Demarinuoret: Yksikin itsemurhaan kuollut nuori on liikaa

10.09.2020

Kuva: Demarinuoret

Koronakriisi on kurjistanut entisestään niiden asemaa, joiden tilanne oli vaikein jo ennen pandemiaa. Riski mielenterveysongelmien ilmenemiselle tai pahenemiselle on kasvanut poikkeusolojen aikana. Vaikka nuorten itsemurhakuolleisuus on ollut eurooppalaisittain verrattuna korkeaa jo aiemmin, on koronakevät heikentänyt tilannetta entisestään. 

- Nyt, jos milloin, on vahvistettava peruspalveluita ja tarjottava matalan kynnyksen tukea heille, jotka sitä kipeimmin tarvitsevat. Itsemurhien ehkäisyssä olennaisinta on, että apua saa nopeasti ilman läheterumbaa. Siksi on välttämätöntä, että terapiatakuu toteutetaan pikaisesti jo ennen tulevaa sote-uudistusta, linjaa Demarinuorten puheenjohtaja Pinja Perholehto.

Koronakriisin vaikutusten lievittäminen edellyttää, että lasten ja nuorten hyvinvoinnista saadaan ajantasaista tietoa. Laajoihin terveystarkastuksiin panostamalla voidaan kohdata jokainen lapsi, nuori ja heidän perheensä ja arvioida heidän tuen tarpeensa. 

- Terapiatakuu ei vielä yksin riitä ratkaisemaan haasteita ja siksi lisäpanostuksia tarvitaan erityisesti opiskelijahuoltoon. Laajat terveystarkastukset ovat tämän vuosituhannen tärkeimpiä uudistuksia lasten ja perheiden ennaltaehkäisevien toimien ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin parantamiseksi. On kummallista, mikäli näiden merkitys unohdetaan pandemian jälkihoidossa, päättää Demarinuorten puheenjohtaja Pinja Perholehto.

Live24magazine

17.09.2020Liikennevalomalli päivitetty uusien linjausten mukaiseksi - tarkista, mistä maista voi matkustaa Suomeen ilman rajoituksia
16.09.2020Koronavilkulla jo yli 2 miljoonaa latausta
15.09.2020Kotimaiset digikirjat saavat oman palkinnon - ehdokkaat julki
10.09.2020Lähtevät ja saapuvat lennot löytyvät nyt Liikennetilanne-palvelusta
10.09.2020Demarinuoret: Yksikin itsemurhaan kuollut nuori on liikaa
04.09.2020HUS vetoaa: Välttäkää joukkotapaamisia ja pysykää sairaana kotona
01.09.2020MacGyver palaa ruutuun - Tiesitkö, että Ihmemiehen keksinnöillä on suomalaiskytkös?
01.09.2020Koronavilkulla jo miljoona latausta!
24.08.2020Julkilausuma: Esittävän säveltaiteen ahdinkoa helpotettava
21.08.2020Jäsenkysely paljastaa linja-autoalan korona-ahdingon - valtaosalla yrityksistä edelleen vaikeuksia ja tulevaisuus uhattuna

Siirry arkistoon »