" Sijainen "pureutuu ihmisen psyykeen ja kontrollin menettämisen pelkoihin

19.04.2021

Sijainen_2_c_Ville_Juurikkala.jpg

Sijainen on intensiivinen psykologinen trilleri. Kuva: Ville Juurikkala.

Elisa Viihteen uuden alkuperäissarjan 'Sijaisen', The Replacement , kuvaukset ovat käynnissä pääkaupunkiseudulla. BBC:n hittisarjaan perustuva psykologinen trilleri nähdään Elisa Viihde Viaplay -suoratoistopalvelussa vuonna 2022. 

Hän vaikuttaa aluksi täydelliseltä vanhempainvapaan sijaiselta. Mutta mitä tapahtuu kun sijainen haluaa viedä sinulta ammatillisen ja henkilökohtaisen elämäsi? Elisa Viihde -alkuperäissarja 'Sijainen' on intensiivinen psykologinen trilleri ammatillisen ja henkilökohtaisen elämän menettämisen pelosta.

Kolmiosainen trilleri perustuu brittiläiseen The Replacement -minisarjaan, joka on näytetty BBC:llä vuonna 2017. Sarjan ovat luoneet Joe Ahearne ja Nicole Cauverien, ja sen on tuottanut Left Bank Pictures. Brittiversion pääroolissa nähtiin Vicky McClure.

Sarjan suomalaisversion tuottaa Helsinki-Filmi Oy ja sen ohjaa Jyri Kähönen (Sorjonen, Trackers). Kotimaisen version käsikirjoituksen takana ovat Mia Ylönen ja Tuuli Hostikka. Päärooleissa nähdään Maria YlipääPamela Tola ja Olavi Uusivirta. Muissa merkittävissä rooleissa nähdään Sara Paavolainen ja Eero Saarinen. Sarjan oikeuksia hallinnoi ja kansainvälisestä myynnistä vastaa Sony Pictures Television.

Synopsis sarjasta :

Sarjassa arkkitehti Ella (Maria Ylipää) on uransa suurimman mahdollisuuden edessä, mutta joutuu jättämään työt arkkitehtitoimistossa sijaiselle äitiyslomansa takia. Täydelliseltä vaikuttavan sijaisen Paulan (Pamela Tola) innokkuus saa kuitenkin pikkuhiljaa pakkomielteisiä piirteitä. Onko sijainen sittenkin manipuloija vai heittääkö Ellan mieli kärrynpyörää?

Kommentit sarjasta:

– Koronapandemian alkaminen viime keväänä nosti kysyntää laadukkaille sarjoille ja etsimme uudenlaisia tapoja tuottaa laadukasta katsottavaa. BBC:n alkuperäissarjasta toteutettu suomalainen adaptaatio Sijainen on hyvä esimerkki uudenlaisesta minisarjan tuotantokokeilusta, kommentoi Elisa Viihteen sisältöliiketoiminnan johtaja Ani Korpela.

– Haaveilin nuorena arkkitehdin ammatista, joten ajatus arkkitehtuurin maailmaan sijoittuvasta trilleristä oli kiinnostava. Kun tarinaan yhdistetään vahvat, monipuoliset naishahmot, on lopputuloksena ainutlaatuinen ja samaistuttava jännitystarina, sanoo ohjaaja Jyri Kähönen.

 Sijainen pureutuu tyylikkäästi psyyken pohjakerroksiin Hitchcockin elokuvien tavoin ja horjuttaa perhe-elämän kulisseja. Sarja kiertää hitaasti köyttä päähenkilönsä ympärille ja pitää katsojankin varpaillaan siitä, kuka on oikeassa – ja kuka selviää hengissä, paljastaa tuottaja Mia Ylönen Helsinki-filmiltä.

Live24magazine

08.05.2021European Council : The Porto declaration
08.05.2021Eurooppa-neuvosto: Porton julistus
08.05.2021Omfattande statistik om kostnadsstödet hittas på Statskontorets webbplats
08.05.2021Kattavat tilastot kustannustuesta Valtiokonttorin sivuilla
07.05.2021Lidl myy ensimmäisenä Suomessa koronakotitestejä - myynnissä kaikissa myymälöissä 14. toukokuuta
07.05.2021Kuljetusaloilla on tarve tiivistää yhteistyötä -Työantajapuoli haluaa muuttaa yksipuolisesti työehtoja kuljetusalojen työpaikoilla
07.05.2021Ratkaisevat viimeiset metrit
07.05.2021Apua perhe- ja parisuhdesolmujen avaamiseen
07.05.2021Suomi elää luovuudesta - kampanja alkaa tänään
07.05.2021Två år sedan Sverige hämtade hem barn från Al Hol - sedan dess har ingenting hänt

Siirry arkistoon »