Poliisiammattikorkeakoulu ja Lapin AMK solmivat kumppanuussopimuksen

12.01.2021

Lapin AMKPolamk logo.png

Sopimusyhteistyöllä parannetaan yhteiskunnan turvallisuutta erityisesti harvaan asutuilla alueilla.

Yhteistyöllä haetaan tiedolla johtamisen ja ennakoinnin osaamista erityisesti väljästi asuttujen alueiden turvallisuuden ja hyvinvoinnin parantamiseksi. Yhteistyö kohdistuu myös arjen turvallisuuden ja siihen liittyvien ratkaisujen kehittämiseen. Arjen turvallisuustyö tueksi haetaan tapoja osallistaa kansalaisia julkisten turvallisuuspalveluiden suunnitteluun ja muotoiluun sekä arviointiin ja kehittämiseen.

Paikallisen turvallisuussuunnittelun ja –toteutuksen tueksi luodaan ennaltaehkäisevä verkostomainen toimintatapa. Tavoitteena on myös tuottaa tilannekuvaa Lapin matkailualan kyvykkyydestä tuottaa tai kuluttaa turvallisuutta.

Lapin AMKilla ja Poliisiammattikorkeakoululla on takanaan jo pitkä yhteistyön historia. Nyt käynnistyvä uusi yhteistyö on aiempaa strukturoidumpaa, ja sen kohteet ovat konkreettisia.

- Palvelut, joita nyt tuotetaan kohdentuvat aiempaa paremmin alueen asiakkaille, Poliisiammattikorkeakoulun ylikomisario Olavi Kujanpää tiivistää.

Sopimuksen allekirjoittivat 11. tammikuuta Poliisiammattikorkeakoulun rehtori Kimmo Himberg ja Lapin AMKin rehtori Riitta Rissanen. Käytännössä ammattikorkeakoulut jakavat keskenään sekä asiantuntijuuttaan että hankkeita ja opetusta hyödyntäviä aineistojaan. Myös koulutusyhteistyötä tullaan tekemään.

Kimmo Himbergin mukaan yhteistyö saa nyt uutta pontta, ja sen teemat ovat myös poliisitoiminnan fokuksessa.

- Viranomaisten voimavaroja suunnataan ymmärrettävästi sinne, missä palveluiden kysyntä on suurinta. Sopimusyhteistyön teemoilla haetaan sektorirajat ylittäviä ja yhteisöllisiä tapoja tuottaa arjen turvaa harvaan asutuille alueille.

Lapin ammattikorkeakoulun rehtori Riitta Rissanen kertoo, että sopimusyhteistyö lisää merkittävällä tavalla Lapin AMKin turvallisuusosaamista, ja se antaa mahdollisuuden tuottaa uutta turvallisuuteen liittyvää tutkimustietoa.

- Yhteistyö lähti liikkeelle 7 vuotta sitten matkailun turvallisuuskysymyksistä, nyt tulokulma on laajempi. Yhteistyömme parantaa yritysten, kolmannen sektorin, viranomaisten, AMKin ja yksittäisten kansalaisten mahdollisuuksia edistää turvallisuutta sekä yhdessä että omassa toiminnassaan.

Tutkimus- kehittämis- ja innovaatiotyössä pilotoidaan konseptoituja palveluratkaisuja. Hankeyhteistyötä tehdään esimerkiksi keinoälyn, konenäön ja lisätyn todellisuuden soveltamisessa. Kumppanuus tarkoittaa opiskelijoiden kannalta harjoittelumahdollisuuksia ja opinnäytetyö- ja projektityötoimeksiantoja.

Sopimus on voimassa tällä erää kolme vuotta. Yhteistyötä koordinoivat Olavi Kujanpää ja Lapin ammattikorkeakoulun turvallisuuspäällikkö Pekka Iivari. Yhteyshenkilöt laativat kumppanuussopimuksen liitteeksi toimintasuunnitelman, jossa kuvataan tarkemmin yhteistyön teemat ja toimenpiteet. Toimintasuunnitelma laaditaan ja tarkistetaan vuosittain.

Live24magazine

25.01.2021Kuopio: We Have a Stream!
23.01.2021SDP:n kansanedustaja Kimmo Kiljunen: Lääkeyhtiöiden patenttisuoja purettava pandemian ajaksi
23.01.2021SDP:n varapuheenjohtaja Mäkynen kokoomukselle: Sote-uudistuksen hylkääminen olisi vastuutonta
22.01.2021Lumityöt jatkuvat Helsingissä, tähän mennessä vastaanotettu 30 000 lumikuormaa
22.01.2021Tredu valmistautuu maksuttomaan opiskeluun
21.01.2021Kansanedustaja Piirainen: Itärata etenee!
21.01.2021Koronan aiheuttamat puolisoiden väliset erimielisyydet lisäsivät väkivaltakokemusten yleisyyttä vauvaperheissä
21.01.2021Puolueavustukset myönnetty vuodelle 2021
19.01.2021Maailman vahvin Nalle on demokratian asialla
19.01.2021Norjan tulli takavarikoi suomalaisen firman rahalähetyksen - 5000 dollaria Raamatun sisällä oli liikaa

Siirry arkistoon »