Vihreät nuoret: Hallitus, opiskelijoiden mitta on täynnä!

03.03.2021

Vihreiden nuorten tasa-arvoiset puheenjohtajat Peppi Seppälä (vasemmalla) ja Brigita Krasniqi (oikealla). Kuva: Salla Merikukka

Vihreät nuoret vaatii konkreeettisia lisäpanostuksia opiskelijoiden mielenterveyteen ja toimeentuloon. Maan hallituksen 2. maaliskuuta järjestämä koronainfo opiskelijoille oli osoitus siitä, että korkeakouluopiskelijoiden hätä on kuultu, mutta halua tai ymmärrystä konkreettisille toimenpiteille oli vähän.

- Nyt ei ole kyse pelkästä jaksamisesta. Korkeakouluissa on opiskeltu pääosin etänä vuoden ajan. Toiset pystyvät toimimaan paremmin koronatilanteessa ja etäopetus sopii, mutta samaan aikaan tilanne on toisille kestämätön. Mielenterveysongelmat ovat nousseet ja hyvinvointi on jakaantunut yhä enemmän. Monella on huoli toimeentulosta kun opinnot eivät etene, toteaa Vihreiden nuorten puheenjohtaja Brigita Krasniqi.

- Ratkaisuksi opiskelijoiden uupumukseen, väsymykseen ja ahdistukseen on esitetty julkisuudessa esimerkiksi oman elämän kalenterointia, sosiaalisten menojen vähentämistä sekä erilaisia verkkokursseja. Ohjeet eivät auta opiskelijoiden uupumuksen ja näköalattomuuden aiheuttamaan hätään. Opiskelijat ovat moninainen joukko, johon koronakriisi vaikuttaa eri tavoin. Emme tarvitse neuvoja vaan tarvitsemme poliittisia toimia, vetoaa Vihreiden nuorten puheenjohtaja Peppi Seppälä

- Me tarvitsemme opintorahan tasokorotuksen, opintotukikuukausien lisäämistä, opintopistevaatimusten joustoa sekä parempia mielenterveyspalveluita, kuten helpotukset Kelan kuntoutuspsykoterapiaan pääsyyn. Näitä toimia tarvitaan nyt, sillä kukaan ei halua toistaa 1990-luvun laman virheitä tai tehdä koronasta samanlaista sukupolvikokemusta. Vetoamme pääministeri Mariniin: älkää unohtako opiskelijoita, vaatii Vihreiden nuorten puheenjohtaja Brigita Krasniqi.

- Tämä hallitus on luvannut että koulutuksen kunnianpalautus tullaan tekemään. Lisäpanostuksia koulutukseen ja opiskelijoiden hyvinvointiin on tehty tällä hallituskaudella sekä koronakriisin aikana, mutta on valitettavasti selvää, että ne eivät enää riitä. Yksi ratkaisu ainakin on selvä: korkeakoulutus ja opiskelijat tarvitsevat lisäpanostuksia. Ilman niitä koulutuksen kunnianpalautus on uhattuna, lopettaa Vihreiden nuorten puheenjohtaja Peppi Seppälä.

Live24magazine

22.04.2021Muusikkojen liiton uusi Nyrkki - palkinto jaettiin tänään Aki Haurulle
22.04.2021Lastensuojelulain muutosehdotukset lausunnolla
22.04.2021Useimmat kuntavaaliehdokkaat ovat itse osallistuneet ammatilliseen koulutukseen
21.04.2021Virpi Salmen taidemeemikirja pilkkaa taiteen naiskäsityksiä
21.04.2021Mikael Jungner juontamaan televisio-ohjelmaa AlfaTV:lle
20.04.2021DNA toimittaa Ropo Capitalille kansainvälisen yritysverkon
20.04.2021Kasiluokkalaisista Suomen suurin oopperayleisö
20.04.2021Tulli torjui harmaata taloutta tehokkaasti vuonna 2020
19.04.2021" Sijainen "pureutuu ihmisen psyykeen ja kontrollin menettämisen pelkoihin
15.04.2021Hjallis Harkimon uusi tv-ohjelma herättää tunteita ja puhuu rahasta mielenkiintoisesti

Siirry arkistoon »