"Miirun isä on vankilassa" - oma kirja lapsille, joiden vanhempi on vankilassa

14.01.2021

miirujavalokuva-kopio.jpg

Kuva:  Miirun isä on vankilassa - kuvakirjasta.

Kriminaalihuollon tukisäätiö on julkaissut 3–8-vuotiaille lapsille suunnatun kuvakirjan, joka on ensimmäinen vanhemman vankeutta lapsen näkökulmasta käsittelevä kuvakirja Suomessa.

Vanhemman vankeuden negatiivisista vaikutuksista lapsen elämään on kuitenkin tiedetty jo pitkään. Vankien lapsilla on lisääntynyt riski epäsosiaaliseen käyttäytymiseen, he kärsivät muun muassa häpeästä, leimautumisesta, omanarvontunteen menetyksestä ja syrjinnän kokemuksista. Lapset kokevat surua, eroahdistusta ja heillä on huono itseluottamus.

Kriminaalihuollon tukisäätiön perhetyön ammattilaiset työskentelevät päivittäin rikostaustaisten ja heidän läheistensä parissa.

- Me olemme kaivanneet tällaista kirjaa jo pitkään, mutta kun sitä ei ole ollut saatavilla, päätimme tehdä kirjan itse, sanoo kirjan kirjoittaja, Kriminaalihuollon tukisäätiön perhetyön vastaava ohjaaja Noora Alanen.

Kirja auttaa lasta tunnistamaan omia tunteitaan ja edistää tunnetaitoja. Kirja on myös puheeksi oton väline lasten vanhemmille tai lasten kanssa työskenteleville.

- Toivomme kirjan antavan lapselle samaistumispintaa omaan elämään ja sitä kautta myös lohdutusta sekä toivoa, Alanen sanoo.

Kirjan on kirjoittanut Kriminaalihuollon tukisäätiön perhetyön vastaava ohjaaja Noora Alanen ja kuvittanut Anne Muhonen.

Kirja on tilattavissa postimaksun hinnalla. Tilaukset: noora.alanen@krits

Live24magazine

15.01.2021Syksyn 2022 uutuusmusikaalin näyttelijähaku käynnistyy: Musikaalin tekijöinä Heikki Salo, Sirkku Peltola ja Eeva Kontu
15.01.2021Vetoomus : Suomen on valittava sovintomenettely
15.01.2021Suurten puolueiden edustajat raottivat ovea liikenteen verojen alentamiseksi auto- ja kuljetusalan "Sadasta nollaan" -webinaarissa
15.01.2021Demariopiskelijat vaatii: Opiskelijakunnille julkinen perusrahoitus!
14.01.2021"Miirun isä on vankilassa" - oma kirja lapsille, joiden vanhempi on vankilassa
14.01.2021Vihreät nuoret: Kohti vegaanista Suomea, loppu eläinten hyväksikäytölle!
14.01.2021IKEA käynnistää pitkäaikaisen yhteistyön pakolaisten työllistymisen tukemiseksi
14.01.2021Koronavirustapausten määrä on laskenut - testeihin syytä hakeutua vähäistenkin oireiden vuoksi
13.01.2021Blind Channel kisaa Suomen Euroviisuedustajan paikasta UMK:ssa 20. helmikuuta
12.01.2021THL suosittelee kaikkien Britanniaan, Etelä-Afrikkaan ja Irlantiin suuntautuvien matkojen välttämistä

Siirry arkistoon »