Jonne Välilä myy suomalaisyritysten tuotteita Amazonin verkkokaupassa - tärkeintä on hylätä sopimattomat tuotteet valikoimasta etukäteen

25.06.2020

amazoniin.fi-toimitusjohtaja-jonne-valila.jpg

Kuvassa Jonne Välilä

Verkkokaupan kasvuluvut tänä keväänä ovat nostaneet myös Amazonin mahdollisuudet monen yrityksen asialistalle. Maailmanlaajuinen kauppapaikka on vain muutaman klikkauksen päässä. Silti harva suomalainen yritys vielä tekee myyntiä Amazonissa. 

- Moni miettii Amazon-myynnin aloittamista aivan liian pitkään. Tärkeämpää olisi nopeasti tarkastella asiantuntevan kumppanin kanssa, onko yrityksellä sellaisia kuluttajatuotteita, jotka voisivat menestyä Amazonin valtavassa viidakossa, avaa Amazoniin.fi -yrityksen toimitusjohtaja Jonne Välilä.

Välilän tiimi tietää tarkalleen, millaiset tuotteet Amazonin valikoimiin kannattaa lisätä, jotta ne liikkuvat. Amazon-osaaminen on hankittu käytännön työllä. Välilä on myynyt itse kuluttajatuotteita Amazonissa jo yli miljoonalla dollarilla. Kysyntä Amazon-avusta sai Välilän laittamaan pystyyn Amazoniin.fi-palvelun. Nyt yli parinkymmenen hengen tiimi myy suomalaisyritysten tuotteita Amazonissa ja huolehtii asiakasyrityksen tuotteiden markkinoinnista ja myynnistä kuukaudesta toiseen. 

Välilän yrityksen ansaintamalli perustuu suurelta osin myynnistä saatavaan provisioon. Tämä kannustaa osuvan valikoiman tekemiseen, ei vain kaupan pystyyn laittamiseen. Pitää vain tietää tarkalleen mitä tekee. Välilä kertoo, että yleensä uuden tuotteen ensimmäinen myynti tehdään 24 tunnin sisään.

- Myyvän valikoiman tekeminen vaatii pikkutarkkaa työtä. Olemme hylänneet enemmän tuotteita, kuin hyväksyneet myyntiin laitettaviksi. Amazonin algoritmi rakastuu tiettyihin tuotteisiin harkitun optimoinnin avulla. Vielä yksikään tuote, jonka olemme Amazoniin vieneet, ei ole jäänyt myymättä. Emme halua konsultoida, vaan nimenomaan hoitaa myyntiä kädet savessa päivästä toiseen, kuten teemme omien tuotteidemmekin kanssa, tiivistää Välilä

Amazon-kortti kannattaa kääntää, muuten voi jättää rahaa pöydälle 

Välilän mukaan Amazon on Suomessa vielä suhteellisen vieras paikka myydä, minkä vuoksi moni arastelee Amazon-myynnin käynnistämistä. 

- Kokemuksemme mukaan Amazon-myynnin mahdollisuudet kiinnostavat suomalaisia todella paljon. Suurimmiksi esteiksi koetaan pelko rahan menetyksestä ja aikaa vievät prosessit.  Amazoniin.fi hinnoittelu perustuu provisioon ja prosessienkin osalta me hoidamme kaiken. Haluamme madaltaa suomalaisten kynnystä lähteä rohkeasti selvittämään Amazonin tarjoamia mahdollisuuksia. Maailman helpointa vientiä -mallissamme yritykseltä ei vaadita edes paikallista arvonlisäverorekisteröintiä, sillä me toimimme tuotteiden myyjänä - ikäänkuin kuin kauppana kauppakeskuksen sisällä. Näkisin, että moni yritys jättää rahaa pöydälle riskinoton pelossa, Välilä pohtii. 

Paljon puhutusta Amazonin Suomen tulosta Välilällä on napakka vastaus:

- Se tulee, kun tulee. Spekulaation sijaan kannattaisi keskittyä siihen, mitä nyt voi tehdä. Nyt on mitä parhain aika ottaa esimerkiksi Saksan Amazon haltuun, jolloin saa huomattavan etumatkan kilpailijoihin nähden ja tietää jo pelin säännöt, kun jättiläinen jossain kohtaa avaa ovensa Suomessa, tiivistää Välilä.

- Kuluttajien käyttäytymisen muutos on hidasta. Amazonin kautta tarjolla ovat maailmanlaajuiset markkinat, jossa asiakkaat ovat jo valmiina ja tottuneet ostamaan tuotteensa Amazonista. Esimerkiksi Yhdysvalloissa Amazonista tilataan juuri ne päivittäistavarat, jotka Suomessa haetaan suurimmaksi osaksi muutamasta kotimaisesta kauppaketjusta.

Live24magazine

14.07.2020Konttisuon tuulivoimahankkeen rakennustyöt alkavat
14.07.2020Alkon myynninkasvu jatkui kesäkuussa
11.07.2020Varo silmäniskua! Liikkeellä on uusi, nopeasti yleistyvä kiristyshaittaohjelma
09.07.2020Suomi vastaanotti ensimmäiset alaikäisten siirrot Välimeren alueelta keskiviikkoiltapäivänä
08.07.2020Koirien kiusana sinilevä, käärmeet, ötökät ja helteet - Näin ehkäiset ja hoidat lemmikkisi kesähaavereita
07.07.2020Sairaalahoitoa vaativaan koronavirustautiin (COVID-19) sairastuneilla potilailla vakavampi taudinkuva ja pidempi sairaalahoito kuin influenssapotilaalla
07.07.2020Työryhmä: Raiskauksen tunnusmerkiksi vapaaehtoisuuden puute
06.07.2020Kuopioon elokuussa avattava Suomen toiseksi suurin uimahalli tähtää viiden tähden asiakaskokemukseen
06.07.2020Laivoilla useita altistustilanteita - hakeudu matalalla kynnyksellä testiin, jos oireita
06.07.2020SDP:n Matias Mäkynen: Järjestöjen kanneoikeus ehkäisisi väärinkäytöksiä ja suojaisi heikompaa työmarkkinoilla

Siirry arkistoon »