Uutuussarja vie Suomen rakastetuimpia tähtiä matkalle heidän sukunsa menneisyyteen - Sukuni salat MTV3-kanavalla maanantaisin 15. helmikuuta alkaen

07.01.2021

MTV3-kanavan Sukuni salat -uutuussarjassa tutkitaan Suomen rakastetuimpien tähtien sukuhistorian salaisuuksia, jotka yllättävät, ilahduttavat ja asettavat koko tähden identiteetin uuteen valoon. Juontaja Marja Hintikan johdolla sukelletaan niin tuntemattomien isovanhempien koskettaviin tarinoihin kuin yllättävän ylhäisiin sukujuuriinkin.

MTV3-kanavan uutuussarja Sukuni salat vie kymmenen meille kaikille tuttua suomalaista tähteä matkalle sukunsa tarinoiden äärelle. Historian verhoa raottamalla heille selviää jotain uutta ja ihmeellistä edeltäneiden sukupolvien elämästä. Sarja saa päähenkilömme miettimään, mitkä piirteet ja kiinnostuksen kohteet ovat kulkeneet suvussa joskus jopa satoja vuosia.
Kuinka mennyt muokkaa meidän identiteettiämme? Miten yhteys muodostuu menneeseen?

Sarjassa kuljetaan sukulinjaa taaksepäin ja tutustutaan historian tapahtumiin ja siihen, kuinka erilaiset mullistukset ovat vaikuttaneet ihmisten elämän kulkuun ja ratkaisuihin. Jokaisessa jaksossa myös matkustetaan niille tapahtumapaikoille, joilla jakson päähenkilön esi-isät perheineen elivät ja vaikuttivat. Sukuni salat pohjautuu brittiläiseen menestysformaattiin Who Do You Think You Are?

Kuvassa Marja Hintikka. Kuva: Mtv.

Ohjelman juontajana nähdään Marja Hintikka, jonka johdolla päästään tutustumaan tuntemattomiin isovanhempiin, mahtavaan kauppiassukuun, yllättävän ylhäisiin sukujuuriin ja moneen muuhun menneen ajan käänteeseen. 

- Meillä kaikilla on suvuissa salaisuuksia. Ne voivat olla riemastuttavia ja kauniita, tai sitten hyvinkin riipaisevia ja synkkiä. Tässä ohjelmassa on näitä molempia. Sukuni salat menikin kaikista tekemistäni tv-ohjelmista eniten ihon alle. Ohjelman tarinat ovat valtavan isoja ja ne koskettavat päähenkilöitä sydänjuuria myöten. Koin kunnia-asiana, että sain kulkea näiden ihmisten vierellä ja olla läsnä, kun heille paljastui todella suuria omaan identiteettiin vaikuttavia tosiasioita. Se oli järisyttävä, ihan uniikki kokemus. Aistin ja tunsin joka solullani, miten heidän kuva omasta itsestään muuttui niissä hetkissä, Marja Hintikka kertoo.

Hän muistuttaa, että jokainen jakso on vaatinut valtavan määrän salapoliisityötä, jotta pienen pienistäkin tiedonmurusista ollaan päästy suurten ja merkittävien tarinoiden juurille.

- Sukuni salat tuo historian eläväksi päähenkilöiden tarinoiden kautta. Tämä oli myös itselleni Suomen historian kertauskurssi - ja maailmanhistoriankin! Joukko sukututkijoita, toimittajia, paikallishistorian tuntijoita ja tutkijoita on tehnyt taustatyötä löytääkseen sukujen tarinat historian tapahtumien pyörteistä. Jokaiselta kohdehenkilöltä vaati rohkeutta lähteä mukaan ohjelmaan, koska kyse on heidän henkilökohtaisesta historiastaan ja heidän sukunsa historiasta, eivätkä he tienneet, mitä ohjelmassa tulee tapahtumaan.

Kaikille päähenkilöille on tehty MyHeritagen DNA-testit, jotka osaltaan ovat auttaneet avaamaan suvun tarinoiden taustoja. Yhdessä jaksossa löydetään jopa ennestään tuntematon sukulainen.

Matkalle sukunsa menneisyyteen Sukuni salat -ohjelmassa lähtevät Krista KosonenJukka JalonenPete ParkkonenSuvi TeräsniskaAku HirviniemiJukka HildénMaria VeitolaAnne KukkohoviHjallis Harkimo ja Maria Guzenina.

Sukuni salat -ohjelman MTV:lle tuottaa Warner Bros.International Television Production Finland.

Live24magazine

25.01.2021Kuopio: We Have a Stream!
23.01.2021SDP:n kansanedustaja Kimmo Kiljunen: Lääkeyhtiöiden patenttisuoja purettava pandemian ajaksi
23.01.2021SDP:n varapuheenjohtaja Mäkynen kokoomukselle: Sote-uudistuksen hylkääminen olisi vastuutonta
22.01.2021Lumityöt jatkuvat Helsingissä, tähän mennessä vastaanotettu 30 000 lumikuormaa
22.01.2021Tredu valmistautuu maksuttomaan opiskeluun
21.01.2021Kansanedustaja Piirainen: Itärata etenee!
21.01.2021Koronan aiheuttamat puolisoiden väliset erimielisyydet lisäsivät väkivaltakokemusten yleisyyttä vauvaperheissä
21.01.2021Puolueavustukset myönnetty vuodelle 2021
19.01.2021Maailman vahvin Nalle on demokratian asialla
19.01.2021Norjan tulli takavarikoi suomalaisen firman rahalähetyksen - 5000 dollaria Raamatun sisällä oli liikaa

Siirry arkistoon »