Suurten puolueiden edustajat raottivat ovea liikenteen verojen alentamiseksi auto- ja kuljetusalan "Sadasta nollaan" -webinaarissa

15.01.2021

Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (SDP), ja eduskuntaryhmien puheenjohtajat Kai Mykkänen (Kok.) ja Ville Tavio (PS) olivat valmiita tulevaisuudessa tarkastamaan liikenteen kokonaisverorasitusta, joka nykyisellään on suhteellisesti EU-maiden korkein. Valtiovarainministeri Matti Vanhanen (Kesk.) ja ympäristöministeri Krista Mikkonen (Vihr.) puolestaan eivät nähneet liikenteen verotason alentamista mahdollisena. 

Liikenne-, kuljetus- ja autoalan elinkeinojärjestöjen yhteisessä liikenteen päästövähennyskeinoja ja liikenteen verotusta käsittelevän webinaarin poliitikkopaneelissa puitiin myös uunituoretta hallituksen Fossiilittoman liikenteen tiekarttaa. Päättäjät olivat yksimielisiä siitä, että Suomen kunnianhimoiset päästötavoitteet ovat mahdollista saavuttaa laajalla keinovalikoimalla – yhtä autuaaksi tekevää hopealuotia ei kuitenkaan ole. Suurten puolueiden edustajat nostivat keinoina esille liikenteen nykyistä nopeamman sähköistämisen muun muassa työsuhdeautokannan kautta, biopolttoaineiden osuuden kasvattamisen, sekä vetytalouden ja logistiikan digitalisaation.

Fossiilittoman liikenteen tiekartta laajeni kattavaksi keinovalikoimaksi

Hallituksen tiekartta on liikenne- ja kuljetusalalle elintärkeä julkaisu, sillä se linjaa tärkeimmät liikenteen päästöjä vähentävät toimet tällä hallituskaudella.

- Tänään julkaistu fossiilittoman liikenteen tiekartta ottaa jättiaskeleen päästöjen vähentämisessä. Jo joulukuussa alkaneet kaasukuorma-autojen hankintatuki ja romutuspalkkio avaavat tietä vaihtoehtoisille polttoaineille ja vähäpäästöisten autojen yleistymiselle – ensi vuodelle suunnitteilla on paljon uusia kannusteita sähkö- ja kaasuauton hankintaan ja lisää jakeluinfratukea, kiittelee toimitusjohtaja Pekka Rissa Autoalan Keskusliitosta.

Latausinfratuki laajenee ensi vuonna myös työpaikoille ja yksityisten taloyhtiöiden latausinfratukea korotetaan. Myös julkisen pikalatausverkoston tukea korotetaan. Latauspaikkojen lisääminen on kriittisen tärkeä tekijä ladattavien autojen yleistymiselle, sillä ilman latausmahdollisuutta kotona tai työpaikalla sähköauton hankinta ei ole kotitalouksille tai työsuhdeautoilijoille mahdollista. Myös tulevaisuudessa kasvava paketti- ja jakelukuorma-autokanta edellyttää jakeluterminaaleihin ja varikoille keskitettyä latausinfrastruktuuria.

Fossiiliton tiekartta uudistaa ja laajentaa myös sähkö- ja kaasuautojen hankintatukia ja avaisi ensimmäisen kerran hankintatuen myös sähkökäyttöisille paketti- ja kuorma-autoille.

- Täyssähköautojen hankintatuen jatkaminen ja tukisumman korottaminen tuovat sähköautot yhä useamman ulottuville ja lisäävät kotitalouksien mahdollisuuksia hankkia ladattavia autoja. Laajennus paketti- ja kuorma-autoihin olisi erittäin tärkeä kannuste siirtymisessä sähköön tavara-autoissa, toteaa Tero Kallio Autotuojat ja -teollisuus ry:stä.

Live24magazine

26.02.2021Kaikki EU:n ulkopuolelta toimitettavat verkkokauppaostokset on tullattava heinäkuusta alkaen
25.02.2021Ojantakasen sijaishuoltoyksikkössä on ryhdytty tarvittaviin toimenpiteisiin
25.02.2021Kuinka viet dronekuvauksesi uudelle tasolle? Katso National Geographic -ammattilaisen vinkit
24.02.2021Kela on lähettänyt maksumuistutuksen maksamattomasta terveydenhoitomaksusta noin 43 000 opiskelijalle
23.02.2021Suomen tietokirjailijat toivoo tukea Grahn-Laasosen lakialoitteelle
22.02.2021SDP:n Heinäluoma ja Kari: Ulkomaalaislakia on muutettava, jotta seksuaalirikoksiin ja törkeisiin rikoksiin syyllistyneiden ulkomaalaisten maasta poistaminen toteutuisi tehokkaasti
21.02.2021Terveysturvallinen matkailu Lapissa
19.02.2021Itse ajattelijat ottaa kantaa päivänpolttaviin teemoihin
19.02.2021Lastensuojelulle ja sosiaali- ja kriisipäivystykselle annettavaa poliisin virka-apua ehdotetaan maksuttomaksi
18.02.2021Lapset saavat äänestää OYSille kaverihahmon

Siirry arkistoon »