Coca-Cola lahjoittaa 75 000 eurolla ravintolalahjakortteja vähävaraisille perheille

16.07.2020

Faro Ravintola Ruoholahdessa ja Bites Burgers ovat mukana ohjelmassa, jossa Suomen Coca-Cola lahjoittaa 3000 ravintolalahjakorttia Apuna Ry:n kautta vähävaraisille perheille. Kuva: Coca-Cola Suomi.

Coca-Cola lahjoittaa 75 000 euroa hyväntekeväisyysohjelmaan, jolla Sinebrychoff ostaa 28:lta koronakriisin kurittamalta ravintolalta 3000 ravintolalahjakorttia. Hyväntekeväisyysjärjestö Apuna Ry antaa lahjakortit edelleen ruoka-apua tarvitseville perheille, joilla ei ole mahdollisuutta syödä usein ravintolassa. Ohjelmalla halutaan sekä tukea ravintoloiden tervehtymistä koronakriisistä että tarjota ruoka-apua tarvitseville perheille harvinainen kesäelämys. Lahjoitus on jatkoa Coca-Colan maaliskuussa antamalle 200 000 dollarin lahjoitukselle, jonka Suomen Punainen Risti suuntasi inhimilliseen kriisiapuun Suomessa.

Koronakriisi on kasvattanut suomalaisten ruoka-avun tarvetta, ja samaan aikaan ravintola-ala tarvitsee yhä tukea selvitäkseen koronakriisistä. Suomen Coca-Cola käynnistää yhdessä Sinebrychoffin kanssa ohjelman, jolla autetaan sekä vähävaraisia perheitä että kriisistä toipuvia ravintoloita.

Suomen Coca-Cola lahjoittaa 75 000 euroa ohjelmaan, jolla Sinebrychoff ostaa 28:lta koronakriisin rasittamalta ravintolalta 3000 ravintolalahjakorttia. Yhtiö lahjoittaa lahjakortit hyväntekeväisyysjärjestö Apuna Ry:n kautta vähävaraisille perheille.

– Kriisi ei ole vielä ohi, mutta tuen painopiste on siirtymässä jälleenrakennukseen. Elämme yhä aikoja, jolloin ihmisten auttamisen tärkeyttä ei voi korostaa liikaa. Ohjelmamme myötä suomalaiset ravintolat saavat kipeästi kaivattuja asiakkaita hiljaisen heinäkuun aikana ja perheet, jotka normaalisti jäävät vaille ravintolaelämyksiä, voivat toteuttaa kesähaaveitaan, Suomen Coca-Colan yhteiskuntasuhteista vastaava Théa Natri toteaa.

Apuna Ry:n kautta kolmelle tuhannelle kesän ravintolaelämys

Coca-Colan lahjoitus Apuna Ry:lle kattaa 3 000 kappaletta 25 euron arvoisia aterialahjakortteja, yhden jokaiselle perheenjäsenelle. Lahjakortteja on ostettu 28 pääkaupunkiseudun ravintolaan, joita ovat muun muassa Suomen ensimmäinen napolilaisten sertifioima pizzeria Via Tribunali, vuonna 1952 perustettu White Lady, Hietalahden rannassa toimiva legendaarinen kalaravintola Merimakasiini, pitkän linjan vietnamilainen ravintola Pho Viet tai Ruoholahden kanavan rannalla sijaitseva ravintola Faro.

– Tämä on uudenlainen mahtava ohjelma, joka auttaa paitsi ravintoloita myös niin monia apua tarvitsevia suomalaisia, sanoo ravintola Via Tribunalin yrittäjä Antti Kuitunen.

– Ravintolamme saa uutta myyntiä ja saamme myös osaltamme olla Coca-Colan kanssa mukana tarjoamassa uusia elämyksiä perheille, joilla ei muutoin välttämättä olisi mahdollisuutta vierailla meillä.

Kesäloma voi tarkoittaa kasvavia ruokakuluja

Apuna Ry on pääkaupunkiseudulla toimiva hyväntekeväisyysjärjestö. Järjestö antaa ruoka- ja vaateapua vähävaraisille perheille. Järjestön toiminta perustuu yksityisten lahjoituksiin.

– Korona on ajanut monet perheet taloudellisesti vaikeaan tilanteeseen. Normaalistikin Suomessa on jopa 150 000 lasta, jotka kesällä ovat ilman koulun tarjoamaa lämmintä ruokaa. Tämä tarkoittaa vanhemmille kasvavia ruokakuluja. Tuet eivät kesällä nouse, eivätkä perheiden rahat tahdo riittää edes ruokaan, Apuna ry:n hallituksen puheenjohtaja Heidi Jaari kertoo.

Apuna Ry:n listoilla on tuhansia vähävaraisia, jotka koittavat selvitä tiukassa tilanteessaan.

– Yhteydenotto Suomen Coca-Colalta oli mielestämme aivan mieletöntä. Coca-Colan tuella voimme tarjota kolmelle tuhannelle ravintolaelämyksen, joka muuten olisi heille varmasti mahdottomuus. Vähävaraisten perheiden kesään ei normaalisti kuulu erityistä tekemistä ja lisäksi ruuan kanssa ollaan tiukilla. Tämä arvokas lahjoitus ei pelkästään tuo ruokaa vaan on perheille ihana elämys, ja he saavat hienoja muistoja kesältä ja yhdessä vietetyltä ajalta, Jaari jatkaa.

