Vain joka viides kännykkä päätyy kierrätykseen - Telian kierrätyskontti lähtee liikkeelle ensi viikolla

21.09.2020

Kuva: Telia

Puhelimet ja muut päätelaitteet muodostavat merkittävän osan ICT-toimialan kokonaiskasvihuonepäästöistä. Telian kierrätyskontti kiertää syksyn ajan Suomea keräämässä niin käytettyjä kännyköitä kuin tietokoneita.

 - Jopa 99 prosenttia kännyköiden materiaaleista on kierrätettäviä. On järjetöntä haaskausta, että niitä ei hyödynnetä uudestaan, Telian vastuullisuuspäällikkö Ira Vainio puuskahtaa.

 Suomessa myydään vuosittain noin kaksi miljoonaa puhelinta. Telia haluaa kannustaa ihmisiä tuomaan vanhat laitteensa kiertoon.

 - Kännyköitä voi tuoda sekä myymälöihimme että Telia Recycled -kierrätyskonttiimme, joka kiertää lähikuukaudet ympäri Suomea, Vainio kertoo.

 - Ja tietysti kontista voi samalla ostaa itselleen uuden, kierrätetyn puhelimen. Uusia siellä ei edes ole myynnissä, Vainio naurahtaa.

 Jokaisesta kierrätykseen tuodusta puhelimesta saa kunnosta riippumatta kolmen viikon aikana vähintään viiden euron alennuksen tai lahjakortin. Kampanja käynnistyy varaslähtönä jo tänään, Nollapäästöpäivänä, Telian kaupoissa.

 - Nyt kannattaa kaivella vanhoja luureja laatikoiden pohjalta. Lahjakortilla voi hankkia vaikka näytönsuojan kännykkään. Sekin on ekoteko, sillä kännykkä kestää sen avulla pitempään käytössä. Tai voihan sillä maksaa osan vaikka kunnostetusta kierrätyspuhelimesta, Vainio vinkkaa.

 Telia Recycled -kierrätyskontti aloittaa kiertueensa Helsingin keskusta, Narinkkatorilta maanantaina 28.9. Kontti kiertää myös Turussa, Porissa, Raumalla, Tampereella, Vaasassa, Oulussa, Kuopiossa, Jyväskylässä, Savonlinnassa ja Kotkassa.

Live24magazine

29.10.2020Perintälakiin ehdotetaan väliaikaisia muutoksia - Lakia sovellettaisiin sen voimassaoloaikana tehtyihin perintätoimiin
29.10.2020Ruka- Kuusamo Matkailu : Kiitos kotimaisille matkailijoille
28.10.2020Iäkkäiden yksinäisyys on yleistä palveluasumisessa
28.10.2020Tulli : Tilaatko tavaroita netistä? Tarkista tilauksesi lähetysmaa, niin voit säästää aikaa ja rahaa
27.10.2020Suomen Potilasvahinkoapu : " Toimistomme selvittää Vastaamon korvausvastuuta pro bono "
26.10.2020Rasisminvastaisuudesta riittää opittavaa - antirasismi ei ole yhden asian liike
24.10.2020Pro: Alihankintaa ja alipalkkausta - vastine Kaupan liiton muuntelemaan totuuteen
22.10.2020Kaupan liitto: Pro tekee järjestöpolitiikkaa työntekijöiden kustannuksella
22.10.2020Vastaus Häkämiehen avoimeen kirjeeseen: Ammattiliittona Pro ei voi tukea hintakilpailua työehdoilla
22.10.2020THL ei toteuta ikääntyneiden influenssarokotetutkimusta tänä syksynä koronan takia

Siirry arkistoon »