Suojavarusteiden lisähankinnat parantavat sote-alan huoltovarmuutta

06.08.2020

Huoltovarmuuskeskus

Huoltovarmuuskeskus (HVK) ryhtyy valmistelemaan sosiaali- ja terveysministeriön (STM) pyynnöstä sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön käyttöön tarkoitettujen suojavarusteiden lisähankintaa.

Lisähankinnalla on tarkoitus parantaa huoltovarmuutta ja tukea sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujärjestelmän omia hankintoja.

STM esittää 6.8.2020 hankittavaksi

- kirurgisia maskeja 60 miljoona kappaletta

- suojakäsineitä 200 miljoonaa kappaletta

- monikäyttöisiä suojavisiireitä 5 miljoonaa kappaletta.

Hankintojen kokonaisarvo on arviolta korkeintaan 41 miljoonaa euroa, ilman arvonlisäveroa.

Suojavarustetilanne on tällä hetkellä kohtuullisen hyvä, mutta koronavirustartuntojen määrän kasvuun on varauduttava kaikkialla Suomessa. Sosiaali- ja terveydenhuollon toimijoiden on tärkeää varmistaa omalta osaltaan, että niillä on riittävästi suojavarusteita ja tarvittaessa tehdä lisähankintoja.

Huoltovarmuuskeskuksella hankintoja täydentävä rooli

Sairaanhoitopiirit, kunnat ja sosiaali- ja terveydenhuoltoalan yksityiset yritykset tekevät Suomessa valtaosan tarvitsemistaan suojavarusteiden hankinnoista. Huoltovarmuuskeskuksen (HVK) hankinnat ovat niitä täydentäviä.

Huoltovarmuuskeskus ylläpitää osaltaan koronaepidemian aikana suojavarusteiden tilannekuvaa ja arvioi yhdessä sosiaali- ja terveysministeriön (STM) kanssa lisähankintojen tarvetta. Arvion pohjalta STM tekee HVK:lle hankintapyynnön.

STM on tehnyt HVK:lle suojavarusteisiin liittyviä hankintapyyntöjä helmikuusta 2020 lähtien. HVK on kyseisten hankintaesitysten pohjalta tehnyt suojainhankintoja sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten käyttöön tähän mennessä yhteensä n. 120 miljoonalla eurolla.

Kevään jälkeen on voitu tuonnissa siirtyä pääosin normaaleihin kuljetusreitteihin eli juna- ja laivakuljetuksiin pelkkien lentokuljetusten sijaan. Myös kotimainen tuotanto on lähtenyt hyvin käyntiin ja tuotteille on haettu sosiaali- ja terveydenhuollossa tarvittavia sertifikaatteja tai poikkeuslupia.

Live24magazine

 

17.09.2020Liikennevalomalli päivitetty uusien linjausten mukaiseksi - tarkista, mistä maista voi matkustaa Suomeen ilman rajoituksia
16.09.2020Koronavilkulla jo yli 2 miljoonaa latausta
15.09.2020Kotimaiset digikirjat saavat oman palkinnon - ehdokkaat julki
10.09.2020Lähtevät ja saapuvat lennot löytyvät nyt Liikennetilanne-palvelusta
10.09.2020Demarinuoret: Yksikin itsemurhaan kuollut nuori on liikaa
04.09.2020HUS vetoaa: Välttäkää joukkotapaamisia ja pysykää sairaana kotona
01.09.2020MacGyver palaa ruutuun - Tiesitkö, että Ihmemiehen keksinnöillä on suomalaiskytkös?
01.09.2020Koronavilkulla jo miljoona latausta!
24.08.2020Julkilausuma: Esittävän säveltaiteen ahdinkoa helpotettava
21.08.2020Jäsenkysely paljastaa linja-autoalan korona-ahdingon - valtaosalla yrityksistä edelleen vaikeuksia ja tulevaisuus uhattuna

Siirry arkistoon »