Metsähallituksen sopimusyrittäjän toiminnassa puutteita

12.11.2020

Metsähallitus

Aluehallintovirasto on havainnut syyskuussa tehdyssä työsuojelutarkastuksessa Metsähallituksen metsäpalveluyrittäjän toiminnassa huomautettavaa ulkomaiseen työvoimaan liittyen.

Yrittäjän toiminnassa ilmeni erilaisia puutteita, joiden pohjalta aluehallintoviraston tarkastaja esittää laiminlyöntimaksuprosessin aloittamista ja antaa yrittäjälle toimintaohjeita. Yrittäjää tullaan kuulemaan havaittuihin epäkohtiin liittyen.

Aluehallintovirasto on tehnyt myös Metsähallitukselle työsuojelutarkastuksen ulkomaisen työvoiman käytöstä. Tarkastuksessa käsitellyissä asioissa ei havaittu puutteita.

Metsähallituksen hankintaketju toimii vastuullisesti ja yhtenäisesti Metsähallituksen toimintatapaohjeen periaatteiden mukaisesti.

- Edellytämme vastaavaa sitoumusta lakien mukaiseen, eettiseen ja vastuulliseen toimintatapaan myös kaikilta toimittajiltamme, metsänhoitojohtaja Heikki Savolainen painottaa ja jatkaa:

- Toimintatapaohje on osa kaikkia hankintasopimuksiamme.

Hankintasopimuksen merkittävä rikkominen on purkuperuste, jos yrittäjä ei korjaa toimintaansa.

- Metsähallituksen puolelta vastuullista toimintaa on, että annamme yrittäjälle mahdollisuuden selvitykseen, Heikki Savolainen toteaa.

Yrittäjälle annetaan purkuehtoinen laatuhuomautus. Sopimusyrittäjällä on kuukausi aikaa antaa selvitys tarkastuksen puutteisiin. Lisäksi Metsähallitus tulee tekemään työmaatarkastukset kyseisen toimijan kohteissa.

Live24magazine

27.11.2020Sexpo vastaa kritiikkiin: Seksologista osaamista tarvitaan kaikkialla yhteiskunnassa
26.11.2020Liepuskan Herkkupaja Oy on vuoden 2020 Maistuva maaseutuyritys Pohjois-Savossa
25.11.2020Lasten joulurauha kokoaa toiveet hyvästä joulusta
25.11.2020Mihin haluamme kannustaa ihmisiä ansiotyön ja sosiaaliturvan yhdistämisessä?
25.11.2020Tutkimus: Yhdenvertaisuuslain uudistuksessa on edetty oikeaan suuntaan - lakia ei vielä hyödynnetä tarpeeksi
24.11.2020Demarinuoret : Vihreys ja pikamuoti eivät kulje käsi kädessä!
24.11.2020Kannanotto: Itä- ja Pohjois-Suomen maakunnista Lappi, Pohjois-Pohjanmaa, Kainuu, Keski-Pohjanmaa, Pohjois-Karjala ja Etelä-Savo tavoittelevat siirtymistä monialaisiin maakuntiin
24.11.2020MaRa: Uudenmaan koronatilanne heikentynyt nopeasti - tilanne edellyttää vastuullisuutta yrityksiltä ja asiakkailta
20.11.2020Pro: Luottamuspula estää Kotidatan henkilöstön osallistumisen paikalliseen sopimiseen - yhtiö jatkanut henkilöstön epäasiallista kohtelua lakon jälkeen
20.11.2020Valtioneuvosto nimitti torstaina 19. marraskuuta oikeustieteen kandidaatti Robin Lardotin jatkamaan Keskusrikospoliisin päällikkönä

Siirry arkistoon »