Kenttäennätys Junkkarin nimiin, miehissä Hietala piti komennon

17.07.2020

https://www.epressi.com/media/userfiles/134863/1594999296/krista-junkkari.jpg

Kuvassa Krista Junkkari

Tiedossa tiukat kamppailut mitaleista SM-kisoissa - mestareiksi on tyrkyllä monia kokeneita SM-mitalisteja

Golfin lyöntipelin SM-kilpailujen 3.päivä oli nimensä veroinen ”moving day”, ja asemia haettiin finaalipäivälle. SM-kullasta käydään kova taistelu kaikissa sarjoissa.

Naisten sarjassa nähtiin upea suoritus, kun Krista Junkkari löi Ruuhikoskelle uuden naisten kenttäennätyksen, ja monia muitakin huipputuloksia pelattiin. Miesten kärki tiivistyi, mutta Alex Hietala pysyi yhä kärkipaikalla. Kahdeksan pelaajaa on alle par’in, ja viimeisellä kierroksella mestaruuteen tuskin noustaan sen joukon ulkopuolelta.

Myös erityisgolfareiden e-sarja pääsi alkuun, ja johtajan puikkoa heiluttaa viime vuoden mestari Tero Peltola.

Ruuhikosken kenttä on aurinkoisten kisapäivien aikana kuivunut, mikä tarkoittaa päänvaivaa pelaajille aiempaa pidemmillä rulleilla avauksissa ja myös kovempia griinejä.

Naiset

Viime kesänä SM-kultaa voittanut Koski-Golfin Krista Junkkari nosti itsensä mestaruustaistoon 67 lyönnin kierroksellaan. Viisi alle ihannetuloksen on myös Ruuhikoski Golfin uusi naisten kenttäennätys.

- Huippufiilis! En osannut ajatella kenttäennätystä, päivän tavoite oli päästä mestaruuskamppailuun mukaan ja siinä onnistuin, Junkkari pohti.

Junkkari on tuloslistalla toisena yhteistuloksella -4/71-74-67.

- Peli ei ollut mitään ilotulitusta tänään, mutta putit upposivat. Virheiltä ei vältytty, mutta hyvää oli onneksi paljon enemmän.

Pitkälyöntinen kuusankoskelainen on saanut itseluottamusta Ruuhikosken kentän käydessä tutummaksi kisan edetessä. Par5-väylät hän yltää yhtä lukuun ottamalla kahdelle lyönnillä griinille.

Kenttäennätys oli 20-vuotiaalle jo toinen tälle kesälle, ensimmäinen syntyi Kymen Golfissa 21-vuotiaiden SM-kisoissa kesäkuussa.

Kilpailun johdossa on jatkaa yhteistuloksella -6 edelleen amatööri Kiira Riihijärvi, jonka kierros sujui perjantaina 72 lyönnillä.

- Tänään oli vaikeampi päivä, mutta samalla taktiikalla jatkan eli väylälle, griinille ja putti kuppiin. Odotan innolla huomista kierrosta, kun hyvässä porukassa kiritetään toisiamme. Paras nainen voittakoon, Riihijärvi kertoo.

Upeat 68 lyönnin kierrokset pelasivat myös Sanna Nuutinen (E/75-73-68) sekä toista sijaa jakamaan ja samalla kärkiryhmään noussut Emilia Tukiainen (-4/75-69-68).

Miehet

Miesten sarjassa tärkeän harppauksen tuloslistalla perjantaina teki Lauri Ruuska Tarina Golfista -6/68-74-68. Kaksinkertainen suomenmestari (2015 & 2017) tähyää kolmatta vyölleen, ja 68 lyönnin kierros nosti hänet kolmen lyönnin päähän.

https://www.epressi.com/media/userfiles/134863/1594999296/lauri-ruuska.jpg

Kuvassa Lauri Ruuska

Pitkistä lyönneistään tunnettu Ruuska tehtaili kierroksellaan kahdeksan birdietä, ja on tehnyt niitä eniten kaikista kisan pelaajista.