Rakennetaan uutta aikaa avoimin mielin

Ravintoloille annettava tuki käynnistää Coca-Colan kesän kampanjan, joka symboloi uutta aikaa. Kampanjan avulla muistutetaan siitä, että yhteiskuntien ei ole syytä palata takaisin vanhaan normaaliin. Nyt on oikea aika mennä yhdessä eteenpäin ja tehdä maailmasta parempi paikka.

– Koronakriisi on vapauttanut paljon hyvyyttä ja osoittanut, kuinka ihmiset kykenevät auttamaan muita ja tekemään pyyteetöntä työtä toisten hyväksi. Kriisi on myös opettanut meitä arvostamaan sellaisia asioita, joita olemme ehkä pitäneet itsestäänselvyytenä. Siksi kannustamme kaikkia jatkossakin pitämään mielen avoimena – avoimempana kuin koskaan ennen. Avoin mieli on voimakas väline, jonka avulla voimme yhdessä rakentaa paremman tulevaisuuden: tukea toisiamme, suojella ympäristöä sekä auttaa apua tarvitsevia, Coca-Colan Théa Natri kuvailee.

Ohjelmassa mukana olevat ravintolat:

White Lady, Koyo, Bites Burgers, Via Tribunali, Pontus, Corretto Trattoria, Villetta, Dockyard, Ravintolalaiva Verna, Pho Viet, Merimakasiini, Ristorante Bello, Blue Peter, Wanha Mylly, Ravintola Koskenranta, Trattoria Limone, Ravintola Onam, Addis Ethiopian Kitchen, Lopez y Lopez, Herra Hau Pho, Faro, Trattoria Sogno, Woolshed Bar & Kitchen

ESPOO: Il Gambiano, Siipiweikot Iso Omena

VANTAA. Bistro Liekki, Mike’s Diner

Mainonnan sijaan Coca-Cola tuli avuksi kriisin hoitoon

Huhtikuussa Coca-Cola Company ilmoitti luopuvansa Coca-Colan ja muiden juomiensa mainonnasta ja lahjoittavansa 120 miljoonaa dollaria koronaviruksen aiheuttaman kriisin hoitoon maailmanlaajuisesti. Lahjoituksen takana olivat yhtiön lisäksi sen juomien valmistuksesta vastaavat yhteistyökumppanit sekä kansainvälinen Coca-Cola Säätiö eli Coca-Cola Foundation. Suomen Punainen Risti sai Coca-Cola Säätiöltä 200 000 dollarin lahjoituksen koronaviruksen aiheuttaman akuutin inhimillisen kriisin hoitoon.

Lahjoituksella autettiin erityistä apua tarvitsevia ryhmiä Suomessa ja tehtiin mahdolliseksi:

- Satojen uusien vapaaehtoisten koulutus ja varustaminen auttamaan muita.

- Konkreettista apua ja henkistä tukea karanteenissa oleville ikäihmisille.

- Apua ja henkistä tukea nuorille kriisin aikana kasvaneeseen ahdistukseen.

- Kriisin vaatimia hygieniatarvikkeita SPR:n ruokapalvelun asiakkaille.

- Apua yhteensä jopa 20 000 ihmiselle.

Suomen Punaisen Ristin tarvikeavustuksen lisäksi Suomen Coca-Cola ja Sinebrychoff toimittivat huhtikuussa yli 20 000 juomaa 17 suomalaiseen sairaalaan kiitokseksi siellä työskenteleville jaksamisesta poikkeuksellisina aikoina. 

Live24magazine

30.07.2020Tulli ja KRP saivat valmiiksi laajan dopingaineisiin liittyvän esitutkinnan
29.07.2020Siivousyritys SMC Palvelut Oy:n työntekijät puolustavat työnantajaansa: " Meitä kohdellaan tasa-arvoisesti "
27.07.2020EU:n syyttäjänvirasto EPPO: neuvosto nimitti Euroopan syyttäjät
27.07.2020Matkailu epidemia-alueille lisää koronavirustartuntojen riskiä Suomessa
18.07.2020Golfin lyöntipelin suomenmestarit kruunattiin Ruuhikoskella - miehissä ratkaisu venyi uusintaan
17.07.2020Livemusiikkia ja yhteislaulua kesätorstaisin uuden Seurasaari Laulaa & Soi - musiikkitapahtuman myötä
17.07.2020Kenttäennätys Junkkarin nimiin, miehissä Hietala piti komennon
16.07.2020Hietala ja Riihijärvi toisen päivän parhaat SM-kisoissa
16.07.2020Suomi sai merkittävän potin EU-rahoitusta - 58,3 miljoonaa euroa raidehankkeille eri puolille maata
16.07.2020Coca-Cola lahjoittaa 75 000 eurolla ravintolalahjakortteja vähävaraisille perheille

Siirry arkistoon »