MTV Uutisten tuottamat radiouutiset laajasti Bauer Median radiokanaville

04.12.2020

Kuvassa Mtv uutisankkurit Keijo Leppanen ja Maija Lehmusvirta. Kuva: Bauer Media

MTV Uutiset ja Bauer Media ovat sopineet uudesta laajasta uutisyhteistyöstä. MTV:n tuottamat radiouutiset tulevat vuoden vaihteessa muun muassa Radio Novalle, Iskelmälle, Radio Citylle ja Radio Classicille. Bauer Median paikalliskanavista uutisyhteistyö koskee Radio Pookia ja Radio 957:aa. Bauer Median kanavien lisäksi MTV Uutisia kuullaan sopimuksen myötä myös Nostalgian, Radio Porin ja Auran Aaltojen taajuuksilla. 

MTV tuottaa radiouutisia kanaville viikon jokaisena päivänä. Varhaisesta aamusta myöhäiseen iltaan äänessä ovat muun muassa Seitsemän ja Kymmenen uutisista tutut uutisankkurit. Radiouutiset hyödyntävät monipuolisesti MTV:n uutistoimituksen kellon ympäri hankkimia uutisia ja haastattelumateriaaleja.

- Yhteistyön laajentuminen on meille hyvin mieluisa askel. Näin poikkeuksellisina aikoina on entistäkin tärkeämpää, että aiempaa suurempi osa suomalaisista saa uutistemme välittämän oikean tiedon mahdollisimman nopeasti. Uutistoimittajien ohella lähetyksissä ovat äänessä ihmiset, joita uutiset koskevat. Esimerkiksi päättäjät pääsevät omin sanoin perustelemaan tekemiään valintoja. Lisäksi MTV:n omat erikoistoimittajat osaavat kertoa monimutkaisistakin kokonaisuuksista helposti ymmärrettävässä muodossa, lupaa MTV Uutisten vastaava päätoimittaja Tomi Einonen.

MTV Uutisilla on pitkä historia radiotoimijana. Toimituksessa on tehty radiouutisia yhtäjaksoisesti vuodesta 1997 lähtien.

- Laajentuvalla yhteistyöllä hyväksi havaitun kumppanin kanssa pyritään nyt vastaamaan selvästi havaitsemaamme tarpeeseen. Ihmiset viettävät aiempaa enemmän aikaa kotona ja samalla entistä runsaslukuisemman radioyleisön uutisnälkä on kasvanut. Niin kovat uutiset, ilmiöt, mielenkiintoisimmat puheenaiheet kuin urheilukin saavat radiouutisissa ansaitsemansa huomion ja käsittelyn. Radio on lisäksi nopeutensa vuoksi uutiskanavana ylivoimainen, sanoo Bauer Median sisältöjohtaja Hermanni Seppälä.

Bauer Media on Suomen suurin kaupallinen radiotoimija ja audiobisneksen suunnannäyttäjä Suomessa. Tänä vuonna Bauer Media on kasvattanut kanavakokonaisuuttaan ostamalla sekä Bassomedian että Radio Classicin liiketoiminnan. Syyskuussa Bauer Media lanseerasi uuden SuomiRäp-radiokanavan ja laajensi Basson kuuluvuusalueen lähes valtakunnalliseksi.

MTV Uutisilla pyörähti syyskuun alussa käyntiin 40. toimintavuosi. MTV Uutiset on osa Suomen johtavaa kaupallista tv-yhtiötä MTV Oy:tä: kuluvana syksynä MTV Uutiset on tavoittanut yli kolme miljoonaa suomalaista viikossa tv:ssä ja mtv-palvelussa – MTVUutiset.fi puolestaan yhtenä Suomen suurimpana uutis- ja ajankohtaissivustona noin kaksi miljoonaa suomalaista viikossa*. Vuorokauden ympäri toimiva uutiskanava MTV Uutiset Live on MTV Uutisten ja ilmaisen mtv-palvelun katsotuinta sisältöä. MTV Uutisten tunnettuja ohjelmia ovat mm. UutisaamuSeitsemän ja Kymmenen uutisetViiden jälkeenTulosruutuUutisextraRikospaikkaAsian ytimessäUrheiluextra ja F1 Extra. MTV Uutiset tuottaa puheenaiheita ja on moniäänisen yhteiskunnallisen keskustelun herättäjä nostaen esiin tärkeitä ja kiinnostavia asioita, ihmisiä ja ilmiöitä.

*Lähde: Finnpanel TotalTV-mittaus, vko 37–47 2020, kaikki 3+ vuotiaat ja FIAM

Live24magazine

25.01.2021Kuopio: We Have a Stream!
23.01.2021SDP:n kansanedustaja Kimmo Kiljunen: Lääkeyhtiöiden patenttisuoja purettava pandemian ajaksi
23.01.2021SDP:n varapuheenjohtaja Mäkynen kokoomukselle: Sote-uudistuksen hylkääminen olisi vastuutonta
22.01.2021Lumityöt jatkuvat Helsingissä, tähän mennessä vastaanotettu 30 000 lumikuormaa
22.01.2021Tredu valmistautuu maksuttomaan opiskeluun
21.01.2021Kansanedustaja Piirainen: Itärata etenee!
21.01.2021Koronan aiheuttamat puolisoiden väliset erimielisyydet lisäsivät väkivaltakokemusten yleisyyttä vauvaperheissä
21.01.2021Puolueavustukset myönnetty vuodelle 2021
19.01.2021Maailman vahvin Nalle on demokratian asialla
19.01.2021Norjan tulli takavarikoi suomalaisen firman rahalähetyksen - 5000 dollaria Raamatun sisällä oli liikaa

Siirry arkistoon »