Kaikki EU:n ulkopuolelta toimitettavat verkkokauppaostokset on tullattava heinäkuusta alkaen

26.02.2021

Tulli

Hallitus on antanut esityksen koko Euroopan unionissa sovellettavan arvonlisäverotuksen uudistuksen toteuttamisesta Suomessa. Heinäkuun alusta voimaan tulevan muutoksen myötä kaikista, myös korkeintaan 22 euron arvoisista EU:n ulkopuolelta toimitettavista sekä EU:n tullialueella verorajan ylittävistä lähetyksistä on maksettava arvonlisävero ja tehtävä tullaus. Yhteisellä uudistuksella tavoitellaan tasavertaisempaa kilpailutilannetta kotimaisille ja muille EU-maiden yrityksille. Tullauksen voi antaa joko asiamiehen, kuten Postin tai muun kuljetusyrityksen tehtäväksi tai tehdä itse Tullin asiointipalvelussa.

Koko EU-alueella tulee 1.7.2021 voimaan verkkokaupan arvonlisäverouudistus, joka vaikuttaa monien verkkotilaajien arkeen. Tämän jälkeen kaikki EU:n ulkopuolelta tulevat lähetykset pitää tullata, ja niistä pitää maksaa arvonlisäveroa. Tällä hetkellä veroa ei tarvitse yleensä maksaa pienistä verkkokauppaostoksista, joiden arvo on 22 euroa tai sen alle. Muutos koskee lisäksi EU:n tullialueella verorajan ylittäviä tavaroita. Arvonlisävero tulee siis jatkossa maksaa ja tullaus tehdä myös Ahvenanmaalta muuhun Suomeen tai toisin päin toimitettavista lähetyksistä sekä muista EU-maista Ahvenanmaalle saapuvista lähetyksistä.  

Uudistuksella tavoitellaan reilumpaa kilpailutilannetta kotimaisille ja muille EU-maiden yrityksille, koska tähän saakka pienten lähetysten arvonlisäverovapaus on antanut kilpailuedun EU:n ulkopuolelta tapahtuvalle verkkomyynnille.

Tullaus on helppo tehdä – valitse itsellesi sopivin tapa

Tulli on uudistanut henkilöasiakkaiden tuontitullauspalveluansa, jotta tullauksen tekeminen olisi mahdollisimman helppoa ja sujuvaa. Tullauksen voi myös antaa Postin tai muun kuljetusyrityksen tehtäväksi. Jos arvonlisäveroa ei ole maksettu aikaisemmin, se maksetaan tullauksen yhteydessä.

- Pienten lähetysten tullaus hoituu aivan samalla tapaa kuin tällä hetkellä yli 22 euron lähetysten. Tullauksen voi usein ostaa suoraan kuljetusyritykseltä tai muulta edustajalta tai tehdä itse Tullin asiointipalveluissa, kertoo henkilöasiakkaiden asiointipalveluiden kehityksestä vastaava tulliylitarkastaja Nadja Painokallio.

Joissain tapauksissa ostaja voi maksaa arvonlisäveron jo tavaran ostohinnassa – lisätietoja Vero.fi-sivustolla. Tässäkin tapauksessa ostajan pitää tehdä tulli-ilmoitus itse tai valtuuttaa esimerkiksi kuljetusyritys sen tekemiseen.

Tarkista nettiostoksesi tullimaksut ja verot kätevästi Tullilaskurista

Omien verkko-ostosten lopullisen hinta-arvion voi tarkistaa juuri uudistetun Tullilaskurin avulla. Henkilöasiakkaille tarkoitetulla Tullilaskurilla nettitilaaja voi vaivattomasti laskea arvion tullimaksun ja arvonlisäveron määrästä ennen nettiostosten tekemistä EU:n ulkopuolelta. Lisäksi palvelu antaa vinkkejä siihen, mitä nettitilaajan kannattaa ottaa huomioon varmistaakseen, että paketit saapuvat mutkattomasti perille. 

Lisätietoa nettiostosten tullaamisesta Tullin verkkosivuilla:

Milloin pitää tullata – katso, mistä maista toimitettavat tavarat on tullattava

Kielletyt tavarat – tarkista ennen tilaamista mahdolliset rajoitukset ja kiellot

Tullilaskuri – arvioi maahantuontiverojen määrä

Tullaa pakettisi – tee tulli-ilmoitus ja maksa maahantuontiverot

Live24magazine

22.04.2021Muusikkojen liiton uusi Nyrkki - palkinto jaettiin tänään Aki Haurulle
22.04.2021Lastensuojelulain muutosehdotukset lausunnolla
22.04.2021Useimmat kuntavaaliehdokkaat ovat itse osallistuneet ammatilliseen koulutukseen
21.04.2021Virpi Salmen taidemeemikirja pilkkaa taiteen naiskäsityksiä
21.04.2021Mikael Jungner juontamaan televisio-ohjelmaa AlfaTV:lle
20.04.2021DNA toimittaa Ropo Capitalille kansainvälisen yritysverkon
20.04.2021Kasiluokkalaisista Suomen suurin oopperayleisö
20.04.2021Tulli torjui harmaata taloutta tehokkaasti vuonna 2020
19.04.2021" Sijainen "pureutuu ihmisen psyykeen ja kontrollin menettämisen pelkoihin
15.04.2021Hjallis Harkimon uusi tv-ohjelma herättää tunteita ja puhuu rahasta mielenkiintoisesti

Siirry arkistoon »