Nyt etsitään Vuoden maailmanparantajaa - luvassa 1 000 euron palkinto

03.05.2021

Vuoden maailmanparantaja -palkinto jaetaan tänä vuonna historiallisesti ensimmäistä kertaa. Palkinnon arvo on tuhat euroa. Ehdokkaita voi nimetä kuka tahansa 16. toukokuuta asti. Palkinnon myöntää suomalaisten kehitysjärjestöjen kattojärjestö Fingo.

Vuoden maailmanparantajan haku on nyt käynnissä. Tänä keväänä ensimmäistä kertaa jaettava palkinto luovutetaan henkilölle, yhteisölle tai organisaatiolle, jonka toiminta on ollut merkittävää, epäitsekästä ja aktiivisesti maailmaa parantavaa.

- Valtava määrä ihmisiä laittaa itsensä jatkuvasti täysillä likoon paremman maailman puolesta. Haluamme palkinnon avulla nostaa tätä työtä julkisuuteen. Uskomme, että paremman maailman rakentaminen vaatii tekoja jokaiselta. Myös yksittäisen ihmisen toimilla voi olla suuri merkitys, sanoo suomalaisten kehitysjärjestöjen kattojärjestö Fingon viestintäjohtaja Salla Peltonen.

Palkittava voi olla esimerkiksi hyväntekeväisyyteen aikaansa laittava vapaaehtoinen, kehitysyhteistyötä tekevä järjestö, kestävän kehityksen ymmärrystä kasvattava opettaja, koronapandemian etulinjassa työskentelevä terveydenhuollon ammattilainen, ilmastonmuutoksen torjuntaa edistävä yhteisö, ihmisoikeuskysymyksiä julkisuuteen nostava toimittaja tai vastuullisuuteen panostava yritys.

Vuoden maailmanparantaja palkitaan tuhannella eurolla

Palkinnon saajan valitsee tuomaristo, johon kuuluvat presidentti Tarja Halonen, toimittaja Wali Hashi, järjestöaktiivi Tuomas Tuure, toimittaja Heikki Aittokoski ja kustantaja Jaana Airaksinen. Tuomariston puheenjohtaja on Maailman Kuvalehden päätoimittaja Anni Valtonen.

- Mediassa korostuvat usein ongelmat ja kielteiset tapahtumat yhteiskunnasta ja maailmalta. Nyt on aika nostaa lööppeihin ja etusivuille se toinen puoli: miten ihmiset ja eri tahot rakentavat parempaa maailmaa, Valtonen sanoo.

Palkittavan tahon toiminnan on tullut tapahtua 1.5.2020 ja 31.4.2021 välisenä aikana. Ehdokkaita voi nimetä kuka tahansa 16. toukokuuta TÄÄLLÄ 

Kriteerejä on vain kolme: palkittavan tahon toiminta on ollut merkittävää, epäitsekästä ja aktiivisesti maailmaa parantavaa. Toiminta on voinut olla yleishyödyllistä, mutta se ei ole välttämätöntä. Toiminnan pääasiallisen tarkoituksen on tullut kuitenkin olla parempaa maailmaa rakentava. Vaikutuksista ja työn merkityksestä tulee olla näyttöä. 

Tuomariston valitsema kolmen kärki julkistetaan toukokuun puolivälissä. Vuoden maailmanparantaja selviää Maailma kylässä -festivaalilla lauantaina 29. toukokuuta kello 20:30.

Palkinnon myöntää suomalaisten kehitysjärjestöjen kattojärjestö Fingo.

Live24magazine

08.05.2021European Council : The Porto declaration
08.05.2021Eurooppa-neuvosto: Porton julistus
08.05.2021Omfattande statistik om kostnadsstödet hittas på Statskontorets webbplats
08.05.2021Kattavat tilastot kustannustuesta Valtiokonttorin sivuilla
07.05.2021Lidl myy ensimmäisenä Suomessa koronakotitestejä - myynnissä kaikissa myymälöissä 14. toukokuuta
07.05.2021Kuljetusaloilla on tarve tiivistää yhteistyötä -Työantajapuoli haluaa muuttaa yksipuolisesti työehtoja kuljetusalojen työpaikoilla
07.05.2021Ratkaisevat viimeiset metrit
07.05.2021Apua perhe- ja parisuhdesolmujen avaamiseen
07.05.2021Suomi elää luovuudesta - kampanja alkaa tänään
07.05.2021Två år sedan Sverige hämtade hem barn från Al Hol - sedan dess har ingenting hänt

Siirry arkistoon »