Itse ajattelijat ottaa kantaa päivänpolttaviin teemoihin

19.02.2021

Tänään on julkaistu uuden Itse ajattelijat -podcastin ensimmäinen jakso. Leif Nummela ja Timo Soini käyvät keskustelua ajankohtaisista teemoista. Ohjelmaa juontaa Samuli Virtanen. Kuva: SEKL

Itse ajattelijat -podcastin ensimmäisen jakson aihe on ajankohtainen: sananvapaus. Siinä pohditaan, saako Suomessa enää sanoa mitä ajattelee. Uusi Tie -lehden päätoimittaja Leif Nummela rohkaisee podcastissa kuulijoita tutustumaan erilaisiin näkökantoihin.  

- Jotta sinusta kasvaisi itsenäinen ajattelija, sinun täytyy saada kuulla myös omastasi poikkeavia mielipiteitä. Se, että on valmis kuuntelemaan, miten eri tavalla joku toinen ajattelee, auttaa arvioimaan erilaisia ajattelumalleja ja estää altistumasta aivopesulle. Oikeus olla eri mieltä on koko demokratian ehdoton kulmakivi. Jos sitä oikeutta ei ole, eletään diktatuurissa ja tyranniassa, Leif Nummela toteaa.  

Itse ajattelijoiden tulevissa jaksoissa puhutaan muun muassa eettisistä kysymyksistä, kuten abortista ja eutanasiasta, kristillisen uskon peruskysymyksistä sekä muista ajankohtaisista aiheista. 

Keskustelua Itse ajattelijoiden nostattamista kysymyksistä voi jatkaa samannimisellä Facebook-sivulla. 

Uusi jakso on kuunneltavissa joka perjantai Spotifyssa ja Applen podcasteissa. 

Kansanlähetyksen muita podcasteja ovat maaliskuun alussa alkava Lähetystyön takahuone sekä lähetysjohtaja Daniel Nummelan Pieni ihminen suuressa mukana.

Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys (SEKL) on vuonna 1967 perustettu herätysliike ja lähetysjärjestö, jonka tarkoituksena on toteuttaa Jeesuksen antamaa lähetyskäskyä sekä kotimaassa että ulkomailla.

Live24magazine

25.02.2021Kuinka viet dronekuvauksesi uudelle tasolle? Katso National Geographic -ammattilaisen vinkit
24.02.2021Kela on lähettänyt maksumuistutuksen maksamattomasta terveydenhoitomaksusta noin 43 000 opiskelijalle
23.02.2021Suomen tietokirjailijat toivoo tukea Grahn-Laasosen lakialoitteelle
22.02.2021SDP:n Heinäluoma ja Kari: Ulkomaalaislakia on muutettava, jotta seksuaalirikoksiin ja törkeisiin rikoksiin syyllistyneiden ulkomaalaisten maasta poistaminen toteutuisi tehokkaasti
21.02.2021Terveysturvallinen matkailu Lapissa
19.02.2021Itse ajattelijat ottaa kantaa päivänpolttaviin teemoihin
19.02.2021Lastensuojelulle ja sosiaali- ja kriisipäivystykselle annettavaa poliisin virka-apua ehdotetaan maksuttomaksi
18.02.2021Lapset saavat äänestää OYSille kaverihahmon
18.02.2021Valtuustojen toiminta ei osallista suomalaisia, yleisin tunne pettymys
17.02.2021Tietosuojavaltuutettu: rekisterinpitäjän on huolehdittava riittävistä toimenpiteistä rekisteröidyn oikeuksien toteuttamiseksi

Siirry arkistoon »