Kuopioon elokuussa avattava Suomen toiseksi suurin uimahalli tähtää viiden tähden asiakaskokemukseen

06.07.2020

https://www.epressi.com/media/userfiles/138990/1594039465/kuntolaakso_uimahalli_nevalainensoile-16.jpg

Kuopion Kuntolaakson jää- ja uimahallikokonaisuus on suunniteltu yhdessä kuntalaisten kanssa. Kuva: Kuopion kaupunki

Kuntolaakson uusi uimahalli avataan yleisölle maanantaina 3. elokuuta ja varsinaista avajaisviikkoa vietetään 10.–16. elokuuta. Tuon viikon aikana kävijä pääsee kokeilemaan muun muassa uimahyppyjä, Wibit-rataa, taitouintia, joogaa ja kehonkoostumuksen mittausta. Lisäksi ohjelmassa on seurapäivä ja ennätysten päivä, jolloin Kuntolaaksossa pidetään esimerkiksi ennätyssuuri vesijumppa.

Halli on toteutettu yhdessä kuntalaisten kanssa, tavoitteenaan tarjota viiden tähden asiakaskokemus hallin tuleville käyttäjille.  
– Kuntalaiskyselyn kautta kuntalaiset pääsivät konkreettisesti vaikuttamaan uuden uimahallin palvelutarjontaan, sanoo Kuopion kaupungin palvelumuotoilijana Kuntolaakso-projektissa toiminut Savonia AMK:n muotoilun lehtori Kirsi Miettinen.

Kuntalaisten ideoiden ansiosta halliin haettiin mallia palveluista aina ulkomaita myöten. Erityisen hyvin Miettiselle jäi mieleen Kuntolaaksoon esitetty toive ja sen pohjalta Islannista napattu idea uima-asukuivurista.
– Kuivuri ratkaisee niin kilpauimareiden tarpeen kuivauskaapeille, kuin koululaisten uimatunnin jälkeen reppuun pakkaamien märkien uimapukujen ongelmankin. Lisäksi se vähentää tarvetta käyttää luontoa kuormittavia muovipusseja uima-asujen pakkaamiseen.

Runsaasti vesipinta-alaa ja monipuolista palvelua

Kuntolaakson uimahalli on pinta-alaltaan Suomen toiseksi suurin. Uusi uimahalli sisältää muun muassa 10-rataisen 50 metrin pääaltaan, hyppyaltaan, jossa on kaikki kilpailussa tarvittavat hyppytasot, opetus- ja nuorisoaltaan, monitoimialtaan, kylmäaltaan, porealtaan ja tenava-altaan.

Hierovat suihkut, poreallas, aromasauna, päivittäinen kuntosaliohjaus, kehonkoostumuksen mittaus, hyppyvartti ja virtuaalivesijumppalaitteet tarjoavat tekemistä vaikka koko päiväksi. Lisämukavuutta uimahallielämykseen tuo mahdollisuus säätää saunojen lämpötiloja ja ilmankosteuksia asiakkaiden toiveiden mukaisiksi. Pieni, liikuteltava liukumäki ja kahvion yhteydessä oleva leikkipiste takaavat sen, että hallissa viihtyvät perheen pienimmätkin.
– Uimahallin aulatilassa sijaitseva kahvio yhdistettynä jäähallin puolella toimivaan ravintolaan tekee uudesta uimahallista paikan, jossa voimme tarjota asiakkaille entistä laajempaa palvelua ja enemmän hyvinvointia, iloitsee Kuntolaakson uima- ja jäähallin palveluista vastaava työnjohtaja Antti Riekkinen.

Vieressä Suomen ensimmäinen hiilidioksidijäähdytteinen jäähalli

Kuntolaakson palvelukokonaisuuden rakentamisessa on otettu vahvasti huomioon ekologinen näkökulma. Yksi esimerkki siitä on uimahallin kanssa samassa kompleksissa sijaitsevan Niiralan jäähallin jään jäähdyttäminen hiilidioksidilla.
– Niiralan monttu on Suomen ensimmäinen jäähalli, missä käytetään hiilidioksidia hyödyntävää tekniikkaa. Se on muihin kylmäaineisiin verrattuna huomattavasti ympäristöystävällisempi ratkaisu. Lisäksi jäähdytyksen tuottama lauhdelämpö käytetään hyväksi uimahallin lämmityksessä, kertoo Caverionin kohdemanageri Timo Lehto.

Säästöä saadaan myös altaiden huuhteluveden suodattamisesta, jolloin käytetty vesi voidaan laskea käänteisosmoosin avulla täysin puhtaana vetenä takaisin kiertoon. Veden lämpö siirtyy puolestaanviemäriputken kierukan kautta varaajatankkiin.
– Lämmityksen ja jäähdytyksen tehokkuutta parannetaan uimahallissa lämpöpumpuilla. Lisäksi uimahalli valaistaan nykyaikaisilla säädettävillä led-valaisimilla, joilla saavutetaan huomattavaa energian säästöä sekä luodaan halliin loistavat valaistusolosuhteet niin arkikäytön eri tilanteisiin kuin kansainvälisten kilpailujen koviin vaatimuksiinkin, Lehto sanoo.

Elinkaarihankkeella varmistetaan tilojen käytettävyys pitkällä tähtäimellä

Kuntolaakson uima- ja jäähalli sekä pysäköintipalveluiden kehittämishanke on toteutettu elinkaarihankkeena. Elinkaarimallissa hankkeen toteuttajat, Caverion ja YIT, ovat vastuussa niin kiinteistön suunnittelusta ja rakentamisesta kuin ylläpidostakin koko 20 vuoden palvelujakson ajan. Toteuttajien vastuulla on, että kiinteistöissä kaikki toimii, kuten on suunniteltu ja sovittu. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että kaupungin investointikustannukset pysyvät suunnitellulla tasolla ja palvelukustannukset budjetin mukaisina.

YIT ja Caverion vastaavat myös kiinteistöjen pitkän tähtäyksen (PTS) kunnossapitosuunnitelmien toteuttamisesta. 
– Pidämme huolen siitä, että tilat ovat käytettävissä, olosuhteet pysyvät terveellisinä ja turvallisina, ja että kiinteistön energiankulutus on sovitulla tasolla, Caverionin liiketoimintapäällikkö Jani Orava lupaa.

Live24magazine

30.07.2020Tulli ja KRP saivat valmiiksi laajan dopingaineisiin liittyvän esitutkinnan
29.07.2020Siivousyritys SMC Palvelut Oy:n työntekijät puolustavat työnantajaansa: " Meitä kohdellaan tasa-arvoisesti "
27.07.2020EU:n syyttäjänvirasto EPPO: neuvosto nimitti Euroopan syyttäjät
27.07.2020Matkailu epidemia-alueille lisää koronavirustartuntojen riskiä Suomessa
18.07.2020Golfin lyöntipelin suomenmestarit kruunattiin Ruuhikoskella - miehissä ratkaisu venyi uusintaan
17.07.2020Livemusiikkia ja yhteislaulua kesätorstaisin uuden Seurasaari Laulaa & Soi - musiikkitapahtuman myötä
17.07.2020Kenttäennätys Junkkarin nimiin, miehissä Hietala piti komennon
16.07.2020Hietala ja Riihijärvi toisen päivän parhaat SM-kisoissa
16.07.2020Suomi sai merkittävän potin EU-rahoitusta - 58,3 miljoonaa euroa raidehankkeille eri puolille maata
16.07.2020Coca-Cola lahjoittaa 75 000 eurolla ravintolalahjakortteja vähävaraisille perheille

Siirry arkistoon »