Nyt etsitään Vuoden maailmanparantajaa - luvassa 1 000 euron palkinto

03.05.2021

Vuoden maailmanparantaja -palkinto jaetaan tänä vuonna historiallisesti ensimmäistä kertaa. Palkinnon arvo on tuhat euroa. Ehdokkaita voi nimetä kuka tahansa 16. toukokuuta asti. Palkinnon myöntää suomalaisten kehitysjärjestöjen kattojärjestö Fingo.

Vuoden maailmanparantajan haku on nyt käynnissä. Tänä keväänä ensimmäistä kertaa jaettava palkinto luovutetaan henkilölle, yhteisölle tai organisaatiolle, jonka toiminta on ollut merkittävää, epäitsekästä ja aktiivisesti maailmaa parantavaa.

- Valtava määrä ihmisiä laittaa itsensä jatkuvasti täysillä likoon paremman maailman puolesta. Haluamme palkinnon avulla nostaa tätä työtä julkisuuteen. Uskomme, että paremman maailman rakentaminen vaatii tekoja jokaiselta. Myös yksittäisen ihmisen toimilla voi olla suuri merkitys, sanoo suomalaisten kehitysjärjestöjen kattojärjestö Fingon viestintäjohtaja Salla Peltonen.

Palkittava voi olla esimerkiksi hyväntekeväisyyteen aikaansa laittava vapaaehtoinen, kehitysyhteistyötä tekevä järjestö, kestävän kehityksen ymmärrystä kasvattava opettaja, koronapandemian etulinjassa työskentelevä terveydenhuollon ammattilainen, ilmastonmuutoksen torjuntaa edistävä yhteisö, ihmisoikeuskysymyksiä julkisuuteen nostava toimittaja tai vastuullisuuteen panostava yritys.

Vuoden maailmanparantaja palkitaan tuhannella eurolla

Palkinnon saajan valitsee tuomaristo, johon kuuluvat presidentti Tarja Halonen, toimittaja Wali Hashi, järjestöaktiivi Tuomas Tuure, toimittaja Heikki Aittokoski ja kustantaja Jaana Airaksinen. Tuomariston puheenjohtaja on Maailman Kuvalehden päätoimittaja Anni Valtonen.

- Mediassa korostuvat usein ongelmat ja kielteiset tapahtumat yhteiskunnasta ja maailmalta. Nyt on aika nostaa lööppeihin ja etusivuille se toinen puoli: miten ihmiset ja eri tahot rakentavat parempaa maailmaa, Valtonen sanoo.

Palkittavan tahon toiminnan on tullut tapahtua 1.5.2020 ja 31.4.2021 välisenä aikana. Ehdokkaita voi nimetä kuka tahansa 16. toukokuuta TÄÄLLÄ 

Kriteerejä on vain kolme: palkittavan tahon toiminta on ollut merkittävää, epäitsekästä ja aktiivisesti maailmaa parantavaa. Toiminta on voinut olla yleishyödyllistä, mutta se ei ole välttämätöntä. Toiminnan pääasiallisen tarkoituksen on tullut kuitenkin olla parempaa maailmaa rakentava. Vaikutuksista ja työn merkityksestä tulee olla näyttöä. 

Tuomariston valitsema kolmen kärki julkistetaan toukokuun puolivälissä. Vuoden maailmanparantaja selviää Maailma kylässä -festivaalilla lauantaina 29. toukokuuta kello 20:30.

Palkinnon myöntää suomalaisten kehitysjärjestöjen kattojärjestö Fingo.

Live24magazine

26.07.2021THL jatkaa apulaisoikeusasiamiehen ratkaisun arviointia ja ryhtyy tarvittaviin korjaaviin toimiin
14.07.2021Aluehallintovirasto määrää Hoivakymppi Oy:n korjaamaan Hannun Linnan toiminnan epäkohdat viipymättä
14.07.2021AVI: Liljanne-Koti Oy:n Mertokarin yksikön toiminta on saatava kuntoon välittömästi
29.06.2021Maksuhäiriömerkintöjen säilytysaikaa lyhennetään
28.06.2021Karhu valjastaa tölkkinsä puolustamaan transoikeuksia yhdessä Helsinki Priden kanssa
28.06.2021Vastaanottokeskusten jalkapalloharrastuksen tukemiseen 50 000 euroa - turvapaikanhakijoiden valmentajina toimivat huippupelaajat
28.06.2021EU:n arvonlisäverouudistus voimaan kolmen päivän kuluttua - mikä kaikki muuttuu 1. heinäkuuta?
24.06.2021Vedonlyöntikertoimet: Riikka Purra on Perussuomalaisten seuraava puheenjohtaja
24.06.2021Traumaperäisen stressihäiriön hoito epätasa-arvoista
19.06.2021Tapahtumatakuun haku käynnissä - Valtiokonttori kannustaa laittamaan takuuhakemuksen hyvissä ajoin

Siirry arkistoon »