- Vaihteleva päivä, putteri oli erittäin kuumana. Vastapainoksi tuli bogejakin. Huomenna karsitaan ne pois kortista niin hyvä tulee, Ruuska ennakoi.

Ruuskan kanssa toista sijaa jakaa St. Laurence Golfin Rasmus Karlsson -6/69-67-74.

Alex Hietala onnistui pitämään johtopaikkansa tuloksella -9/66-68-73, vaikka hänen kierroksessaan olikin haasteita heikon alun jälkeen. Vuoden 2018 suomenmestari kuitenkin odotti malttamattomana viimeistä kierrosta – senhän takia tänne on tultu.

- Griinien kuivuminen on tehnyt ne nopeammiksi, mikä täytyy ottaa huomioon etenkin chipeissä. Myös iltapäivällä nouseva tuuli pitää ottaa huomioon mailavalinnoissa, Hietala analysoi muuttuneita olosuhteita kentällä kolmen kierroksen jälkeen

Miesten päivän parhaasta tuloksesta 67 vastasi Antti Valjakka Golf-Porrassalmesta.

E-sarja

Erityisgolfin ja avoimet SM-kilpailut pelataan nyt kolmatta kertaa yhdessä. Suomi oli ensimmäinen maa, joka otti tämän käytännöksi. Kenttä pelataan takatiiltä, kuten yleisessä sarjassakin. Osallistujia SM-kisoissa on yhdeksän.

https://www.epressi.com/media/userfiles/134863/1594999296/tero-peltola.jpg

Kuvassa Tero Peltola

Ruuhikosken kentän parhaiten klaarasi perjantaina viime vuoden suomenmestari Tero Peltola Tarina Golfista tuloksella +15/87. Peltola kehui Ruuhikosken kenttää ja olosuhteita mahtaviksi, mutta mainitsi yltyneen tuulen vaikuttaneen peliin.

-Tuplia tuli vähän liikaa. Avaukset ovat täällä tärkeässä osassa, väylillä pitää ehdottomasti pysyä.

E-sarjan kauden aiemmat kilpailut on peruttu koronaviruksen takia, joten SM-kisat avaavat monelle erityisgolfarille kisakauden. Peltola on kuitenkin päässyt pelaamaan rutkasti kotikentällään ja pitänyt yllä pelivirettä.

- Mestaruus voi tulla Kuopioon, sen näkee sitten huomenna – ehkä monestakin sarjasta, Tarina Golfin pelaaja vinkkaa silmää.

SM-mitalien lisäksi palkintorahaa on luvassa miehissä 3000 euroa ja naisissa 2000 euroa, jos ammattilainen vie mestaruuden.

Live24magazine

04.08.2020Amnesty: Poliisi on syyllistynyt ihmisoikeusloukkauksiin rasisminvastaisissa mielenosoituksissa Yhdysvalloissa
30.07.2020Tulli ja KRP saivat valmiiksi laajan dopingaineisiin liittyvän esitutkinnan
29.07.2020Siivousyritys SMC Palvelut Oy:n työntekijät puolustavat työnantajaansa: " Meitä kohdellaan tasa-arvoisesti "
27.07.2020EU:n syyttäjänvirasto EPPO: neuvosto nimitti Euroopan syyttäjät
27.07.2020Matkailu epidemia-alueille lisää koronavirustartuntojen riskiä Suomessa
18.07.2020Golfin lyöntipelin suomenmestarit kruunattiin Ruuhikoskella - miehissä ratkaisu venyi uusintaan
17.07.2020Livemusiikkia ja yhteislaulua kesätorstaisin uuden Seurasaari Laulaa & Soi - musiikkitapahtuman myötä
17.07.2020Kenttäennätys Junkkarin nimiin, miehissä Hietala piti komennon
16.07.2020Hietala ja Riihijärvi toisen päivän parhaat SM-kisoissa
16.07.2020Suomi sai merkittävän potin EU-rahoitusta - 58,3 miljoonaa euroa raidehankkeille eri puolille maata

Siirry arkistoon »