Lapset saavat äänestää OYSille kaverihahmon

18.02.2021

Kuva: OYS

Lapset antoivat Oulun yliopistolliselle sairaalalle 105 ideaa kaverista, joka piristäisi potilasta sairaalassa. Hahmoista valittiin äänestykseen Kuura Kettu ja Putu Punatulkku, joita lapset saavat sairaalassa käydessään äänestää ensi viikon loppuun saakka.

OYSin lastenklinikan vastaanotoille ja osastoille on saatu kaksi veikeää kaveria ilostuttamaan sairaalan lapsiasiakkaita: Putu Punatulkku ja Kuura Kettu. Iloisista kaverihahmoista saa äänestää suosikkiaan sairaalakäynnillä 28. helmikuuta saakka.

Äänestyksen voittanut hahmo tulee seikkailemaan muun muassa opasteteippauksissa sairaalan käytävillä, viestintämateriaaleissa sekä OYSin uuden sairaalan leikkitiloissa. Kaverihahmo lisää ilon ja turvan tunteita sairaalassa käynnin aikana.

Toteutettava hahmo paljastetaan äänestysajan päätyttyä OYSin nettisivuilla ja somessa. Putun ja Kuuran ideoijien nimet kerrotaan hahmovalinnan yhteydessä ja voittaja saa lahjakortin kirjakauppaan.

- Hahmoehdotuksissa on valtavan paljon hyviä, hienoja ja ihania kavereita. Vaikka lopulliseksi kaverihahmoksi voidaan valita vain yksi hahmo, tullaan kilpailun satoa näkemään laajemminkin muun muassa OYSin uudisrakennuksen työmaa-aidoissa, OYSista kerrotaan.

- Kaverihahmon ideoita kerättiin OYSin innovaatioalustalla syksyllä 2020. Avoimeen ideakilpailuun saatiin kaikkiaan 105 hauskaa hahmoa, joista 10 jatkoi matkaansa some-äänestykseen OYSin Facebook-sivuille.

Iloisista kaverihahmoista saa äänestää suosikkiaan sairaalakäynnillä 28. helmikuuta saakka. Kuva: OYS

- Lopulliseen äänestykseen sairaalan vastaanottojen yhteyteen valittiin Putu ja Kuura, sillä he ovat ilahduttavia, tuovat turvaa, soveltuvat kaikille ikäryhmille ja sukupuolille, sopivat pohjoiseen sairaalaamme ja ovat mainion omaleimaisia tyyppejä.

Putun ja Kuuran on tähän äänestykseen työstänyt alkuperäisistä ideoista graafikko Elina Warsta, joka myös viimeistelee voittajatyön graafisen ilmeen muun muassa opasteisiin ja tarroihin.

Live24magazine

25.02.2021Kuinka viet dronekuvauksesi uudelle tasolle? Katso National Geographic -ammattilaisen vinkit
24.02.2021Kela on lähettänyt maksumuistutuksen maksamattomasta terveydenhoitomaksusta noin 43 000 opiskelijalle
23.02.2021Suomen tietokirjailijat toivoo tukea Grahn-Laasosen lakialoitteelle
22.02.2021SDP:n Heinäluoma ja Kari: Ulkomaalaislakia on muutettava, jotta seksuaalirikoksiin ja törkeisiin rikoksiin syyllistyneiden ulkomaalaisten maasta poistaminen toteutuisi tehokkaasti
21.02.2021Terveysturvallinen matkailu Lapissa
19.02.2021Itse ajattelijat ottaa kantaa päivänpolttaviin teemoihin
19.02.2021Lastensuojelulle ja sosiaali- ja kriisipäivystykselle annettavaa poliisin virka-apua ehdotetaan maksuttomaksi
18.02.2021Lapset saavat äänestää OYSille kaverihahmon
18.02.2021Valtuustojen toiminta ei osallista suomalaisia, yleisin tunne pettymys
17.02.2021Tietosuojavaltuutettu: rekisterinpitäjän on huolehdittava riittävistä toimenpiteistä rekisteröidyn oikeuksien toteuttamiseksi

Siirry arkistoon »