Kotimaiset digikirjat saavat oman palkinnon - ehdokkaat julki

15.09.2020

Elisa Oyj

Elisa palkitsee vuoden parhaat kotimaiset digikirjat ensimmäistä kertaa järjestettävässä Elisa Kirja -gaalassa suomalaisen kirjallisuuden päivänä 10.10.2020. Yleisöäänestys alkaa tänään, ja yleisö voi äänestää suosikkiaan 27.9.2020 asti täällä.

Elisa Kirjan Vuoden parhaan digikirjapalkinnon tavoitteena on tukea kotimaista kirjallisuutta ja kirjailijoita sekä edistää kirjojen digitalisaatiota. Lisäksi palkinto pyrkii tuomaan esiin digikirjalle tyypillisiä, monille vielä tuntemattomampia tekijöitä esimerkiksi äänikirjalukijoita palkitsemalla.

– Elisa on vahvasti kotimainen toimija ja pisimpään alalla toiminut ääni- ja e-kirjaverkkokauppa Suomessa. Elisa Kirja tarjoaa markkinoiden kattavimman valikoiman suomenkielisiä digikirjoja, joten meille on luontevaa palkita nimenomaan kotimaisia kirjailijoita ja näin osaltamme olla mukana edistämässä kotimaisen kulttuurin kehitystä, kertoo Elisa Kirjan liiketoimintajohtaja Helena Niemelä.

Palkintoja jaetaan yhteensä viisi

Vuoden kotimainen kirja -palkinnoista kolme jaetaan eri kirjakategorioille seuraavasti: vuoden kotimainen kaunokirja, vuoden kotimainen dekkari/jännitysromaani, ja vuoden kotimainen tietokirja/elämäkerta. Voittajat valikoituvat menetelmällä, jossa yleisö äänestää ensiksi suosikkejaan Elisa Kirja -palvelun TOP 25 (1.8.2019-31.8.2020) suosituimpien kirjojen joukosta. Yleisöäänestyksen perusteella jokaisesta kolmesta kategoriasta kaksi suosituinta teosta pääsee raadin arvosteltaviksi, ja raati valitsee lopulliset voittajat.

Lisäksi Elisa Kirja -gaalassa palkitaan vuoden kotimainen tulokas ja vuoden kotimainen äänikirjalukija. Vuoden äänikirjalukija -palkinnon tavoitteena on antaa tunnustusta äänikirjalle tyypillisille tekijöille, jotka ovat vielä monille tuntemattomampia. Voittaja valitaan yleisöäänestyksellä.

– Äänikirjojen lukijoilla on suuri merkitys kirjan kuuntelukokemukseen eli siihen tuntuuko kuuntelu miellyttävältä, jääkö tarina mieleen ja pystyykö siihen eläytymään, kommentoi Niemelä.

Vuoden tulokas -palkinnon tavoitteena taas on kannustaa kotimaisen kirjallisuuden kehitykseen. Palkinto annetaan esikoiskirjailijalle, joka onnistuu tuomaan kotimaiseen kirjavalikoimaan jotain uutta. Elisa Kirja valitsee palkinnon saajan itse.

Gaala järjestetään Elisa Kulmassa, Helsingissä, ja se on avoin vain pienelle kutsuvieraista koostuvalle ryhmälle tilaisuuden luonteesta ja vallitsevasta yhteiskunnallisesta tilanteesta johtuen. Kuka tahansa voi kuitenkin seurata gaalan suoraa lähetystä Elisa Live -lähetyksenä Facebookin kautta.

Palkintosummat ja raati julkaistaan syyskuun aikana.

Lue lisää:

Palkinnon ehdokkaista >>

Palkinnon saajien valintamenettelystä >> 

Osallistu äänestykseen >>

Live24magazine

26.11.2020Liepuskan Herkkupaja Oy on vuoden 2020 Maistuva maaseutuyritys Pohjois-Savossa
25.11.2020Lasten joulurauha kokoaa toiveet hyvästä joulusta
25.11.2020Mihin haluamme kannustaa ihmisiä ansiotyön ja sosiaaliturvan yhdistämisessä?
25.11.2020Tutkimus: Yhdenvertaisuuslain uudistuksessa on edetty oikeaan suuntaan - lakia ei vielä hyödynnetä tarpeeksi
24.11.2020Demarinuoret : Vihreys ja pikamuoti eivät kulje käsi kädessä!
24.11.2020Kannanotto: Itä- ja Pohjois-Suomen maakunnista Lappi, Pohjois-Pohjanmaa, Kainuu, Keski-Pohjanmaa, Pohjois-Karjala ja Etelä-Savo tavoittelevat siirtymistä monialaisiin maakuntiin
24.11.2020MaRa: Uudenmaan koronatilanne heikentynyt nopeasti - tilanne edellyttää vastuullisuutta yrityksiltä ja asiakkailta
20.11.2020Pro: Luottamuspula estää Kotidatan henkilöstön osallistumisen paikalliseen sopimiseen - yhtiö jatkanut henkilöstön epäasiallista kohtelua lakon jälkeen
20.11.2020Valtioneuvosto nimitti torstaina 19. marraskuuta oikeustieteen kandidaatti Robin Lardotin jatkamaan Keskusrikospoliisin päällikkönä
19.11.2020Tulli havaitsi ekstraneitsytoliiviöljyissä puutteita

Siirry arkistoon »