Amatöörit ottivat kärkipaikat haltuun golfin SM - kisoissa

15.07.2020

ruuska-ja-burman-tominatri-1.jpg

Kuvassa  Lauri Ruuska ja Lassi Burman. Kuva: Tomi Natri

Golfin lyöntipelin SM-kilpailut käynnistyivät poutaisessa kesäsäässä Seinäjoella. Myöhemmin tuuli nousi ja pieni sadekuurokin koetteli hetkellisesti pelaajia, mikä näkyi myös iltapäivän tulostasossa. Ruuhikosken kentän haasteet selvittivät ensimmäisenä päivänä parhaiten amatööripelaajat.

Kilpailun startterina ykköstiillä toimi pitkäaikainen golfvaikuttaja Antti Peltoniemi, joka on Ruuhikosken perustajajäsen ja kunniapuheenjohtaja. Peltoniemellä on pitkä meriittilista luottamustehtävistä myös Golfliitossa sekä golfin kansainvälisissä toimialajärjestöissä. Peltomäen ”Quiet, please”-kylttikään ei ollut tavallisimmasta päästä, vaan British Openissa käytetty.

Miesten sarjassa nähtiin useita parin alituksia. Kärjestä löytyy sekä tuttuja nimiä että muutamia yllättäjiä, mutta etenkin amatöörit esiintyivät vahvasti.

Päivän parhaasta tuloksesta -7/65 vastasi St.Laurence Golfia edustava amatööri Antti-Jussi Lintunen. Yhdeksän birdietä ja kaksi bogia sisältänyt loistokierros tuli Lintuselle yllätyksenä. Lyömistään hän piti aika tavallisena, mutta miehen putteri suorastaan liekehti.

- Sain heti kierroksen alkuun hyviä upotuksia vähän kauempaa 3-6 metristä, ja pystyin rennoin mielin painamaan lisää kaasua. Eihän näitä montaa kertaa tule kaudessa, pitää osata nyt nauttia, Lintunen hymyili kertoessaan ennätyskierroksestaan.

22-vuotias espoolainen pelaa ensi kertaa Ruuhikoskella, mutta pitää sekä kentän lay-outia että griinejä erinomaisina.

Lyönnin päässä toisena on Alex Hietala tuloksella -6/66. Jaetulla kolmannella sijalla tuloksessa -4/68 ovat Lauri Ruuska ja Lassi Burman.

Puolustava suomenmestari Ilari Saulon päivään osui murheellinen episodi, kun bägiin unohtunut ylimääräinen maila toi neljä rangaistuslyöntiä. Saulon päivän tulos oli +1/73, ja hän jakaa sijaa 24.

riihijarvi.jpg

Kuvassa Kiira Riihijärvi.

Myös naisten sarjassa amatöörit ottivat komennon. Tasaista joukkoa vetää Kiira Riihijärvi tuloksella -3/69. Virpiniemi Golf Clubin kasvatti pelasi tasaisen varmasti tehden neljä birdietä ja yhden bogin.

- Tein vähän virheitä ja löin tosi hyvin palloa. Jonkun verran jäi putteja kentälle, joten sitä voi ainakin parantaa. 

Oululainen pitää Ruuhikosken kentän griinejä haastavina niiden piilokallistusten takia. Myös väyläosumat ja pitkän raffin välttäminen kuuluvat oululaisen pelikirjaan tulevinakin päivinä. Tavoitteena on luonnollisesti kirkastaa parin viikon takainen reikäpelihopea kultaiseksi.

Toisella sijalla on Ada Huhtala lyönnin päässä tuloksella -2/70. Tuloksessa -1 ovat Oona Vartiainen, viime vuoden mestari Krista Junkkari ja Anna Backman.

Live24magazine

04.08.2020Amnesty: Poliisi on syyllistynyt ihmisoikeusloukkauksiin rasisminvastaisissa mielenosoituksissa Yhdysvalloissa
30.07.2020Tulli ja KRP saivat valmiiksi laajan dopingaineisiin liittyvän esitutkinnan
29.07.2020Siivousyritys SMC Palvelut Oy:n työntekijät puolustavat työnantajaansa: " Meitä kohdellaan tasa-arvoisesti "
27.07.2020EU:n syyttäjänvirasto EPPO: neuvosto nimitti Euroopan syyttäjät
27.07.2020Matkailu epidemia-alueille lisää koronavirustartuntojen riskiä Suomessa
18.07.2020Golfin lyöntipelin suomenmestarit kruunattiin Ruuhikoskella - miehissä ratkaisu venyi uusintaan
17.07.2020Livemusiikkia ja yhteislaulua kesätorstaisin uuden Seurasaari Laulaa & Soi - musiikkitapahtuman myötä
17.07.2020Kenttäennätys Junkkarin nimiin, miehissä Hietala piti komennon
16.07.2020Hietala ja Riihijärvi toisen päivän parhaat SM-kisoissa
16.07.2020Suomi sai merkittävän potin EU-rahoitusta - 58,3 miljoonaa euroa raidehankkeille eri puolille maata

Siirry arkistoon »