Monen nuoren kesätyö alkaa toukokuussa - Lidl sai yli 20 000 kesätyöhakemusta

03.05.2021

Lidl Suomi

Lidlissä työskentelee alkavana kesänä yli tuhat kesätyöntekijää ympäri Suomea myymälöissä, jakelukeskuksissa ja pääkonttorilla. Hakemuksia Lidliin tuli viime vuotta enemmän, yli 20 000. Syy on todennäköisesti koronapandemia, sillä monilla aloilla töitä on tarjolla vähemmän. Lidliin palkataan kuitenkin normaali määrä kesätyöntekijöitä. 

Lidl sai tänä keväänä runsaasti kesätyöhakemuksia. Yli 20 000 hakijasta palkattiin noin tuhat. Heistä suurin osa, noin 950, työskentelee myyjinä myymälöissä. Järvenpään jakelukeskukseen palkataan sata kesätyöntekijää ja Janakkalan ja Laukaan jakelukeskuksiin noin 40 kumpaankin. Lisäksi parikymmentä on kesätöissä Espoon pääkonttorilla. Pääosin työt alkavat kesäkuussa.

Lidl tarjoaa tänä kesänä töitä yhtä monelle kesätyöntekijälle kuin aiemminkin.

- Saimme kesätyöhakemuksia jopa hieman enemmän kuin viime vuonna. Koronapandemia näkyy hakemusten määrässä, kun kesätöitä on monilla aloilla tarjolla vähemmän kuin edellisinä vuosina. Olemme iloisia siitä, että pystymme tarjoamaan kesätöitä yhtä monelle kuin aiemminkin, Lidlin rekrytoinneista vastaava Tiia Willman kertoo.

Kesätyöntekijät ovat isossa roolissa Lidlissä. He päästävät vakituiset työntekijät kesälomalle ja huolehtivat siitä, että jakelukeskuksissa tavara liikkuu ja myymälöissä palvelu pelaa. 

Kesätyö opettaa työelämätaitoja 

Lidl haluaa puhua kesätyön kautta avoimesti työelämätaidoista, sillä kesätyö kaupan alalla on monelle nuorelle ensikosketus työelämään. Palkka on yksi isoista puheenaiheista. 

- Maksamme reilua palkkaa. Taulukkopalkan lisäksi kaikille myymälätyöntekijöille maksetaan Lidl-lisää, joka on 1,5–10 prosenttia taulukkopalkan päälle ja varastotyöntekijöille logistiikkalisää, joka on 11–18 prosenttia taulukkopalkan päälle. Jakelukeskusten keräilijöille maksetaan myös ahkeruuteen perustuvaa suoritepalkkiota, Willman kertoo.

Kaikilla Lidlin työntekijöillä on samat henkilöstöedut. Myös kesätyöntekijät saavat käyttöönsä ePassin, jolla voi ostaa muun muassa liikunta-, hyvinvointi- ja kulttuuripalveluita. 

- Haluamme, että nuori saa kesätyöstä hyvän kokemuksen työelämästä. Panostamme siihen, että kesätyö olisi mahdollisimman samanlaista kuin tavallinenkin työ Lidlissä. Meille on todella tärkeää, että voimme tarjota kesätyöntekijöiden sopimuksille jatkoa, mikäli syksyllä on avoimia työtehtäviä tarjolla. Useat toki meillä jatkavatkin, Willman sanoo. 

Kesätyön lisäksi Lidl järjestää Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoittelun parille sadalle 14–17-vuotiaalle nuorelle. Harjoittelijat valitaan toukokuun alussa.

Live24magazine   

08.05.2021European Council : The Porto declaration
08.05.2021Eurooppa-neuvosto: Porton julistus
08.05.2021Omfattande statistik om kostnadsstödet hittas på Statskontorets webbplats
08.05.2021Kattavat tilastot kustannustuesta Valtiokonttorin sivuilla
07.05.2021Lidl myy ensimmäisenä Suomessa koronakotitestejä - myynnissä kaikissa myymälöissä 14. toukokuuta
07.05.2021Kuljetusaloilla on tarve tiivistää yhteistyötä -Työantajapuoli haluaa muuttaa yksipuolisesti työehtoja kuljetusalojen työpaikoilla
07.05.2021Ratkaisevat viimeiset metrit
07.05.2021Apua perhe- ja parisuhdesolmujen avaamiseen
07.05.2021Suomi elää luovuudesta - kampanja alkaa tänään
07.05.2021Två år sedan Sverige hämtade hem barn från Al Hol - sedan dess har ingenting hänt

Siirry arkistoon »