

OAK hoitaa kaikenlaisia kuljetuksia, mutta on erityisesti panostanut monipuolisiin elintarvikkeiden sekä verkkokaupan kuljetuksiin. Seuraavaksi suunnitteilla on terminaalipalvelujen laajentaminen.

Logistiikassa koko ketjun toimivuus alusta loppuun on tärkeää, mutta erityisen tärkeäksi muodostuvat viimeiset metrit. Niiden aikana verkkokaupan paketti yksityisasiakkaalle, elintarvike elintarvikekauppiaalle tai hiekkalasti rakennustyömaalle siirtyy tilaajalle ja syntyy tärkeä asiakaskontakti. Tätä kontaktia OAK Oy haluaa vaalia ja kehittää. Yritys on yksi Suomen suurimmista kuljetus- ja terminaalipalveluja tarjoavista yrityksistä. 

OAK:n toimialueena on koko Suomi, vaikka sen kotipaikka on Oulussa ja yrityksen virallinen nimikin on Oulun Autokuljetus Oy.

– Mottonamme on, että kuljetamme melkein mitä tahansa melkein minne tahansa. Hoidamme kaikenlaiset kuljetukset, mutta erityisesti olemme panostaneet monipuolisiin elintarvikkeiden sekä verkkokaupan kuljetuksiin, kertoo toimitusjohtaja Matti Matinheikki

Päivittäisessä kotimaan runkoliikenteessä operoi 60 lämpösäädeltyä täysperävaunuyhdistelmää, mm. koko sivun aukeavia HCT-autoja sekä kaksitasokuljetuksiin räätälöityjä hissiyhdistelmiä. Helsingistä lähtenyt lasti saadaan jakeluun Oulussa yhdeksän tunnin kuluttua. Autojen lähtö- ja saapumisajat räätälöidään asiakkaan tarpeiden mukaisesti.

OAK:n erityisosaamista ovat monipuoliset varastointi-, keräily-, lajittelu- ja yhdistämispalvelut. Kolme vuotta sitten valmistui uusi lämpötilahallittu läpivirtausterminaali. Siinä on viileää, lämmintä ja pakastetilaa sekä kala- ja kalajalosteiden varastotilaa yhteensä yli 5000 neliömetriä. 

– Meillä on vahva osuus pohjoiseen suuntautuvista sekä kaupan, että hotelli- ja ravintola-alan elintarvikekuljetuksista, sanoo Matinheikki.

Verkkotilaukset kotiovelle

Verkkotilausten määrä suorastaan räjähti koronan myötä. Matinheikki uskoo, että kun ihmiset ovat nyt oppineet nettitilausten helppouden, ei siitä hevin luovuta. 

– Verkkokauppatilausten jakelu on hyvin erilaista verrattuna kaupan elintarvikejakeluun. Kun yksittäinen paketti viedään asiakkaan kotiovelle, on palvelun nopeudella, joustavuudella ja laadulla iso merkitys. Toimimme täällä pohjoisessa PostNordin alueoperaattorina jakaessamme verkkokauppatuotteita asiakkaillemme. Vuosittain jakelijoillamme on 300 000 asiakaskontaktia.

– Haluamme panostaa niihin lisää ja olemmekin suunnittelemassa terminaalitilojemme laajentamista kaksinkertaiseksi. Investointipäätös tehdään toukokuussa, selvittää Matinheikki.

Teksti: Maija-Liisa Saksa

Live24magazine

19.06.2021Tapahtumatakuun haku käynnissä - Valtiokonttori kannustaa laittamaan takuuhakemuksen hyvissä ajoin
17.06.2021AlfaTV sai suunnatun osakeannin päätökseen ja nyt käynnistyy yleisöanti
16.06.2021Tallinn Music Weekin esiintyjät ja tapahtumat 2021 julki
10.06.2021Äänestäminen herättää useimmiten kiinnostusta, puolueet pettymystä
10.06.2021EU:n ulkopuolelta toimitettavat lehdet tullattava heinäkuusta alkaen - muutos koskee myös EU:n alueelta Ahvenanmaalle tuotavia lehtiä
10.06.2021Tapahtumatakuun ensimmäiset takuut myönnetty
09.06.2021Mummon mökin haju kesämökillä kielii kosteusvauriosta ja ilmanvaihdon puutteesta
08.06.2021Suomi elää luovuudesta - kampanjan vetoomus luovutettiin elinkeinoministeri Lintilälle
08.06.2021Kokoomusopiskelijat: Velkakatto olisi myrkkyä nuorille ja vastavalmistuneille
08.06.2021Yhdessä somen epäreiluja kauneusihanteita vastaan - "Vitun ruma" ilmestyy 15. kesäkuuta.

Siirry arkistoon »