Koronatilanne ei ole ohi - Itä-Suomen poliisi muistuttaa ohjeiden noudattamisesta

18.09.2020

poliisi2.png

Keväiset rajoitukset ja suositukset ovat kesän ja alkusyksyn aikana tulleet osaksi jokaisen arkea. Vaikka hygieniaan ja turvaväleihin liittyvät ohjeet ovat nyt tuttuja, niiden noudattamista ei tule unohtaa. Seuraamalla ohjeita pienennät tartuntariskiä ja tuet viranomaisten työtä.

– Koronatilanne ei ole ohi, ja varovaisuus on edelleen tärkeää. Me poliisissa noudatamme päivittäin erilaisia ohjeita turvataksemme muun muassa asiakkaiden terveyttä. Toivomme samaa jaksamista myös asiakkailta, kiteyttää ylikomisario Pekka Koistinen Kuopion pääpoliisiasemalta.

Asioi mahdollisuuksien mukaan verkossa, ja käy poliisiasemalla vain välttämättömissä tilanteissa. Esimerkiksi passi- ja henkilökorttihakemukset sekä kiireettömät rikosilmoitukset voi hoitaa sähköisesti. Katso tästä, mitä kaikkea voit hoitaa verkossa: poliisi.fi/verkkoasiointi.

– Olisi hyvä, että ihmiset tietäisivät verkossa asioinnin mahdollisuuksista enemmän. Sitä kautta voi helposti välttää ylimääräisen poliisiasemalla käynnin, Koistinen toteaa.

Jos asiointi poliisiasemalla on välttämätöntä, varaa aika etukäteen soittamalla tai sähköisesti. Asioidessasi noudata turvavälejä ja huolellista käsihygieniaa. Siirrä aikaasi myöhemmälle, jos sinulla on flunssan oireita tai olet muuten altistunut.

Kiireisissä tapauksissa soita aina 112

– Jos sairastat tai olet altistunut koronalle, kerro siitä hätäpuhelun yhteydessä. Kerro myös, jos samoissa tiloissa, johon viranomaisapua pyydetään, on altistunut tai tartunnan saanut henkilö. Silloin sinua auttavat viranomaiset voivat ottaa tämän huomioon etukäteen, eikä avun saapuminen viivästy viimehetken suojautumisen vuoksi, Koistinen muistuttaa.

Live24magazine

29.10.2020Perintälakiin ehdotetaan väliaikaisia muutoksia - Lakia sovellettaisiin sen voimassaoloaikana tehtyihin perintätoimiin
29.10.2020Ruka- Kuusamo Matkailu : Kiitos kotimaisille matkailijoille
28.10.2020Iäkkäiden yksinäisyys on yleistä palveluasumisessa
28.10.2020Tulli : Tilaatko tavaroita netistä? Tarkista tilauksesi lähetysmaa, niin voit säästää aikaa ja rahaa
27.10.2020Suomen Potilasvahinkoapu : " Toimistomme selvittää Vastaamon korvausvastuuta pro bono "
26.10.2020Rasisminvastaisuudesta riittää opittavaa - antirasismi ei ole yhden asian liike
24.10.2020Pro: Alihankintaa ja alipalkkausta - vastine Kaupan liiton muuntelemaan totuuteen
22.10.2020Kaupan liitto: Pro tekee järjestöpolitiikkaa työntekijöiden kustannuksella
22.10.2020Vastaus Häkämiehen avoimeen kirjeeseen: Ammattiliittona Pro ei voi tukea hintakilpailua työehdoilla
22.10.2020THL ei toteuta ikääntyneiden influenssarokotetutkimusta tänä syksynä koronan takia

Siirry arkistoon »