Tasavallan presidentti Sauli Niinistö: Ulkosuomalaiset tärkeä voimavara Suomelle

19.11.2020

presidentin-haastattelu.PNG

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö pitää ulkosuomalaisia, heidän yhteisöjään ja ulkosuomalaismediaa tärkeänä voimavarana Suomelle. Kuva: Suomen Silta kansikuva.

Ulkosuomalaisten neuvontaan ja palveluun keskittyvän Suomi-Seuran juuri ilmestyneessä Suomen Silta-lehden haastattelussa tasavallan presidentti Niinistö sanoo olevansa varma, että ulkosuomalaiset pystyvät luomaan myös sellaista Suomi-kuvaa, jolla yleisemminkin on merkitystä.

- Ulkosuomalaiset pitävät Suomen lippua ja suomalaisuutta hienosti esillä ympäri maailmaa, toteaa presidentti.

Hän toteaa myös että, monet ulkosuomalaiset, paitsi työnsä puolesta niin muutenkin ovat konkreettisesti olleet valmiita edistämään suomalaistuttujensa tai yhteyksiensä asiaa kohdemaassaan.

Kysyttäessä suomalaisten lisääntyneestä ulkomailla tapahtuvasta opiskelusta ja työkokemuksesta ja sen merkityksestä suomalaiselle yhteiskunnalle vastaa presidentti Niinistö:

- Maailma on hyvin kansainvälinen ja erityisesti työelämässä sekä monissa tehtävissä vaaditaankin kansainvälisyyttä, sen osaamista ja hallitsemista, joten tämä on erittäin tärkeä, konkreettinen asia

Suomen Sillan haastattelussa Niinistö, jonka oma ulkosuomalaisuus on rajoittunut muutaman vuoden asumiseen Luxemburgissa, kertoo muita kokemuksiaan ulkosuomalaisuudesta:

- Minulle on erityisesti jäänyt mieleen Yhdysvaltojen matka Itsenäisyyden juhlavuonna, jolloin kävin vaimoni kanssa muun muassa Minnesotassa, jossa oli todella upea tunnelma. Siellä saattoi nähdä, että ulkosuomalaisilla on hyvin lämmin ja syvä suhde kotimaahansa. 

Live24magazine

30.11.2020Käryttäjä vai sisustaja - millainen palovaroittimen käyttäjä olet?
27.11.2020Sexpo vastaa kritiikkiin: Seksologista osaamista tarvitaan kaikkialla yhteiskunnassa
26.11.2020Liepuskan Herkkupaja Oy on vuoden 2020 Maistuva maaseutuyritys Pohjois-Savossa
25.11.2020Lasten joulurauha kokoaa toiveet hyvästä joulusta
25.11.2020Mihin haluamme kannustaa ihmisiä ansiotyön ja sosiaaliturvan yhdistämisessä?
25.11.2020Tutkimus: Yhdenvertaisuuslain uudistuksessa on edetty oikeaan suuntaan - lakia ei vielä hyödynnetä tarpeeksi
24.11.2020Demarinuoret : Vihreys ja pikamuoti eivät kulje käsi kädessä!
24.11.2020Kannanotto: Itä- ja Pohjois-Suomen maakunnista Lappi, Pohjois-Pohjanmaa, Kainuu, Keski-Pohjanmaa, Pohjois-Karjala ja Etelä-Savo tavoittelevat siirtymistä monialaisiin maakuntiin
24.11.2020MaRa: Uudenmaan koronatilanne heikentynyt nopeasti - tilanne edellyttää vastuullisuutta yrityksiltä ja asiakkailta
20.11.2020Pro: Luottamuspula estää Kotidatan henkilöstön osallistumisen paikalliseen sopimiseen - yhtiö jatkanut henkilöstön epäasiallista kohtelua lakon jälkeen

Siirry arkistoon »