Ruka- Kuusamo Matkailu : Kiitos kotimaisille matkailijoille

29.10.2020

Ruka-Kuusamon alueella erinomaista matkailukesää seurasi erittäin hyvä syksy. Kiitos tästä kuuluu kotimaisille matkailijoille, jotka valitsivat matkakohteekseen Kuusamon. Kuva: Ruka-Kuusamo.

Rekisteröidyt kotimaiset yöpymiset kasvoivat Ruka-Kuusamon alueella kesäkuussa 3 prosenttia, heinäkuussa 58 prosenttia, elokuussa 45 prosenttia ja syyskuussa 32 prosenttia. Kansainvälisten yöpyjien määrä romahti myös Kuusamossa, mutta rekisteröityjen yöpymisten kokonaismäärä kesä-syyskuussa oli +37 prosenttia. Alueella yöpyi kesä-syyskuun aikana yhteensä melkein 200 000 matkailijaa, kun vuosi sitten samana aikana yöpyjiä rekisteröitiin yhteensä 150 000.

Rekisteröidyt yöpymiset eivät pidä sisällään mökkimajoitusta, mutta esimerkiksi Lomarenkaan mökkimyynnin kesäajan kasvu oli alueella +50 prosenttia viime kesään verrattuna. Kuusamossa on lähes 7 000 vapaa-ajan asuntoa. Myös AirBnB-vuokraajilla on mennyt Kuusamossa hyvin: lyhytvuokraajien kuukausituotot ovat nousseet 600 euroa 2400 euroon kuukaudessa, mikä tekee Kuusamosta Suomen toiseksi tuottoisimman AirBnB-kaupungeista.

– Samaan aikaan, kun olemme tehneet kesällä ja syksyllä matkailijaennätyksiä, on koronatilanne alueella pysynyt rauhallisena. Selkeällä tiedottamisella, ennakoivilla turvatoimenpiteillä ja huolellisella otteella olemme onnistuneet järjestämään matkailun turvallisesti. Myös tästä saamme kiittää matkailijoita, että ovat toimineet vastuullisesti, kiittelee Ruka-Kuusamo Matkailu ry:n toimitusjohtaja Mats Lindfors.

Kotimaisten ansioista Kuusamon matkailuelinkeinolla menee tällä hetkellä kohtuullisen hyvin

Kuusamon matkailuelinkeino työllistää paikallisesti 800 henkilöä. Suuri osa yrityksistä on pieniä tai keskisuuria paikallisia perheyrityksiä. Matkailutoimialan menestyksellä on suorat vaikutukset koko alueen paikallistalouteen ja hyvinvointiin.

– Suomalaisten kotimaan matkailuinnon ansiosta olemme toistaiseksi välttyneet isommilta irtisanomisilta tai konkursseilta, ja yritykset ovat voineet jatkaa kehitysprojektejaan, kuten matkailun vastuullisuuden kehittämistä, toteaa Lindfors.

Tulevalle talvikaudelle on tehty rekrytointeja, mutta kansainvälisten matkailijoiden peruuntumiset näkyvät muun muassa siinä, että yhtä paljon sesonkityöntekijöitä ei tarvita kuin aiempina talvina.

– Ohjelmapalveluyrittäjät toivovat suomalaisten löytävän talven aktiviteetit, kuten poro- tai koira-ajelut, jääkartingin tai koskikellunnan, yhtä suurissa määrin kuin kesällä. Tällä hetkellä perinteiset loma-ajat alkavat täyttyä: joulu, uusivuosi ja koulujen hiihtolomaviikot näyttävät majoituksen osalta lupaavalta. Näiden välisillä viikoilla olisi hyvin tilaa tulla nauttimaan monipuolisesta talvitekemisestä Suomen lumivarmimpaan kolkkaan, Lindfors vinkkaa.

Live24magazine

01.12.2020"Pomminvarma ammattilainen ja herrasmieskokki" - Patrik on MasterChef 2020 -voittaja!
01.12.2020True crimea ja kansainvälisiä kirjailmiöitä - tässä ovat vuoden 2020 kuunnelluimmat äänikirjat
30.11.2020Käryttäjä vai sisustaja - millainen palovaroittimen käyttäjä olet?
27.11.2020Sexpo vastaa kritiikkiin: Seksologista osaamista tarvitaan kaikkialla yhteiskunnassa
26.11.2020Liepuskan Herkkupaja Oy on vuoden 2020 Maistuva maaseutuyritys Pohjois-Savossa
25.11.2020Lasten joulurauha kokoaa toiveet hyvästä joulusta
25.11.2020Mihin haluamme kannustaa ihmisiä ansiotyön ja sosiaaliturvan yhdistämisessä?
25.11.2020Tutkimus: Yhdenvertaisuuslain uudistuksessa on edetty oikeaan suuntaan - lakia ei vielä hyödynnetä tarpeeksi
24.11.2020Demarinuoret : Vihreys ja pikamuoti eivät kulje käsi kädessä!
24.11.2020Kannanotto: Itä- ja Pohjois-Suomen maakunnista Lappi, Pohjois-Pohjanmaa, Kainuu, Keski-Pohjanmaa, Pohjois-Karjala ja Etelä-Savo tavoittelevat siirtymistä monialaisiin maakuntiin

Siirry arkistoon »